Becel-margariinit on täynnä epäterveellisiä öljyjä: rypsi, palmu, auringonkukka -pysy kaukana!
Eniten ihmetyttää tuotteiden saama sydänmerkki-leima.
Kommentit (25)
Ai uskot enemmän Antti Heikkilää kuin virallisia tutkimuksia?
Vierailija kirjoitti:
Johtuisikohan sydänmerkki siitä, että se on terveellisempi kuin voi, tosin mikä tahansa margariini on terveellisempää kuin voi.
Miten kemialliselta rakenteeltaan muovinkaltainen asia voi olla terveellistä? Oletko koskaan miettinyt, että minkälaisilla kemikaaleilla margariinien rasva ja vesi saadaan tasaiseksi seokseksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Johtuisikohan sydänmerkki siitä, että se on terveellisempi kuin voi, tosin mikä tahansa margariini on terveellisempää kuin voi.
Miten kemialliselta rakenteeltaan muovinkaltainen asia voi olla terveellistä? Oletko koskaan miettinyt, että minkälaisilla kemikaaleilla margariinien rasva ja vesi saadaan tasaiseksi seokseksi?
Eikö olekin ihmeellistä, että muovinkaltainen asia korvatessaan voin pienentää sydän- ja verisuonitautikuolleisuutta.
Jos sydänmerkin saa rahalla, niin miksi Valio ei maksa siitä, että saisi sen jokaiseen voipakettiin?
Becel tuoteseloste:
Vesi, kasviöljy (auringonkukka 18%, pellava 8%, rypsi 4%, palmu), muunnettu tärkkelys, suola 1%, kaliumkloridi, emulgointiaineet (rasvahappojen mono- ja diglyseridit, auringonkukkalesitiini, kaliumsorbaatti, sitruunahappo
---> muunnettu tärkkelys+emulgointiaineet siksi että saadan iso vesimäärä sitoutumaan noihin öljyihin.
ei vaikuta kovin hyvältä ravintorasvalta mielestäni.
voi on täysin luonnontuote joka tulee lehmästä sellaisenaan, margariinit voisi verrata moottoriöljyyn,
suomalaisten masennukset ja monet sairaudet joita ei ennen ollut johtuvat margariineista ja käsitellystä maidosta
En usko että nuo öljyt on epäterveellisiä. Mutta en osta Beceliä, koska siitä suurin osa on itse asiassa vettä. Kevyempää joo, mutta kyllä minä haluan ostaa täyttä öljyä silloin kun ostan öljyä, enkä vesilantrinkia.
Monet noita margariineja moittivista, syövät paljon muuta, jotka sisältävät vähintään saman määrän jotain oudompaa mössöä kuin leipälevitteet.
Yksinomaan makeisissa on mieletön määrä lisä-ja väriaineita, samoin useissa juomissa ja kekseissä ja muissa teollisissa tuotteissa.
Ei noilta "myrkyiltä" kokonaan voi välttyä, ellei itse ryhdy tuottamaan kaikkea syömäänäsä ja silloinkin on vielä sellainen vaara, että maaperässä on liikaa jotain ainetta, joten ei edes itse kasvattama ole täysin turvallista ja puhdasta syötävää.
Näin se on.
Mutta tokihan näistä voi kiistellä, maailmaan tappiin saakka.
Vierailija kirjoitti:
Ai uskot enemmän Antti Heikkilää kuin virallisia tutkimuksia?
Näitä "virallisia" tutkimuksia on ollut rahoittamassa isot monikansalliset elintarvikealan jätit, jotka voitelee muun muassa Itä-Suomen Yliopiston professoreja, THL:ää ja Sydänliittoa. Tavoitteena on lisätä pitkälle prosessoitujen ja terveydelle haitallisten tuotteiden suosiota kuluttajien keskuudessa. Kun panokset on isot niin pelikin on likaista.
Antti Heikkilä on väärin ymmärretty nero, vuosien päästä ihmiset tulevat ihmettelemään miksei häntä kuunneltu tarpeeksi
professorit, THL, YLE, EU, lääkefirmat haluavat vain suuria voittoja sairauksista
Jos ostelet kevytlimsoja, vaaleaa (kokojyvä)leipää+kevytmargariineja, sipsejä, karkkia ja halpoja einesruokia niin onnea vaan.
Vierailija kirjoitti:
Johtuisikohan sydänmerkki siitä, että se on terveellisempi kuin voi, tosin mikä tahansa margariini on terveellisempää kuin voi.
Mikään margariini ei ole voita terveellisempää.
Mikä tämä juttu on, että kaikki luonnollinen on muka terveellistä? Perustelkaa.
Vierailija kirjoitti:
Monet noita margariineja moittivista, syövät paljon muuta, jotka sisältävät vähintään saman määrän jotain oudompaa mössöä kuin leipälevitteet.
Yksinomaan makeisissa on mieletön määrä lisä-ja väriaineita, samoin useissa juomissa ja kekseissä ja muissa teollisissa tuotteissa.
Ei noilta "myrkyiltä" kokonaan voi välttyä, ellei itse ryhdy tuottamaan kaikkea syömäänäsä ja silloinkin on vielä sellainen vaara, että maaperässä on liikaa jotain ainetta, joten ei edes itse kasvattama ole täysin turvallista ja puhdasta syötävää.
Näin se on.
Mutta tokihan näistä voi kiistellä, maailmaan tappiin saakka.
Turhaa löpinää sinulta. Voita syövät ovat hyvin perillä ravinnosta eivätkä syö noita mainitsemisia sotkuja
En tiedä ketään, joka ei nykypäivänä altistuisi millekään lisäaineelle tai jollekin ylimääräiselle, mikä ei tuotteeseen pitäisi kuulua.
Se on yksinkertaisesti mahdotonta.
Vierailija kirjoitti:
Ai uskot enemmän Antti Heikkilää kuin virallisia tutkimuksia?
Uskooko Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen Heikkilää varoittaessaan palmuöljyn syöpävaarallisuudesta? Vai olisko niillä kuitenkin tutkimuksia käytössään?
Mikä muuten on virallinen tutkimus? Koskaan kuullutkaan moisesta.
Vierailija kirjoitti:
En tiedä ketään, joka ei nykypäivänä altistuisi millekään lisäaineelle tai jollekin ylimääräiselle, mikä ei tuotteeseen pitäisi kuulua.
Se on yksinkertaisesti mahdotonta.
Siksipä minäkin työnnän kaksin käsin mahdollisimman paljon haitta-aineita kitusiini, koska suuri määrä haitta-aineita on aivan varmasti yhtä haitallista kuin pienikin määrä.
Eiku...
Vierailija kirjoitti:
Monet noita margariineja moittivista, syövät paljon muuta, jotka sisältävät vähintään saman määrän jotain oudompaa mössöä kuin leipälevitteet.
Entäs sitten? Sehän vain tarkoittaa, että sitäkin suuremmalla syyllä täytyy mössöjä vähentää muualta, jos ei ilman karkkeja voi olla.
Varsinkin kun on superhelppoa vaihtaa margariinia toiseen merkkiin, mutta karkeista pitäisi luopua kokonaan.
Yksinomaan makeisissa on mieletön määrä lisä-ja väriaineita, samoin useissa juomissa ja kekseissä ja muissa teollisissa tuotteissa.
Väriaineethan ovat monesti lähinnä terveellisiä. Esimerkiksi B2-vitamiinia on keltainen väriaine. Porkkanoiden karoteeni on kaiken terveellisyytensä ohessa oranssi. Lohelle vaaleanpunaisen värin antaa astaksantiini -niminen antioksidantti, jolla on tutkimuksissa havaittu terveyshyötyjä. Mustikanvärisellä antosyaanilla myös. Näitä voisi luetella varmaan koko loppupäivän.
Lisäaineita epäterveellisivinä pitävät ovat henkisiltä kyvyiltään vajaita, joten en ymmärrä, miksi nekin piti mainita. Mikä tahansa aine on lisäaine, jos sitä lisää ruokaan teollisuudessa. Kuten C-vitamiini (E300).
Vierailija kirjoitti:
En tiedä ketään, joka ei nykypäivänä altistuisi millekään lisäaineelle tai jollekin ylimääräiselle, mikä ei tuotteeseen pitäisi kuulua.
Se on yksinkertaisesti mahdotonta.
Ei suinkaan ole mahdotonta.
Auringonkukkaöljy, pellavansiemenöljy, rypsiöljy, rapsiöljy... ovat terveellisiä mutta siihen tuotteeseen on kyllä laitettu ainetta joka pitää koossa mutta yhtä hyvin voit laittaa leivän päälle öljyä suoraan pullosta
Johtuisikohan sydänmerkki siitä, että se on terveellisempi kuin voi, tosin mikä tahansa margariini on terveellisempää kuin voi.