Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten valmistan ruusukaalit, ettei tule kitkeriä?

Vierailija
12.11.2019 |

Keitänkö vai uunissa, kumpi parempi?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karamellisoi ne voissa ja sokerissa pannulla.

Tai tee niistä kastike: puolita, paista, lisää kermaa ja täysjyväsinappia, pippuria ja suolaa, anna kiehua kunnes sakenee. Tarjoa esimerkiksi kalkkunan tai broilerin kanssa.

Vierailija
2/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä keitä liikaa, n. 8min on just hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunissa paahtaen öljyn ja mausteiden kera.

Vierailija
4/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Älä keitä liikaa, n. 8min on just hyvä.

Ja tämän jälkeen pyöräytä vielä hetki oliviiviöljyssä ja karkealla suolalla paistinpannussa.

Vierailija
5/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Älä keitä liikaa, n. 8min on just hyvä.

Ja tämän jälkeen pyöräytä vielä hetki oliviiviöljyssä ja karkealla suolalla paistinpannussa.

Juuri noin👍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunissa paahtamalla.

Vierailija
8/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruusukaalia höyrytettäessä kannattaa avata kantta muutamia kertoja ja päästää höyryjä pois, maku paranee. Ilmeisesti jotain rikkiyhdisteitä tms. saadaan sillä keinolla enemmän pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
9/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niihin kuuluukin vähän luonnetta jäädä. Itse höyrytän vain pikaisesti.

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Vierailija
10/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta välillä laadukkaitakin, niin pääset oikeiden makujen maailmaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä keitä vaan paista pannulla oliiviöljyssä tai voissa. Kun puolittaa kaalit ja leikkaa kovat kannat pois, kypsyvät nopeasti. Päälle sormisuolaa, tulee sairaan hyviä. Uskon, että uunissa paahtaminenkin on hyvä keino.

Vierailija
12/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

No viddu höyrytä niitä. Sitten lautaselle, päälle suola, mustapippuir, voi ja sitruunaa jos haluaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Älä keitä vaan paista pannulla oliiviöljyssä tai voissa. Kun puolittaa kaalit ja leikkaa kovat kannat pois, kypsyvät nopeasti. Päälle sormisuolaa, tulee sairaan hyviä. Uskon, että uunissa paahtaminenkin on hyvä keino.

Minä paistan noin pannulla ja laitan hiukan hunajaa mukaan.

Vierailija
14/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Älä keitä vaan paista pannulla oliiviöljyssä tai voissa. Kun puolittaa kaalit ja leikkaa kovat kannat pois, kypsyvät nopeasti. Päälle sormisuolaa, tulee sairaan hyviä. Uskon, että uunissa paahtaminenkin on hyvä keino.

Minä paistan noin pannulla ja laitan hiukan hunajaa mukaan.

Samoin. Mustapippuria lisään, jos muistan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
15/15 |
12.11.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Keitänkö vai uunissa, kumpi parempi?

Tavallaanhan kysymys on jonninsortin kompa koska vastaus on höyrytys :D

Varmasti maistuvampaa tulee uunissa tai paistamalla mutta paras on höyrytys. Ruusukaalihan luetaan miltei superfoodiksi, kuten muutkin ristikukkaiset ja kantsii pyrkiä päivittäin syödä niitä.  Höyrytys on siis terveyden kannalta paras ja esimerkiksi jos keittää niin tahtoo mennä yli, jos vähääkään rupeaa haisemaan kaalikeitolta niin makukin huomattavasti kärsii. 

Jos lapsille laittaa sapuskaa niin ehdottomasti uunissa tai vaikka johonkin haudutettuun pataan laittaa loppuvaiheessa, muuten saattaa jäädä kaalit lautaselle pyörimään :)

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi seitsemän