Lettutaikinaan vahingossa mannaryynejä jauhojen sijaan, voiko käyttää johonkin?
Niin, miehen piti tehdä lettuja, ja olikin vahingossa laittanut mannaryynejä eikä jauhoja. Mitä tuosta seoksesta vois nyt tehdä? Taitaa olla 2 kananmunaa ja puoli litraa maitoa, ja sit niitä mannaryynejä. Viimeiset kananmunat meni vielä tuohon, eli ei voi jatkaa taikinaa isommaksi.
Mietin, että pannukakunhan tuosta vois ehkä saada, jos vähän lisäisi maitoa ja jauhoja. Mutta onkohan sitten liian vähän kananmunia seoksessa.
Kommentit (11)
Mannaryynit ovat vehnää. Antakaa taikinan vain tekeytyä tavallista pitempään ja paistakaa letut kuten ennenkin.
Mä kyllä vaan paistaisin ne letut tuosta taikinasta. Eiköhän niistä ihan syötäviä tule.
Vierailija kirjoitti:
Mannaryynit ovat vehnää. Antakaa taikinan vain tekeytyä tavallista pitempään ja paistakaa letut kuten ennenkin.
Joo turpoamaan nyt jätinkin tuon taikinan, mutta epäilyttää, ettei siitä silti kovin hyviä lettuja tule. Siks ajattelin pannukakkua, että ryynit ehtisivät kypsyä paremmin. Ja luulisin, että tavallista jauhoakin pitäisi olla joukossa että pysyisi taikina kasassa.
Lisää sementtiä, niin saat kivan kynttiläjalustan.
Ap vielä lisää, että jos ois kananmunia vielä jäljellä, niin lisäisin niitä, maitoa ja tavallisia jauhoja, ja paistaisin sitten pannukakkuna, enkä ois yhtään huolissaan lopputuloksesta.
Olen joskus tehnyt porkkanalaatikkoa, johon tuli riisin asemesta mannaryynejä. Mutta uskoisin, että kyllä tuostakin taikinasta lettuja tulee, jos antaa ryynien turvota muutaman tunnin.
Oletko ikinä kuullut Ahvenanmaan pannukakusta?
Siivilöi ne mannaryynit sieltä pois, keitä puuroksi, lisää munamaitoseokseen ja tee pannukakku.
Tai siivilöi mannaryynit, vaihda tilalle jauhot ja kas - sehän on lettutaikina,
Vähän jauhoa sidosaineeksi niin ihan hyvää tulee.
Vierailija kirjoitti:
Oletko ikinä kuullut Ahvenanmaan pannukakusta?
Siksi varmaan sitä pannukakkua mietinkin. Tosin toihan tehdään perinteisesti mannapuro on.
Taas joku mies "tyrii" oikein kunnolla ettei tarttis toista kertaa kokata.