"Ruokakasvien" hyötykäyttö/kasvatus?
Olen kiinnostunut helpoista kasvien kasvatuksesta, joita voi syödä. Olen nyt kokeillut porkkananpäitä pitää vedessä, kasvattanut valkosipulia kynsistä, sekä salaatin kynnän laittanut kasvamaan.
Onko teillä lisää ideoita mitä muuta voisi hyötykäyttää/kasvattaa?
Kommentit (6)
Eikö nuo kaikki vaadi kasvihuoneen tai suojatun penkin ulkona?
Parvekkeettomassa kaupunkiasunnossa viihtyviä hyötykasveja onkin sitten vähemmän. Mulla yrtitkin kuolevat sisällä muutamassa viikossa.
Tällä hetkellä yritän pitää hengissä chiliä (valmiina ostettu taimi) ja itse kasvatettua avokadoa (iso taimi voi toistaiseksi hyvin). Mandariineja ja muita sitruksia olen toisinaan onnistunut kasvattamaan, mutta talven yli ei ole yksikään selvinnyt.
Vierailija kirjoitti:
Eikö nuo kaikki vaadi kasvihuoneen tai suojatun penkin ulkona?
Parvekkeettomassa kaupunkiasunnossa viihtyviä hyötykasveja onkin sitten vähemmän. Mulla yrtitkin kuolevat sisällä muutamassa viikossa.
Tällä hetkellä yritän pitää hengissä chiliä (valmiina ostettu taimi) ja itse kasvatettua avokadoa (iso taimi voi toistaiseksi hyvin). Mandariineja ja muita sitruksia olen toisinaan onnistunut kasvattamaan, mutta talven yli ei ole yksikään selvinnyt.
Valkosipuli kasvaa ruukussa ikkunalaudalla, helppohoitoinen ja varretkin syötäviä! Porkkana kasvattaa vihreää vartta. Salaatti kasvoi huonosti ja oli kitkerää. Pitääkin tuota chiliä kokeilla!
Yrtit ja salaatit on helppoja kasvattaa vaikka ikkunalaudalla ruukussa. Siemeniä saa edullisesti kaupasta.
Minä kasvatan palstalla kesäkurpitsaa. Jos parvekkeelle on altakasteluruukkuja niin laita siihen avomaankurkun taimi, pinaattia tai kesäkurpitsa kasvamaan. Muista lannöitus
Onko sinulla parveke tai piha?
Herneen versoja on helppo kasvattaa. Voi syödä sellaisenaan kun max 20cm pitkiä, sen jälkeen puutuu eikä maistu enää hyvältä.
Parvekkeella ruukuissa sitten meneekin vaikka mitä.
Up