Lihansyönnillä ei ole tulevaisuutta
Kommentit (21)
Vit tun vegaanit. Mikä pakko puuttua toisten ruokavalioihin?
Mikä otsikko. Oletko koskaan matkustanut maailmalla? Et voi tosissasi väittää, että lihansyönti ikinä loppuisi. Ei se lopu. Antakaa jo vegaanit olla. Älkää raivotko. Onko yksikään vegaani koskaan uskonut ravitsemustiedettä, että vähäinen määrä lihaa tai kalaa ei tapa?
Hiilihydraatit ne pahoja on, ei liha ja rasva. Kun jättää hiilarit vähälle, niin paino tippuu, verenpaine, kolesteroli, verensokeri, maksa arvot ja yleensä kaikki arvot paranevat huomattavasti. Vartalon rasvaprosentti pienenee ja liikunnalla lihasmassa kasvaa. Suomi on niin pieni maa, että vaikka lopettaisimme kaiken, ei sillä ole mitään vaikutusta mihinkään. Joten täällä on turha vouhottaa ilmastosta. Ja nämä on tosiasijoita, sanoi kuka mitä tahansa.
Söin just eilen grillimakkaraa. Makkaralaarit oli melkein tyhjät pääsiäisen kulutuksesta. Kyllä suomalaiselle makkara maistuu vieläkin ja hyvä niin:)
Miten se Joona-Hermanni ajatteli kasveja tuotettavan kaikkien tarpeisiin, kun jo nyt tiedetään, että vuoroviljely vie 30% peltoalasta pois tuotannosta eikä karjalta vapautuvista laitumista sovellu viljelykäyttöön kuin pieni osa. Lisäksi karjankasvatuksen vähentyessä katoavat luontoon läjähtäneet ulostekasat ja niiden kadotessa erilaiset kuoriaiset ja muut hyönteiset ja siten edelleen iso osa linnuista jää vaille luontaista ravintoa. Eli ihan ilman ympäristömyrkkyjä saadaan linnut katoamaan ja samalla pienentyneeltä peltoalalta aikaisempaa pienempi sato.
Meille tehdää nyt aika lailla selväksi usean eri median kautta, että karjankasvatus on katoamassa. Toivoisi, että samaan syssyyn osoitettaisiin myös sen seuraukset. Ei vain lautasella vaan luonnossa.
Joten hyvästi niityt. Jos ei ole tuotantoeläimiä, ei ole niittyjä. Ja hyvästi villa, koska jos lampaanlihaa ei syödä, ei lampaita kannata pelkän villan takia kasvattaa.
PS. Vegaanikoiraa ei ole olemassakaan!
Meillä ei ainakaan lopu lihan syönti, sen takaa 230 elukkaa navetassa.
Vierailija kirjoitti:
Söin just eilen grillimakkaraa. Makkaralaarit oli melkein tyhjät pääsiäisen kulutuksesta. Kyllä suomalaiselle makkara maistuu vieläkin ja hyvä niin:)
Eli olet jo kasvissyöjä.
Makkarassa kun on lihaa vain nimeksi.
Ylellä on lähes päivittäin joku lihanvastainen propagandatykitys!
Lähdenpä tästä k-kaupan lihatiskiä kohti. Otan ylen kunniaksi yhden ylimääräisen pihvin sitä kirottua nautaa.
T.Mies
No jos sillä ei ole tulevaisuutta, niin kannattaa nauttia täysillä nyt. Eli kyljystä ja pihviä tuulensuojaan, nam :-D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Söin just eilen grillimakkaraa. Makkaralaarit oli melkein tyhjät pääsiäisen kulutuksesta. Kyllä suomalaiselle makkara maistuu vieläkin ja hyvä niin:)
Eli olet jo kasvissyöjä.
Makkarassa kun on lihaa vain nimeksi.
Öööh...En osta mitään jauhomakkaroita.
Maapallon väki vähenee puoleen ja sitten voi taas syödä mitä huvittaa jne.
Vierailija kirjoitti:
Söin just eilen grillimakkaraa. Makkaralaarit oli melkein tyhjät pääsiäisen kulutuksesta. Kyllä suomalaiselle makkara maistuu vieläkin ja hyvä niin:)
Mikä tekee makkaransyönnistä sinusta erityisen hyvän asian?
Se on Joona-Hermannin mielipide, millä ei ole minkäänlaista vaikutusta minun lihansyöntiini. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Vaikka pieni aktivistien joukko miten huutaisi, se ei vaikuta enemmistön lihansyöntiin tai lomalentoihin mitenkään. Vain ankara verotus saisi muutoksia kulutustottumuksiin, mutta minulla olisi niihin varaa silti.
Me ollaan vahennetty lihansyontia siten, etta syodaan ma-to kasvisruokaa ja viikonloppuisin sitten lihaa. Ei sita lihaa ole joka paiva pakko useaa sataa grammaa mattaa kitusiin, kasvisruuat ovat ihan yhta maukkaita.
Tosin me ollaan ovo-lakto-kasvissyojia (silloin kun ollaan kasvissyojia), eli maitotuotteet ja munat eivat ole poissuljetut. Joskus teen ihan vegaanista ruokaakin jos sille paalle satun, esim. intialainen linssimuhennos tai kukkakaalicurry ovat tosi hyvia ja tayttavia, ja mieskin tykkaa <3
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Söin just eilen grillimakkaraa. Makkaralaarit oli melkein tyhjät pääsiäisen kulutuksesta. Kyllä suomalaiselle makkara maistuu vieläkin ja hyvä niin:)
Mikä tekee makkaransyönnistä sinusta erityisen hyvän asian?
Saan siitä erityistä mielihyvää, että kaikki kaikkien ihmisten käännyttämistä vegaaneiksi yrittävät vegaanit huomaavat oikeasti kaupassa, että lihankulutus on pysynyt ennallaan. Ei koske siis pelkästään makkaraa vaan kaikkia lihatuotteita.
Ylen sivuilla oli niin vastenmielinen otsikko, etten halunnut juttua lukea. En halua elää maailmassa, jossa ei voi syödä lihaa, joten toivon kuolevani, ennen kuin ollaan tilanteessa, jossa lihaa ei ole syötäväksi. No, ehkä tämä Joona oli seonnut valaan vatsassa ollessaan.
Pekonia just söin munakkaan kanssa. Nam!
Vierailija kirjoitti:
Miten se Joona-Hermanni ajatteli kasveja tuotettavan kaikkien tarpeisiin, kun jo nyt tiedetään, että vuoroviljely vie 30% peltoalasta pois tuotannosta eikä karjalta vapautuvista laitumista sovellu viljelykäyttöön kuin pieni osa. Lisäksi karjankasvatuksen vähentyessä katoavat luontoon läjähtäneet ulostekasat ja niiden kadotessa erilaiset kuoriaiset ja muut hyönteiset ja siten edelleen iso osa linnuista jää vaille luontaista ravintoa. Eli ihan ilman ympäristömyrkkyjä saadaan linnut katoamaan ja samalla pienentyneeltä peltoalalta aikaisempaa pienempi sato.
Meille tehdää nyt aika lailla selväksi usean eri median kautta, että karjankasvatus on katoamassa. Toivoisi, että samaan syssyyn osoitettaisiin myös sen seuraukset. Ei vain lautasella vaan luonnossa.
Joten hyvästi niityt. Jos ei ole tuotantoeläimiä, ei ole niittyjä. Ja hyvästi villa, koska jos lampaanlihaa ei syödä, ei lampaita kannata pelkän villan takia kasvattaa.
PS. Vegaanikoiraa ei ole olemassakaan!
Hämmentävää kohdata ihminen, joka ilmeisesti tosissaan kuvittelee, että lihansyönti on ainut keino pitää luonto hyvinvoivana, ja että luonto tarvitsee ihmistä tai muuten kaikki tuhoutuu ja ekosysteemit kaatuvat...
Okei eli Suomen hiiltä sitovat nurmet kynnetään ja laitetaan kaikki viljalle niin päästöt pienenee?