Vihreät luonnon- ja ilmastonsuojelijat mättää avokadoja
Kommentit (8)
Eikös valkosipuliki raijata jostain helkutin kaukaa?
Mitäs ongelmaa ilmaston kannalta on avokadossa? Laitathan numeroina vastauksesi, esim. grammaa hiilidioksidia per 100 g avokadoa suomalaisen ituhipin pöydällä. Bonustehtävänä voit laittaa vertailtavaksi myös muutaman vaihtoehtoisen ruokatuotteen.
Kaikenlainen muu lässytys on täysin yhdentekevää.
Gitte kirjoitti:
Eikös valkosipuliki raijata jostain helkutin kaukaa?
Miksi sillä olisi jotain väliä, että jotain raijataan kaukaa? Rehujen tuotanto on usein huomattavasti suurempi osuus päästöistä kuin logistiikka. Esimerkiksi tomaatti ei kannata takapihallaan kasvatella kasvihuoneessa, kun päästöt ovat sillon helposti kovemmat kuin laivaamalla se Espanjan auringon alta.
Vierailija kirjoitti:
Gitte kirjoitti:
Eikös valkosipuliki raijata jostain helkutin kaukaa?
Miksi sillä olisi jotain väliä, että jotain raijataan kaukaa? Rehujen tuotanto on usein huomattavasti suurempi osuus päästöistä kuin logistiikka. Esimerkiksi tomaatti ei kannata takapihallaan kasvatella kasvihuoneessa, kun päästöt ovat sillon helposti kovemmat kuin laivaamalla se Espanjan auringon alta.
Höpöhöpö kotikasvatus tomaateilla ei todellakaan ole muuta kuin ekoteko, koska siellä tuskin suuria lämmittimiä käytetään.
Ja avokado käyttää vettä järjettömästi eli sitä kautta ei kannattaisi heitellä sitä lennätettyä herkkua.
Valkosipulia saa myös kotimaisena
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Gitte kirjoitti:
Eikös valkosipuliki raijata jostain helkutin kaukaa?
Miksi sillä olisi jotain väliä, että jotain raijataan kaukaa? Rehujen tuotanto on usein huomattavasti suurempi osuus päästöistä kuin logistiikka. Esimerkiksi tomaatti ei kannata takapihallaan kasvatella kasvihuoneessa, kun päästöt ovat sillon helposti kovemmat kuin laivaamalla se Espanjan auringon alta.
Höpöhöpö kotikasvatus tomaateilla ei todellakaan ole muuta kuin ekoteko, koska siellä tuskin suuria lämmittimiä käytetään.
Ja avokado käyttää vettä järjettömästi eli sitä kautta ei kannattaisi heitellä sitä lennätettyä herkkua.
Valkosipulia saa myös kotimaisena
Kukaan ei puhunut mistään kotikasvatuksesta, vaan kasvihuoneesta. Jo pelkästään se, että joutuu käyttämään valaistusta, on potentiaalisesti iso päästölähde, vaikkei lämmittäisikään. Laivojen energiankulutus per kilo rahdattua tuotetta on täysin mitätöntä, joten ei vaadi kovinkaan kummoista säätöä, että kasvihuone Suomessa on paskempi vaihtoehto.
Vedenkäytöllä itsessään ei ole yhtään mitään merkitystä. Vedellä on kiertokulku, eikä se siten lopu koskaan. Jos avokadojen viljelyssä on ongelmia veden suhteen, niin se ei ole avokadon vika, vaan sen, ettei viljelijöitä vaadita hankkimaan sellaista vettä, joka ei ole muilta pois.
Mums mums..