Mikä on se "perus kotiruoka" tai "perusterveellinen ruoka"
joita jotkut hehkuttaa, mutta kysyttäessä eivät osaa kertoa, mitä siihen sisältyy.
Kommentit (11)
Lihaa, kalaa, kananmunia, kasviksia, maitotaloustuotteita, täysjyväviljaa, hedelmiä ja marjoja. Eli siis näistä tehtyjä ruokia.
Åituuus painosuhde,ikää, yleidterveys, työn kuormittavuuus. Yleis periiaatteella 50 prosenttia kasviksia.
Keitetyt perunat, lihakastike, porkkanaraaste, kurkku, tomaatti ja leipä juustosiivulla sekä lasi maitoa.
Perunoita, makaronia, riisiä, jauhelihaa, broilerinkoipia ja kanansuikaleita. Ei muuta.
Kasviksia, kasviksia ja kasviksia, sekä hedelmiä salaattia ynnämuuta pupun ruokaa joka on terveellistä
Valkoinen pasta, nautasika jauheliha, maitoseos juuston ja voin kera ei niin terveellistä. Jos siinä ei ole mukana siis näitä ensin mainittuja
Vierailija kirjoitti:
Lihaa, kalaa, kananmunia, kasviksia, maitotaloustuotteita, täysjyväviljaa, hedelmiä ja marjoja. Eli siis näistä tehtyjä ruokia.
Ja muista maitotuotteet rasvattomina ja muuten rasvana keinorasvat ja siemenöljyt :D:D:D
Unohda myös, että täysjyvä tuhoaa suolistosi.
Vierailija kirjoitti:
Kasviksia, kasviksia ja kasviksia, sekä hedelmiä salaattia ynnämuuta pupun ruokaa joka on terveellistä
Valkoinen pasta, nautasika jauheliha, maitoseos juuston ja voin kera ei niin terveellistä. Jos siinä ei ole mukana siis näitä ensin mainittuja
Ajatuksena oli kuitenkin ihmisen ruoka.
Jos käytän noita termejä itse niin tarkoitan lämpimistä ruoista mm. keittoja (kala, kasvis, joskus jauheliha), kalaruokia (esim. uunikala, kalapihvit) wokkeja, joskus pastaruokia, kuten (lihaton) lasagne, ja kasvispitoisia tortilloita ja patoja. Lisäksi ruokavalioon mahtuu välillä vaikkapa lihamakaroonilaatikkoa tai uunimakkaraa, mitkä ei kyllä terveellisyyttä ravitsemuksellisesti huuda, mutta ovat osa tervettä suhtautumista ruokaan.
Välipalat ovat hedelmiä, täysjyväleipää, rahkoja ja marjoja suurimmaksi osaksi. Ja tähän sitten mahtuu toisinaan murot ja vanukkaat, mutta kerran, pari kuussa.
Herkutellaankin ja tärkeää silloin on kohtuulliset määrät. Toisinaan karkit (100g/annos lapsen diabeteksen vuoksi) korvataan pähkinöillä tai kasvisdippilautasilla. Mulle terveellinen ruoka on kohtuutta ja kokonaisuuden hallintaa, ei yksittäisistä aterioista nipottamista.
Se on vastakohta einekselle, eli ruoka jonka teet itse oikeista raaka-aineista. Yleensä on myös perusterveellinen koska ei sisällä kamalasti teollista roskaa. Terveellisen siitä tekee myös monipuolinen raaka-aineiden käyttö.
Ei ruskistettua kotiruokaa, jossa mielellään käytetään enintään harvoin punaista lihaa. Paljon kasviksia, kuituja ja silti riittävästi proteiinia ja rasvaa sisältävää.
Se on ruskea kastike ja kuoriperunat. Kurkku ja tomatti viipaleita. Maitolasi ja ruisleivän viipale.