Miten valmistaisitte marinoimattomat jäiset kanankoivet?
Otin pakkasesta sulamaan ja en tiedä mitä noille tekisin. Viimeksi laitoin vaan suoraan uuniin, ja olivat kalpeita ja vähän mauttomia.
Onko vinkkejä maustamiseen, marinadiin, paistoon?
Kommentit (6)
Yleensä keitän, pilkon ja teen keittoliemeen kanakeiton.
Vaihtoehtoisesti niin, että kun ovat sulaneet, poistan ja pilkon nahkan. Paistan nahkanpaloja kattilassa niin että rasva irtoaa (sitä tulee aika paljon). Ruskistan koivet siinä rasvassa, maustan suolalla, timjamilla ja currylla, lisään tilkan vettä (alle desi) ja jätän miedolle lämmölle kypsymään (ehkä 45 min.). Sitten suurustan nesteen kastikkeeksi, siis jos sitä on jäljellä.
Päälle mausteita, vaikkapa paprikaa, mustapippuria, chiliä ja valkosipulia.
Uuniin paistopussiin tai mikroon lasivuoassa.
Eivät ole kanaa, vaan ahtaassa hallissa vankeudessa eläneitä broilereita.
Irottaisin lihat luista ja antaisin koiralle. Itselleni paistaisin vain valurautapannulla itsemaustettua kanan ohutleikettä eli sitä pienintä, maukkainta ja arvokkainta lihaa mitä siellä kanassa on rintalihaksen vieressä. Rintalihas on sitten seuraavaksi parasta ja oikein hyvää lihaa. Koipia kun ostat niin luulet säästäväsi rahaa, mutta maksat luista joita ei voi syödä. Ostamalla ehtaa säästäisit.
Laittaisin kiehumaan veteen ihan kattilaan, suolaa mukaan. Sit kun kypsiä niin pyöräytys pannulla voissa valkosipulin, lipstikan, savupaprikan, raakunan ja timjamin kanssa.