Mitä leipoisin juhliin? Osaan tehdä hyvää, mutta en kaunista
Mulla on todella peukalo keskellä kämmentä. Kaikki mitä teen, tulee aina hyvänmakuista, mutta mulla ei ole yhtään kädentaitoja. Nyt pitäisi vähän "parempiin juhliin" tehdä tarjoilut. Mikä olisi riittävän helppoa koristelujen kannalta. Esimerkkejä: valkosuklaatuorejuustokakku tuli aivan ihanan makuista, mutta vino. En osaa leikellä mitään suoraan, edes viivaa pitkin. Tekemäni täytekakut näyttävät joltain 5-vuotiaan tekeleeltä, vaikka ovatkin hyviä olleet, mutta omalle perheelle eri asia. Suklaakakku tuli hyvää, mutta kuorrutus oli epätasaista. Voileipäkakut, voi hyvät hyssykät, miten kauniita netissä on. Ei puhettakaan, että onnistuisi, pitäisi keksiä joku yksinkertainen malli. Kun on talon osto edessä, en haluaisi suuria summia käyttää leipomon tuotteisiin.
Kommentit (6)
Miten isot juhlat ovat tulossa?
Ehkä kuitenkin kannattaisi yksi täytekakku ostaa valmiina. Ei se teidän taloprojektianne kumoa, ja jos kumoaa, niin silloin kannattaisi jättää koko juhlien pitäminen liian kalliina.
kuorruta täytekakku näin. varaa runsaasti kermavaahtoa, lätkäise vaahto kakun päälle suurin piirtein joka puolelle, sitten ruokalusikan alapuolella levität sitä ympäriinsä tehden lusikalla keinuvaa liikettä, ei ole tarkoituskaan olla tasainen vaan aaltomainen pinta. lopuksi voin ripotella raastettua suklaata pinnalle. on nopea tehdä ja tulee ihan kivan näköinen, ja aina onnistuu.
Osta kunnon pursotusvälineet. Jokainen oppii pursotamaan ruusukkeita. Niitä vain reilusti kakun tms. päälle ja lisäksi tuoreita marjoja ja hedelmiä sekä yrttejä kuten minttu tai sitruunamelissa.
Älä yritä tehdä symmetrisiä asetelmia. Voileipäkakun päälle voi tehdä salaatin. Iso keko kauniita, pieniä salaatinlehtiä, kirsikkatomaatteja yms. ja lisäksi kakun täytteenmukaisia leikkeleitä, juustokuutioita tms. Makean kakun päälle voi tehdä hedelmä- ja marjasalaatin. Tavoitteena on, että kakun pinta peittyy kokonaan ja vaikutelma on runsas ja värikäs.
Onko sulla kädentaitoja omaavaa ystävää, joka voisi auttaa koristelussa ja sinä olisit leipurimestari?