Miksi osallistua kaupungistumiseen, jos ruokaa aletaan ilmastonmuutoksen nimissä säännöstelemään?
Parempi pysyä maalla ja elää ekologisesti vastaten pitkälti itse oman ja lähipiirin ruuantuontannosta ja hankinnasta.
Kommentit (7)
ruuan säännöstely? Säännöstelyä on vain ruokajonolaisille.
S ja K ois ekana huutamassa vastaan, sitten maanviljelijät liittyisi kuoroon.
ja kun ruokakaupat uhataan sulkea pysyvästi, kaatuu eduskunta. Tämä jottei kukaan saisi ruokaa säännästelyjonojen ukopuolelta.
Korvaan lehmänlihan riistalla. On varmempaa asua maalla, kuin odottaa kaupungissa, että joku ampuisi sen riistan valmiiksi.
En aio syödä soijaa, koska soijankasvatuksen vuoksi tuhotaan sademetsiä ja se joudutaan kuljettamansa niin kaukaa Suomeen. Palmuöljyäkin tungetaan lähes jokapaikkaan nykyisin, joten on helpompaa lämmittää leivinuunilla mökki ja sen jälkeen leipoa itse pullat, kakut ja muut suomalaisista aineksista, kuin yrittää löytää itselleen sopivaa kaupan valikoimista.
ap
Miten niin säännöstelemään? Hinta vain nousee, ei sitä lihaa tarvi kaksin käsin vetää.
Vierailija kirjoitti:
ja se joudutaan kuljettamansa niin kaukaa Suomeen.
Moderni rahtilaiva kuluttaa täysin mitättömän määrän polttoainetta per kilo rahdattua tuotetta. On täysin yhdentekevää, miten kaukaa mikäkin tuote tulee. Ainoastaan kokonaispäästöillä on merkitystä, eikä logistiikka useinkaan ole mitenkään merkityksellinen parametri siinä vertailussa.
Vierailija kirjoitti:
Miten niin säännöstelemään? Hinta vain nousee, ei sitä lihaa tarvi kaksin käsin vetää.
Mutta oikeasti hinta ei juurikaan nouse. Hinta kun on jo valmiiksi laitettu just niin korkealle mitä kuluttaja suostuu maksamaan.
Esimerkkinä näitä 16e/kg ja 32e/kg juustot. Sisäänostohinnat melkein ehkä jopa 2e/kg.
Karkeissa sen sijaan ilmeisesti ei juurikaan ilmaa. Tai ehkä vaan puolet. Nyt en ihan muista eläimen lihoista maksettava hinta, mutta taisi olla alle euron kilo.
Tosin siinä nkin sitten sisäfilettä ja sisälmyksiä jotka menee valmispitsoihin lihaan verrattavina tuotteina (a 10c/kg), rasvoja saippuihin, huonompilaatuisempi rasva makkaroihin jne
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hinta kun on jo valmiiksi laitettu just niin korkealle mitä kuluttaja suostuu maksamaan.
Oikeastiko luulet, että kaikilla kuluttajilla on yksi yhteinen hintakatto? No ei ole.
Huomaa tämän jo siitäkin, että esimerkiksi Pizza Hut myy lähemmäs 30 eurolla pizzojaan, eikä tulisi mieleenikään niistä maksaa niin paljon. Mutta joku maksaa, koska eivät nuo muuten selviäisi pystyssä vuosikausia ja asiakkaitakin siellä näkyy. En myöskään maksaisi riistohintoja hedelmämehupuodeissa, mutta niitäkin nousee kuin sieniä sateella.
Kukaan ei ala säännöstelemään "ruokaa". Korkeintaan lehmänlihaa. Lopeta siis se paskanjauhanta.