Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kotimaisen Lihansyönti on ilmastoteko

Vierailija
28.06.2019 |

Mistään muusta ei saa niin tiiviisti tarvittavia ravintoaineita.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.458132

"Heinä kasvaa tässä, tosi pienellä panoksella. Jos maaperä on kunnossa ja heinän seassa on vaikka apilaa, se sitoo typpeä ilmasta. Kun on tarpeeksi typpeä, heinä voi kasvaa hyvin. Heinä sitoo hiilidioksidia", Peltola selittää.

Hän puhuu maaperää uudistavan laidunnuksen puolesta. Menetelmässä pyritään parantamaan maan kasvukuntoa. Se taas edistää hiilensidontaa.

"Sulla on eläin, eläin syö heinää, eläin tapetaan ja sä syöt sen eläimen. Samalla kun eläin laiduntaa se lisää maan terveyttä – mikäli ei ole ylilaidunnusta, mikä on tyhmä konsepti. Kaiken voi tehdä väärin, jos haluaa", hän linjaa videolla.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, Maataloustuottajien keskusliiton pää-äänenkannattajassa ilmestynyt maanviljelijän kommentti nyt toki onkin paljon asiantuntevampi kuin alan yliopistotutkijoiden tutkimukseen pohjautuva....

Hiilidioksidipäästöjen kannalta tietysti on hyvä syödä mahdollisimman lähellä tuotettua lihaa, JOS on pakko lihaa syödä.

Mutta mikään mutuilu ei poista sitä faktaa, että jos lasketaan proteiinin ja hiilidioksidin suhde, niin ihmisravintoa tuotetaan kirkkaasti vähemmillä päästöillä kasvintuotannossa. Muut ympäristöpäästöt siihen päälle.

https://yle.fi/uutiset/3-10236631

"Liha- ja maitotuotteiden vaihtaminen kasviruokavalioon on paras tapa vähentää kuluttajan ympäristöjalanjälkeä, Oxfordin yliopiston uusi suurtutkimus kertoo.

Maailman viljelyspinta-alaa voitaisiin vähentää yli 75 prosenttia, jos liha- ja maitotuotteiden kuluttaminen loppuisi. Ja ihmisille riittäisi silti ravintoa.

Tällaisella muutoksella olisi merkittäviä ympäristövaikutuksia, sillä liiallinen maanviljely on yksi suurimmista uhista maailman eläinlajiston moninaisuudelle.

Siirtyminen kasvisruokavalioon vähentäisi muun muassa kasvihuonekaasuja, vesistöjen rehevöitymistä ja maaperän saastumista.

....

Se perustuu lähes 40 000 maatilalta ja 119 eri maasta kerättyyn tietoon. Vertailuun otettiin 40 tuotetta, jotka vastaavat noin 90 prosenttia kaikesta syödystä ruuasta.

Tutkimuksen mukaan vain 18 prosenttia ihmisten kuluttamista kaloreista ja 37 prosenttia proteiinista on peräisin liha- ja maitotuotteista.

Näiden tuotteiden valmistaminen vie kuitenkin 83 prosenttia kaikesta maanviljelyyn käytetystä pinta-alasta, ja vastaa noin 60 prosenttia maatalouden kasvihuonekaasupäästöistä."

Vierailija
2/9 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotimainen karja kasvatetaan pohjoisessa, jossa siihen saa parhaat tuet, ja toimitetaan rekka-autoissa etelään teurastettavaksi koska se kannattaa tehdä siellä. Ja lihat palaavat rekka-autolla taas pohjoiseen.

Ilmasto kiittää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomen oloissa nurmirehu kasvaa paremmin kuin vilja. Lihakarjalla saadaan parempi tuottoisuus kuin ihmisravintoon tarkoitetuilla viljelykasveilla, etenkin kun otetaan huomioon maidontuotanto.

Yleensäkään kaikki karjan rehunviljelyyn käytettävä viljelyala ei ole sovelias ihmisrehun tuotantoon.

Vierailija
4/9 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kotimainen karja kasvatetaan pohjoisessa, jossa siihen saa parhaat tuet, ja toimitetaan rekka-autoissa etelään teurastettavaksi koska se kannattaa tehdä siellä. Ja lihat palaavat rekka-autolla taas pohjoiseen.

Ilmasto kiittää?

Et ole kuullut sähköautoista? Et tietenkään, kun et käynyt uliopistoakaan.

Vierailija
5/9 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kotimainen karja kasvatetaan pohjoisessa, jossa siihen saa parhaat tuet, ja toimitetaan rekka-autoissa etelään teurastettavaksi koska se kannattaa tehdä siellä. Ja lihat palaavat rekka-autolla taas pohjoiseen.

Ilmasto kiittää?

Et ole kuullut sähköautoista? Et tietenkään, kun et käynyt uliopistoakaan.

Uliopisto? Sielläkö on annettu oppia, jonka mukaan. "Kotimaisen Lihansyönti on ilmastoteko." Hienoa uliopistossa opittua kielioppia ja ekologiaa. Uliuliuliuliuhhuhuhhuu.

Vierailija
6/9 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kotimainen karja kasvatetaan pohjoisessa, jossa siihen saa parhaat tuet, ja toimitetaan rekka-autoissa etelään teurastettavaksi koska se kannattaa tehdä siellä. Ja lihat palaavat rekka-autolla taas pohjoiseen.

Ilmasto kiittää?

Et ole kuullut sähköautoista? Et tietenkään, kun et käynyt uliopistoakaan.

En, en todellakaan ole kuullut, että suomalaista karjaa ja lihaa kuljetetaan maan päästä päähän sähkömoottorilla varustetuilla rekoilla. Eikä taida olla kovin moni muukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suomen oloissa nurmirehu kasvaa paremmin kuin vilja. Lihakarjalla saadaan parempi tuottoisuus kuin ihmisravintoon tarkoitetuilla viljelykasveilla, etenkin kun otetaan huomioon maidontuotanto.

Yleensäkään kaikki karjan rehunviljelyyn käytettävä viljelyala ei ole sovelias ihmisrehun tuotantoon.

Linkki tutkimukseen, kiitos.

Vierailija
8/9 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ulkomailta lennätetyt tomaatit ne vasta ilmastoa pilaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
28.06.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haaviston suusta löytää usein Ecuadorilaista lihaa. Se on silti ympäristöteko.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan kuusi