Siis Rinne haluaa lihan verolle? Mitä v... demarit?
Kommentit (19)
Vaalipuhetta se vaan on, joka vetoaa muuhun kuin perinteiseen kannattajakuntaan. Vaikka on sillä varmaan joku henkilökohtainen missio sen suhteen, koska elää nykyään niin terveellisesti ja jaksaa kävellä pitkälle.
Se liha oli vain yhtenä esimerkkinä mahdollisen höpöhöpö-veron kohteeksi kaavailluista tuotteista.
Ensin luvataan poistaa leikkuri aktiivimallista, otetaan ne rahat ruuan kautta kaikilta ja nuolaistaan samalla Vihreiden ahteria lisä-äänten toivossa.
Lihaa pitäisi verottaa tuntuvasti enemmän. Tuotot terveydenhuoltoon ja tuotanto-olojen parantamiseen.
Ihan oikein olisi monelta kantilta. Menisi haittaverosta.
Lihan syömisen ja alkoholin käytön vähentäminen olisi paljon suurempi ympäristöteko kuin vaikkapa sähköautojen ostaminen.
Vierailija kirjoitti:
Lihaa pitäisi verottaa tuntuvasti enemmän. Tuotot terveydenhuoltoon ja tuotanto-olojen parantamiseen.
Verot eivät tuota mitään, vaan niitä kerätään.
Vierailija kirjoitti:
Lihaa pitäisi verottaa tuntuvasti enemmän. Tuotot terveydenhuoltoon ja tuotanto-olojen parantamiseen.
Rinne puhui ULKOMAISESTA lihasta. Lähiruoka on parasta!
Kyllähän kokoomuskin kannattaa haittaveroja. Eivät vaan uskalla mainita mitään esimerkkiä.
Nautahan aiheutta paksusuolensyöpää. Voisihan sille rätkäistä nk haittaveron. Tietenkin enemmän verotusta alkoholille ja tupakalle entisestään.
No jollekin ulkomaiselle tuontilihalle mun puolesta vois lätkäistä veron. Muuten tää loputon verottaminen jo riittää.
Jos halutaan vaikuttaa haittaverolla kansanterveyteen positiivisesti niin tuntuva sokerivero käyttöön.
Siinähän olisikin kiva laskeskella veroja pekonille joka on tehty suomalaisesta lihasta joka on kuskattu puolaan ja tuotu takaisin siivutettuna. Tai makkaroissa joissa on sekaisin monesta maasta tulevaa lihaa.
Itse se on sen näköinen että silavaa on tullut syötyä. Ei ihme että pumppukin prakaa.
Jos lihan hinta nousee niin köyhät syövät sitä entistäkin vähemmän. Rinteen malli?
Suomalaisesta naudanlihatuotannosta sen verran että tutkimusten mukaan veden kulutus on lihakiloa kohti neljännes siitä mitä vaikkapa Brasiliassa. Brasilia taas kuuluu ilmastonmuutoksen kuivuudella kurittamaan vyöhykkeeseen eli ei mitään järkeä tuoda lihaa sieltä tänne missä liha pystytään kasvattamaan ympäristöystävällisemmin vähemmällä vedenkulutuksella ja ilman eroosiota eli sademetsien hakkuuta laitumiksi.
Tutkijan mukaan tämän vuoksi meidän pikemminkin pitäisi tuottaa lihaa muulle maailmalle.
EU:ssa ei voida asettaa tulleja tai veroja ”ulkomaiselle” lihalle eli muissa EU-maissa kuten vaikka Puolassa tuotetulle lihalle. Taidetaan muistakin tuontitulleista päättää EU-tasolla.
Se on taas kysynyt "porukoilta" (lue ammattiyhdistysväeltä) neuvoja, niinkuin aina.