Miksi nykyajan ihmiset eivät osaa tehdä eväsleipiä itse ja pakata termariin kahvia mukaan?
Ihan saa hävetä, kun huoltoasemalla pysähtyy. Kylmähyllyt täynnä mauttomia kolmioleipiä ja kylmää kahvinlitkua.
Tässä helppo kolmioleivän resepti:
Laita kaksi Graham-paahtoleipää vastakkain. Puolita leivät kolmion muotoon. Täytä lempitäytteilläsi. Esimerkiksi majoneesia, tonnikalaa ja kurkkusalaattia. Tai tuorejuustoa, tomaattia ja paprikaa. Vaihtele mielesi mukaan.
Ei kestä kiittää, selvää säästöä joka haukkauksella ja kulauksella. Ja parempaa makua!
Kommentit (16)
Se päällekkäin laitto ja leikkaaminen kyl tapahtuu ton täyttämisen jälkeen.
Osaavat, mutta eivät viitsi tehdä.
Eikä kotona ole aina aamuisin niin paljon edes ruokaa, että riittää eväsleipiin, joten eväät pitää ostaa matkalla duuniin.
Ja miksi kahvi pitäis keittää termariin, jos on mahdollisuus saada kahvia muutenkin töissä tauoilla.
Kuka ehtii eväitä tekemään aamuisin? Harvempi.
Siis sä häpeät huoltoaseman voileipiä? Miksi? Ethän sinä niitä ole tehnyt.
Joku terapia varmaan tekis sulle hyvää.
Kesäreissuilla teen itse eväät ja keittelen kahvit mukaan. Mulla olisi varaa tosiaan syödä lasten kanssa ravintolassakin mutta on kuvaa levittää viltti kauniiseen järvimaisemaan ja istahtaa eväillä versus pysähtyä karmivalla ABC:llä.
En usko että on osaamisesta kiinni tuo vaan helppoudesta.
Itse sitten taas en jalallani astu kesämökille jolla ei ole kaikki mukavuuksia ja yövyn vain hotelleissa joissa valmis aamiainen. Ei siis mitään airbnb juttuja joissa tekis itse ateriat. Vaikka osaan toki tehdä ruokaa.
Minä pakkaan joka helkutin aamu itselleni ja miehelle työpaikkaeväät. Ja useina iltapäivinä myös lapsille nuo eväsleivät. Kahvia en ota termariin kun sen keitän toimistolla.
Lomalla saatan mennä sitten ihan kahvilaan.
Syön työpaikan ruokalassa, en tarvitse eväitä.
Miksi osa nykyajan ihmisistä ei osaa kuin yleistää.
Majoneesi menee huonoksi kun odottaa monta tuntia laukussa.
Jaa, kyllämää olen nyt laittanu vuoden verran kouluun omat eväät, koska kahvion tarjoilu on ihan onneton räpellys... olen ilta toteutuksessa ja meille ei tule normi ruokailua.
Kaikissa baareissa kahvi on seisonutta kuraa. Eikä saa itse kaataa siihen maitoa. Sokerit olivat jossain piilossa, ja sitä sai vain isoon kahviin liian vähän. Ei olekaan ihme , että suurilla parkkipakoilla ihmiset istuvat autossa syömässä eväitään. Eikä edes kesähelteellä ole kaupan edessä alkeellistakaan penkkiä, maassa pitää istua Suomessa. Puistoista on myös penkit viety pois.
Minulla on sinulle hyvä resepti:
Ota kaksi graham-paahtoleipää ja työnnä toinen römppäreikääsi ja toinen tuhkaluukkuun.
Kyllä minä olen aina saanut tuoretta kahvia.
Monissa paikoissa kahvi keitetään juuri kahvitaukoja varten. Nykyisin kukaan ei maksa seisoneesta kahvista, jos sellaista on tarjolla, voi pyytää tuoreempaa.
Jos tyytyy seisoneeseen kahvin, se on oma moka.
Koska tykkään niistä?
Kyllähän mä kotona kahvia ja eväitä teen, mutta en halua ylimääräistä ostaa, jos lähden vaikka jonnekin muutamaksi päiväksi.
Mistä päättelet ettei osaa?