Meidän lemppariherkku mökillä on
Purkki stroganof jota fiksaan mustaherukka hillolla ja tillillä+keitetyt perunat. Myös kaupan hernesoppa sinapin kanssa hyvää.
Toki lettuja paistellaan myös
Kommentit (13)
Järvestä juuri nostetut ja peratut ahvenfileet. Ne grilliin, uudet perunat ja mössö, johon tulee smetana, tilli, sipuli, vähän valko- ja mustapippuria ja keitettyä kananmunaa. Suola tietty!
Tätä voisi tarjota missä vain gourmet-ravintolassa. On niin hyvää....
Stroganoffin kanssa sopii maustekurkut ja punajuuret.
Paistetut perunat sipulia ja kananmunaa.
Alkupäivinä mökillä grillimakkara maistuu todella hyvälle! Salaattia tai kasvisnyyttejä siihen lisäksi. Myös itse järvestä nostettu, tuore hauki maistuu. Jossain vaiheessa grilliruoka alkaa vääjäämättä kyllästyttämään. Silloin tuo jo aiemmin ketjussa mainittu purkkihernekeitto sinapin kanssa on todella paikallaan.
Aikuiset ihmiset sanoo yök ja hyi ruualle. Meillä ainakin opetetaan lapsille ettei niin saa sanoa.
Uunivoileivät puuhellalla valmistettuna, nam.
Helppotekoisia ruokia on vaikka kuinka. Ja kyllä, saa hyödyntää puolivalmisteita ja eineksiä! Esimerkiksi me ostamme usein mökille valmiita salaatteja, niin ei tarvitse alkaa pestä ja pilkkoa. Juu, kasvaa meillä kasvimaalla omaakin, mutta silti.
Ja jälkkärinä suosin valmiista marengista ja kermavaahdosta sekä tuoreista marjoista tehtävää pavlovaa.
Joten joo, oion mutkia. Se on sallittua!
Kaupungissa teen pitkän kaavan mukaan ruokaa, mutta mökillä on kaivossa vesi vähän likaista, joten jos pesen sillä jotain, joudun kuivaamaan sen - ja salaatin suhteen on kiva oikaista työprosessia.
Eniten syömme mökillä grillattavia tai savustettavia ruokia.
Vierailija kirjoitti:
Järvestä juuri nostetut ja peratut ahvenfileet. Ne grilliin, uudet perunat ja mössö, johon tulee smetana, tilli, sipuli, vähän valko- ja mustapippuria ja keitettyä kananmunaa. Suola tietty!
Tätä voisi tarjota missä vain gourmet-ravintolassa. On niin hyvää....
Korjaan sen verran että gourmet-ravintolassa annos tehdään vähän eri tavalla. Leikkaa ahvenfileet oikein eli peratessa viillä kalaan v-muoto. Siten saadaan kaikki ruodot pois. Taita filee paketiksi. Paksumpana se pysyy maukkaampana. Laita kalaan aina reilusti suolaa. Kääntele vehnäjauhoissa.
Kuumenna paistinpannu ja lisää paljon voita. Kun voi vaahtoaa, laita ahvenet pannulle. Käännä fileet, kun voi ruskistuu ja fileen sivussa on väriä. Huom! Kalaa ei paisteta vahingossakaan etuajassa! "Mössö" taas ei ole kastike eli voi ja salvia riittää.
Keittoruoka on mökillä helpointa, usein keitellään keitot rannalla retkikeittimellä samalla kun uidaan ja oleskellaan, lueskellaan.
Kaikki mitä voi grillata on parasta mökkiruokaa!
Mitä yöök