Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Peruna ja verensokeri

Vierailija
16.11.2019 |

Osaako joku kertoa, miten paljon erilaiset perunavaihtoehdot nostavat verensokeria toisiinsa verrattuna? Minulla on radi, ja olen huomannut että esimerkiksi riisiä tai valkoista pastaa en voi syödä lainkaan, mutta peruna menee silloin tällöin pieninä määrinä. Pohdinkin, mikä ravintolassa yleensä tarjolla oleva perunavaihtoehto olisi verensokeriystävällisin? Ranskalaiset, lohkoperunat, muusi, keitetyt, gratiini..?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
16.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaihda perunalisuke salaattiin, onnistuu käytännössä aina ravintoloissa. T: ykköstyypin diabeetikko

Vierailija
2/10 |
16.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaihda perunalisuke salaattiin, onnistuu käytännössä aina ravintoloissa. T: ykköstyypin diabeetikko

Näin teen useimmiten, mutta tulin miettineeksi onko se aina tarpeellista. Varmaan joku lusikallinen muusia tai puoli kouraa ranskalaisia olisi ihan ok. Ja jos liha-annos on hirmu pieni, niin nälkä ei välttämättä lähde jos salaatti on ainut lisuke.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
16.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Normaali keitetty peruna ok. Ranskalaiset yleensä nostavat reippaasti verensokeria, se rasva siinä kai. Toki on varmaan yksilöllistäkin, tunnen yhden diabeetikon joka syö paljon sipsejä ja väittää ettei se vaikuta (en tiedä valehteleeko, itselleen tai muille).

Vierailija
4/10 |
16.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän ne amylaasit pura sen glukoosiksi, eli verensokeriksi, olivat ne mitä tahansa lajikkeita?

Vierailija
5/10 |
16.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulle taas keitetty peruna ehdottomasti pahin. Sama keitetty peruna jäähtyneenä, esim salaatissa tai sitten paistettuna jees, samoin ranskalaiset.

Vierailija
6/10 |
16.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yhdestä en luovu ja se on keitetty peruna silloin tällöin. Olen d2

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
16.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eiköhän ne amylaasit pura sen glukoosiksi, eli verensokeriksi, olivat ne mitä tahansa lajikkeita?

Ainakin muiden ruokien kanssa vaikuttaa kyllä aika paljon missä muodossa ja minkä kanssa se nautitaan. Esimerkiksi rasva ja kuidut saattavat hidastaa hiilihydraattien imeytymistä ja siten loiventaa verensokeripiikkiä. Tällä logiikalla voisi olettaa, että esimerkiksi sipsit ja ranskalaiset nostavat verensokeria vain vähän, mutta tämä ei oman näppituntumani mukaan pidä paikkaansa.

Vierailija
8/10 |
16.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mulle taas keitetty peruna ehdottomasti pahin. Sama keitetty peruna jäähtyneenä, esim salaatissa tai sitten paistettuna jees, samoin ranskalaiset.

Mulla sipsit on myös pahoja ja epäilisin samasta syystä että ranskalaiset ovat myös pahoja. Jos pitäisi veikata, niin epäilisin kuorineen valmistettuja perunoita tai tuhtia kermaista perunamuusia verensokerin kannalta parhaaksi. Mutta en siis ole varma.

-Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
16.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mulle taas keitetty peruna ehdottomasti pahin. Sama keitetty peruna jäähtyneenä, esim salaatissa tai sitten paistettuna jees, samoin ranskalaiset.

Mulla sipsit on myös pahoja ja epäilisin samasta syystä että ranskalaiset ovat myös pahoja. Jos pitäisi veikata, niin epäilisin kuorineen valmistettuja perunoita tai tuhtia kermaista perunamuusia verensokerin kannalta parhaaksi. Mutta en siis ole varma.

-Ap

Verensokerimittarillahan tuo selviää.

Vierailija
10/10 |
16.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiilihydraatti nostaa verensokeria. Mulla tulee perunansyönnin jälkeen sokeripiikki, sen jälkeen verensokeri menee vauhdilla alas, ja tulee jo tunnin sisällä sellainen olo, ikäänkuin ei olisi syönyt mitään. Siksi en syö perunaa missään muodossa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kolme kolme