Miten laitatte lihamurekkeeseen?
Mies ruuanlaittovuorossa, hän sanoi laittavansa siihen kapriksia ja silliä, jännittää ja pelottaa vähän... Onko muilla kummallisia reseptejä?
Kommentit (10)
Tuossa ei ole mitään kummallista. Vai miksiköhän aasialaisissa keittiöissäkin kalakastike on ihan perusmauste. Lisäksi esimerkiksi anjovista tarjotaan wieninleikkeen kanssa. Ja niin edelleen.
Vierailija kirjoitti:
Eilen just tein, silppusin sekaan punajuurta, eli vähän kuin Lindströmin mureke. Hyvää oli.
Toivottavasti kuitenkin raastoit. Punajuuripalaset murekkeen seassa ei kuulosta mitenkään herkulliselta.
Hyvää tulee! :) Jos tavismureke tekeillä, siihen laitan tietysti sipulia tai purjoa runsaasti, porkkanaraastetta, silputtua paprikaa, korppujauhoja, 1 - 2 kananmunaa, rutosti mausteita. Usein mukaan menee oliiveja, mauste- tai suolakurkkua, punajuurta, parsakaalia, tomaattipyrettä, mitä milloinkin on jämät jäljellä ja mitä makuja nyt haluaakin sillä kertaa käyttää. Murekkeeseen voi upottaa melkein mitä tahansa. ;)
Vierailija kirjoitti:
Hyvää tulee! :) Jos tavismureke tekeillä, siihen laitan tietysti sipulia tai purjoa runsaasti, porkkanaraastetta, silputtua paprikaa, korppujauhoja, 1 - 2 kananmunaa, rutosti mausteita. Usein mukaan menee oliiveja, mauste- tai suolakurkkua, punajuurta, parsakaalia, tomaattipyrettä, mitä milloinkin on jämät jäljellä ja mitä makuja nyt haluaakin sillä kertaa käyttää. Murekkeeseen voi upottaa melkein mitä tahansa. ;)
Korppujauhot on ihan turhia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eilen just tein, silppusin sekaan punajuurta, eli vähän kuin Lindströmin mureke. Hyvää oli.
Toivottavasti kuitenkin raastoit. Punajuuripalaset murekkeen seassa ei kuulosta mitenkään herkulliselta.
Pienet sattumat siellä täällä tuovat suutuntumaa. Korppujauhoiksi murskasin hapankorppuja, jätin sinnekin isompia kipaleita.
Kysymyksesi sävy paljastaa että sulle ei kannata vaivautua parhaita reseptejä vinkkaamaan.
Sääliksi käy miestäsikin, joka laittaa hyvää ruokaa sulle turhaan.
Tai voithan sä syödä itseksesi niitä tuttuja euron einespullia.
hyvältä kuulostaa kaprikset ja silli, taidan itsekin kokeilla. tavallisesti laitan sipulia, kypsää perunasurvosta, kananmunaa, kermaa. usein myös sieniä tai järvikalaa. joskus vihanneksia.
Teen 70-luvun tyyliin, murekkeen sisälle keitettyjä kananmunia.
Mureketaikinaan kuullotettua sipulia, valkosipulia, suolaa, pippuria, joskus suolasieniä tai kuivattuja suppiksia murskattuna.
Mureke päällystetään pekonilla.
-Kuivattuja luumuja ja sinihomejuustoa.
-Fetajuustoa, oliiveja, basilikaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
-Neljäsosiksi leikattuja miniluumutomaatteja, valkosipulia ja korianteria.
Tässä muutama vaihtoehto. Tosin mitä vetisempiä täytteitä käyttän, sitä enemmän joudun pistelemään pääliseen haarukalla reikiä.
Eilen just tein, silppusin sekaan punajuurta, eli vähän kuin Lindströmin mureke. Hyvää oli.