Miten valmistan ruusukaalit, ettei tule kitkeriä?
Kommentit (15)
Älä keitä liikaa, n. 8min on just hyvä.
Uunissa paahtaen öljyn ja mausteiden kera.
Vierailija kirjoitti:
Älä keitä liikaa, n. 8min on just hyvä.
Ja tämän jälkeen pyöräytä vielä hetki oliviiviöljyssä ja karkealla suolalla paistinpannussa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä keitä liikaa, n. 8min on just hyvä.
Ja tämän jälkeen pyöräytä vielä hetki oliviiviöljyssä ja karkealla suolalla paistinpannussa.
Juuri noin👍
Ruusukaalia höyrytettäessä kannattaa avata kantta muutamia kertoja ja päästää höyryjä pois, maku paranee. Ilmeisesti jotain rikkiyhdisteitä tms. saadaan sillä keinolla enemmän pois.
Niihin kuuluukin vähän luonnetta jäädä. Itse höyrytän vain pikaisesti.
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Osta välillä laadukkaitakin, niin pääset oikeiden makujen maailmaan.
Älä keitä vaan paista pannulla oliiviöljyssä tai voissa. Kun puolittaa kaalit ja leikkaa kovat kannat pois, kypsyvät nopeasti. Päälle sormisuolaa, tulee sairaan hyviä. Uskon, että uunissa paahtaminenkin on hyvä keino.
No viddu höyrytä niitä. Sitten lautaselle, päälle suola, mustapippuir, voi ja sitruunaa jos haluaa.
Vierailija kirjoitti:
Älä keitä vaan paista pannulla oliiviöljyssä tai voissa. Kun puolittaa kaalit ja leikkaa kovat kannat pois, kypsyvät nopeasti. Päälle sormisuolaa, tulee sairaan hyviä. Uskon, että uunissa paahtaminenkin on hyvä keino.
Minä paistan noin pannulla ja laitan hiukan hunajaa mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Älä keitä vaan paista pannulla oliiviöljyssä tai voissa. Kun puolittaa kaalit ja leikkaa kovat kannat pois, kypsyvät nopeasti. Päälle sormisuolaa, tulee sairaan hyviä. Uskon, että uunissa paahtaminenkin on hyvä keino.
Minä paistan noin pannulla ja laitan hiukan hunajaa mukaan.
Samoin. Mustapippuria lisään, jos muistan.
Vierailija kirjoitti:
Keitänkö vai uunissa, kumpi parempi?
Tavallaanhan kysymys on jonninsortin kompa koska vastaus on höyrytys :D
Varmasti maistuvampaa tulee uunissa tai paistamalla mutta paras on höyrytys. Ruusukaalihan luetaan miltei superfoodiksi, kuten muutkin ristikukkaiset ja kantsii pyrkiä päivittäin syödä niitä. Höyrytys on siis terveyden kannalta paras ja esimerkiksi jos keittää niin tahtoo mennä yli, jos vähääkään rupeaa haisemaan kaalikeitolta niin makukin huomattavasti kärsii.
Jos lapsille laittaa sapuskaa niin ehdottomasti uunissa tai vaikka johonkin haudutettuun pataan laittaa loppuvaiheessa, muuten saattaa jäädä kaalit lautaselle pyörimään :)
-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-
Karamellisoi ne voissa ja sokerissa pannulla.
Tai tee niistä kastike: puolita, paista, lisää kermaa ja täysjyväsinappia, pippuria ja suolaa, anna kiehua kunnes sakenee. Tarjoa esimerkiksi kalkkunan tai broilerin kanssa.