Keksin lihomisen salaisuuden!
Se on välitön tarpeen tyydytys. Jos pitää napsia koko ajan jotain, niin lihoaa. Intake kasvaa niin suureksi.
Kun jaksaa odottaa vähän asioita. Aamupalaa, välipalaa, ruokaa...niin syntyy normaali nälän tunne. Syö sitten vasta. Eivätkä herkut lopu maailmasta, ei niitä siitä pelosta tarvitse syödä.
Ruokakin maistuu paremmalta, kun sitä on hetken odottanut. Ja sitä alkaa arvostaa enemmän, laatua ja makuja. Sen eteen alkaa nähdä vaivaa...
Eikä vain mätä suuhunsa mitä sattuu, mulle tässä ja heti -periaatteella. Se välitön tarpeen tyydytys on monien nykypäivän ihmisten ongelmien perussyy.
Kommentit (3)
Se jäi lisäämättä, että samaan periaatteeseen kuuluu annoskoon hallinta. Alkaa yksinkertaisesti ottaa pienempiä annoksia, kaikkea mitä syö.
AP
Mä en ymmärrä ikinä tuota ruuan nälissään odottamisen konseptia. Mulla alkaa heti särkemään päätä ja pyörryttämään ja sitten ruuan jälkeen (vaikka söisi mitä) iskee hirveä väsymys ja pyörryttää ja heikottaa sitten sen takia. Syömällä tasaisesti on ainoa tapa selvitä esim. työpäivästä tasaisen vireänä. (Eli syön aamupalan klo 6-7, jotain pientä klo 9, lounas klo 11:30, jotain pientä klo 14, kotiin tultuani jotain klo 16-17 ja illalla jotain klo 18-20. ) Ärsyttävää kun jos ei pysty syömään tasaisesti esim. palaverien takia, niin olen hetken päästä todella nuutunut.
Metsään meni, nälissään syö enemmän