Oletteko jo leiponeet "uutta" hittituotetta - hapanjuurileipää?
Ilmeisesti siis ikivanha itäsuomalainen perinneleipä on nyt keksittt uudelleen kuin pyörä konsanaan. Traditiosta onkin syntynyt edelläkävijä-hipstereiden omima tuotemerkki.
Kommentit (5)
En ole. Kiinnostaisi kyllä tehdä juuri, mutta kun se tuntuu vaativan ylläpitoa eikä mulla nyt ole mahdollisuutta huolehtia kenestäkään.
Paitsi sitten kai jos sen kuivaisi.
Vierailija kirjoitti:
En ole. Kiinnostaisi kyllä tehdä juuri, mutta kun se tuntuu vaativan ylläpitoa eikä mulla nyt ole mahdollisuutta huolehtia kenestäkään.
Paitsi sitten kai jos sen kuivaisi.
Mä säästän aina pienen palan taikinaa pakastimeen. Sitten kun tekee mieli leipoa niin edellisenä päivänä sotkee sen veteen ja jauhoihin sopivan koostumuksen saamiseksi, lusikallinen maustamatonta jugurttia tai piimää sekaan ja yön yli lämpimään. Hilirimpsis ja valmista juurta taas.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole. Kiinnostaisi kyllä tehdä juuri, mutta kun se tuntuu vaativan ylläpitoa eikä mulla nyt ole mahdollisuutta huolehtia kenestäkään.
Paitsi sitten kai jos sen kuivaisi.
Mä säästän aina pienen palan taikinaa pakastimeen. Sitten kun tekee mieli leipoa niin edellisenä päivänä sotkee sen veteen ja jauhoihin sopivan koostumuksen saamiseksi, lusikallinen maustamatonta jugurttia tai piimää sekaan ja yön yli lämpimään. Hilirimpsis ja valmista juurta taas.
Juu no pakastin, mutta itse asun parissa eri kämpässä ja toisessa ei ole pakastinta, toisessa taas on vähän semmoinen ettei kai ihan puolta vuotta säilyis. Säilyneekö se kuivattukaan sitten...
En ole tehnyt pitkään aikaan, mutta kun asuessamme ulkomailla parikymmentä vuotta sitten tein aika usein omaa leipää. Laitoin vain juuren pakastimeen ja aina tuli todella hyvää.
Varmaan toistakymmentä vuotta jo:)