Oodi kesäkurpitsalle <3
Fiilistellään täällä kesäkurpitsaa ja jaetaan vinkkejä kesäkurpitsan käyttöön! Kesäkurpitsa on monipuolisuutensa takia yksi ehdottomista lempikasviksistani. Itse käytän sitä mm.
VIIPALEINA:
- vuokaruoissa lasagnelevyjen sijasta tai lisäksi; tulee paljon mehevämpää, nam!
PALOINA TAI SUIKALEINA:
- erilaisissa kastikkeissa, esim. thai-henkinen kastike, johon tulee mm. kanaa, kesäkurpitsaa, paprikaa, red curry-tahnaa ja kookosmaitoa
- pannukasviksissa mm. paprikan, sipulin, tomaatin ja mausteiden kanssa; kesäkurpitsa imee itseensä ihanasti makuja
RAASTEENA:
- muiden raasteiden joukossa (yksinään ei ehkä niin hyvää)
- mausteisten jauhelihakastikkeiden tai tortillajauhelihan tms. seassa; ei maistu juurikaan, mutta tuo mehevyyttä ja riittoisuutta
Juuri nyt mutustan mainiota jämä-tortillapizzaa: Oli yksi ylijäämätortillalettu, jonka päälle sivelin ketsuppia ja kokosin tonnikalaa, tomaattikuutioita ja fetaa. Sitten keksin pilkkoa ohuiksi "lastuiksi" kesäkurpitsaa ja lisätä mukaan. Sitten vielä öljypirskotus, mustapippuria, ne kesäkurpitsat ja juustoraaste ja uuniin. Tuli paljon mehevämpää näin kuin ilman sitä kesäkurpitsaa! :)
Mihinkäs kaikkiin ruokiin te käytätte kesäkurpitsaa? Ottaisin mielelläni vastaan lisävinkkejä ja ihan uusia reseptejä ym.!
Kommentit (18)
Kesäkurpitsaletut (eli siis raastettu kesäkurpitsa, johon kananmuna ja vähän jauhoja sidosteeksi), paloina jauhelihan ja muiden kasvisten kaa Shepherd's pien pohjakerroksessa.
Mä tein viime kesänä keittoa ja tuli hyvää. Mieskin tykkäsi vaikka aluksi kyllä epäili ideaani kovaan ääneen 😂
Joo, tykkään, mutta ei ole erityisempä reseptejä tyrkyllä. Täytetyt kesäkurpitsaveneet on varmaan yksi lemppareistani.
Nam, kuulostaa hyvältä! Mitä laitat marinadiin ja kauanko annat marinoitua? Minkä kokoiset viipaleet hyviä?
T. AP
Vierailija kirjoitti:
Kesäkurpitsaletut (eli siis raastettu kesäkurpitsa, johon kananmuna ja vähän jauhoja sidosteeksi), paloina jauhelihan ja muiden kasvisten kaa Shepherd's pien pohjakerroksessa.
Kuulostaa hyvältä! T. AP
Vierailija kirjoitti:
Mä tein viime kesänä keittoa ja tuli hyvää. Mieskin tykkäsi vaikka aluksi kyllä epäili ideaani kovaan ääneen 😂
Teitkö siis sosekeittoa? Jännä idea, täytyypä testata! Tuliko kermaa tms. joukkoon?
Tästä tuli mieleen, että olen käyttänyt kesäkurpitsaa esim. kanakeitossa pieninä paloina. Olen ensin paistanut kanapalat ja freesannut siinä samassa myös kesäkurpitsaa. Sitten maustanut mm. currylla ja kurkumalla. Kesäkurpitsa kivasti siinä imee itseensä makuja. Sitten vasta olen lisännyt veden ja esim. pakastemaissi, pakastepavut, rakettispagettia tms. pikkupastaa joukkoon, ja antanut porista. Hyvää tuli!
T. AP
https://chocochili.net/2010/08/kesakurpitsaskonssit/
Nää on aivan ihania, kannattaa kokeilla!
Vierailija kirjoitti:
Joo, tykkään, mutta ei ole erityisempä reseptejä tyrkyllä. Täytetyt kesäkurpitsaveneet on varmaan yksi lemppareistani.
Kiva idea! Mitä laitoit täytteeksi?
T. AP
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, tykkään, mutta ei ole erityisempä reseptejä tyrkyllä. Täytetyt kesäkurpitsaveneet on varmaan yksi lemppareistani.
Kiva idea! Mitä laitoit täytteeksi?
T. AP
Tomaattia, siitakesieniä, vuohenjuustoa jne.
Kesäkurpitsalasagne on klassikko! Kesäkurpitsa-fetapihvit kans hyviä. Grillatut kesäkurpitsasiivut mintun ja ricotan kanssa (Hesarin ohje). Kesäkurpitsa yksinään raakana on tosi boring, mutta kypsennettynä ja maustettuna tosi jees. Just laitoin siemeniä itämään 😄
Up!
T. AP
PS. Tänään mun teki mieli tomaatti-mozzarella-basilikasalaattia, ja keksin paistaa joukkoon kesäkurpitsanjämän. Paistoin 1/4-kiekkopaloina reilussa öljyssä hyvän paistopinnan ottaen, mausteeksi suolaa ja mustapippuria. Kaadoin lautaselle, päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja, revittyä mozzarellaa sekä basilikaa. Viimeistely oliiviöljyllä.
Tuli tosi hyvää, ruokaisampi versio mutta yhä raikas!
Parmesaanilla leivitetyt kesäkurpitsaviipaleet pannulla hyvässä öljyssä tai kirkastetussa voissa paistettuna. Ei ehdi edes lautaselle kun syön pannulta sitä mukaa kun valmistuvat.
Vierailija kirjoitti:
Parmesaanilla leivitetyt kesäkurpitsaviipaleet pannulla hyvässä öljyssä tai kirkastetussa voissa paistettuna. Ei ehdi edes lautaselle kun syön pannulta sitä mukaa kun valmistuvat.
Oi nam! Kaipaavatko jotain soosia kaveriksi vai menevätkö sellaisenaan? Kuinka ohuet/paksut siivut ovat parhaita? Miesystäväni pitää kovasti parmesanista muttei niinkään välitä kesäkurpitsasta, joten nämä ehdottomasti kokeiluun ;)
Teen sosekeittoa kesäkurpitsasta ja porkkanasta. Porkkana on niin makeaa, että minusta se on usein hiukan liiankin makeaa. Kun sekaan laittaa kesäkurpitsaa noin puolet, makeus pysyy aisoissa.
Marinoitu kevyesti grillattu kesäkurpitsa.