Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko kylmäsavulohi sama kuin graavilohi?

Vierailija
17.03.2019 |

Kyselee hän.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei.

Vierailija
2/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmäsavu on kylmäsavustettu, graavilohi graavisuolattu... Google on keksitty

4/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole. 

Graavilohi ei ole savustettua. 

Kylmäsavustettu yllättäen on kylmäsavustettu. 

Kylmäsavustus on eri asia kuin normaali savustus.

Kylmäsavustuksessa kala on yllättäen kylmää, kun se savustetaan. 

Vierailija
5/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole. Graavattu on raaka kala tungettu (pakastimen kautta) suolaliemeen ja ehkä mausteisiin. Graavattua ei ole savustettu.

Vierailija
6/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne on tehty eri tavalla, ja lopputuloskin on eri. Etenkin rakenteessa on eroa. Kylmäsavulohi on kirkkaan persikanväristä, kiinteää ja "limaista", lämminsavulohi vaaleanpunaista, murenevaa ja pehmeää. Molemmissa näissä on se tietty savun maku. Graavilohi on rakenteeltaan ja ulkonäöltään kuin kylmäsavulohta, mutta sitä ei ole savustettu, eli savun makua ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

On sama asia

Vierailija
8/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Graavilohessa kypsennyksen apuna on käytetty suolaa, kylmäsavulohessa savua. Täysin eri tuote.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta

Kiva kun täällä on viksuja jotka alapeukuttaa tätä.

Olen savustanut kylmäsavulohta vuosikausia ja kyllä se kuulkaa ensin suolataan graavikalaksi joka sitten savustetaan kylmässä.

Vierailija
10/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Graavilohessa kypsennyksen apuna on käytetty suolaa, kylmäsavulohessa savua. Täysin eri tuote.

Pelkällä savulla tehty jää kyllä syömättä eli kyllä se on ensin suolattu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä. Lohi graavataan ennen kylmäsavustusta, eli kylmäsavulohi on pitemmälle kypsytettyä graavilohta. Kumpikaan ei ole "kypsää" lämminsavuloheen verrattuna. 

t. savustajan vaimo 

Vierailija
12/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta

Kiva kun täällä on viksuja jotka alapeukuttaa tätä.

Olen savustanut kylmäsavulohta vuosikausia ja kyllä se kuulkaa ensin suolataan graavikalaksi joka sitten savustetaan kylmässä.

Tuo on ehkä sun ratkaisu. Ei kylmäsavua noin kuitenkaan suolata oikeassa elämässä. Ensinnäkin siinä on jo hemmetikseen liikaa suolaa, jos samalla tavalla teet.

... ja tuo yksi pakastaa ja tekee suolaliemiä. No, kaipa sillaista kehtais itekseen syödä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta

Kiva kun täällä on viksuja jotka alapeukuttaa tätä.

Olen savustanut kylmäsavulohta vuosikausia ja kyllä se kuulkaa ensin suolataan graavikalaksi joka sitten savustetaan kylmässä.

Onko leipäkin sitten: jauhetusta viljasta leivottu ja paistettu leipä?

Jauho on jauho.

Leipä on leipä.

Samoista aineista, eri tuote

Lopeta lässytys!

Vierailija
14/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta

Kiva kun täällä on viksuja jotka alapeukuttaa tätä.

Olen savustanut kylmäsavulohta vuosikausia ja kyllä se kuulkaa ensin suolataan graavikalaksi joka sitten savustetaan kylmässä.

Tuo on ehkä sun ratkaisu. Ei kylmäsavua noin kuitenkaan suolata oikeassa elämässä. Ensinnäkin siinä on jo hemmetikseen liikaa suolaa, jos samalla tavalla teet.

... ja tuo yksi pakastaa ja tekee suolaliemiä. No, kaipa sillaista kehtais itekseen syödä.

Kerro kuinka sitten kuuluu tehdä?

Minun loheni on hyvin kysyttyä eli kelpaa kyllä muillekin.

Eikä sitä lohta tönkkösuolata tarvi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kylmäsavulohi on kylmässä savustettua graavilohta

Kiva kun täällä on viksuja jotka alapeukuttaa tätä.

Olen savustanut kylmäsavulohta vuosikausia ja kyllä se kuulkaa ensin suolataan graavikalaksi joka sitten savustetaan kylmässä.

Onko leipäkin sitten: jauhetusta viljasta leivottu ja paistettu leipä?

Jauho on jauho.

Leipä on leipä.

Samoista aineista, eri tuote

Lopeta lässytys!

Enpä kyllä ole samaksi väittänyt vaan sen sanon, että ensin graavataan ja sit savustetaan

Vierailija
16/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmäsavulohi kyllä suolataan mutta selvästi vähemmän kuin graavilohi. Katsokaa vaikka kaupan kalaosastolla myytävistä kylmäsavu- ja graavilohipaketeista suolamäärät. Ja graavilohta ei tosiaan suolata missään "liemessä"... Pakastaa kyllä voi ensin, se ei omassa kokemuksessani vaikuta lohen makuun/koostumukseen mutta ei se ole pakollista jos kala on tuoretta.

Vierailija
17/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voiko sitä syödä sellaisenaan?

Vierailija
18/18 |
17.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Graavi on raakaa kalaa

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi kolme