Apua! Miten saatte sokerointimassan keitettyä oikeanlaiseksi? Minulla tulee aina liian kovaa
Netistä löytyy keskenään todella ristiriitaisia ohjeita mm. keittoajan ja lämpötilan suhteen. Yleensä kuitenkin kehotetaan käyttämään mieluummin matalaa lämpötilaa. Suositeltu keittoaika vaihteleekin sitten 5 ja 30 minuutin välillä.
Olen nyt kokeillut matalaa lämpötilaa ja pidempää keittoaikaa, jolloin massasta tuli syvän keltaista, ei kuitenkaan punertavaa eikä ruskeaa. Massaa ei pystynyt käsittelemään, vaan se kovettui sormiin saman tien. Toisen kerran keitin vain muutaman minuutin, ja lopetin kun keitos alkoi hieman kellertää. Ajattelin, että massa olisi nyt pikemminkin liian löysää, mutta vielä mitä! Se oli taas liian kovaa. Sitä pystyi työstämään käsissä hetken ja poistamaan ihokarvoja kerran - sen jälkeen se jämähti liian kovaksi.
MITEN te siis keittelette massan, josta tulee muovailtavan pehmeää ja joka ei kovetu heti?
Niin, ja olen käyttänyt ainesosia seuraavassa suhteessa:
1,5 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
ap