Marinoitko itse broilerit ja lihat?
Kommentit (15)
Miksi marinoida lihaa, joka ei ole sitkeää?
Aloitetaanpas tästä, kultu.
Sinccis
Tiedätkö marinoinnin juuret?
Tiedätkö tulisten mausteiden juuret?
Molemmat tulevat lämpöisistä maista.
Miksi?
Sinccis
Juu. Pohjana tulee usein käytettyä sitrusmehu-hunaja -comboa, tai cokista. Mausteet liuotan niihin sen mukaan mitä makua lopputulokseen haen.
Alunperin oli tarkoitus säilyttää tuotteita. Myöhemmin huomattiin, että sillä saa myös "kovemman" lihan pehmenemään (marinointi)
Sinccis
Et taida paljon tuntea historiaa. Minä älykkönä taas tunnen tuhansien vuosien taaksekin ;)
Kyllä noin.
Esim. kana :oliiviöljy,teriyaki,chili,kurkuma,mustapippuri,soijakastike,rosmariini ,mustapippuri ja valkosipuli. Balsamicoa voi kanssa hiukan lurauttaa.
T Mari
Vierailija kirjoitti:
Kyllä noin.
Esim. kana :oliiviöljy,teriyaki,chili,kurkuma,mustapippuri,soijakastike,rosmariini ,mustapippuri ja valkosipuli. Balsamicoa voi kanssa hiukan lurauttaa.
T Mari
Näköjään mustapippuri x2.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä noin.
Esim. kana :oliiviöljy,teriyaki,chili,kurkuma,mustapippuri,soijakastike,rosmariini ,mustapippuri ja valkosipuli. Balsamicoa voi kanssa hiukan lurauttaa.
T Mari
Hyvältä vaikuttaa lyhyeen marinointiin.
Muistakaa kuitenkin aina: Suola imee nesteet lihasta.
Eli Soijan käyttö on suotavaa 1-2 tunnin marinointiin, ei pidempään.
Sinccis
(nesteetön liha = sitten taas kuivaa, ei hyvä)
Vierailija kirjoitti:
Kyllä noin.
Esim. kana :oliiviöljy,teriyaki,chili,kurkuma,mustapippuri,soijakastike,rosmariini ,mustapippuri ja valkosipuli. Balsamicoa voi kanssa hiukan lurauttaa.
T Mari
Itämailla laittavat kanaan ruokasoodaa että liha pehmenee.
Oma kirjoittamaton sääntöni on: Soijaa vain tunnin marinointiin.
Kaksikin tuntia imee jo huomattavasti nestettä lihasta.
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä noin.
Esim. kana :oliiviöljy,teriyaki,chili,kurkuma,mustapippuri,soijakastike,rosmariini ,mustapippuri ja valkosipuli. Balsamicoa voi kanssa hiukan lurauttaa.
T Mari
Itämailla laittavat kanaan ruokasoodaa että liha pehmenee.
Huoh ;(
Sinccis
Tämä on tarpeellista vain aidoille kukoille. Muuten kyllä kana on pehmeätä.
Kuka v..un Sinccis? Ei taida Muumi olla kotona hänellä.
Itse lisään marinointikastikkeeseen aina laadukasta whiskiä.
Se antaa vähän potkua.
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
Kuka v..un Sinccis? Ei taida Muumi olla kotona hänellä.
Sisko tahtoisin jäätä, mutta moottoritie on kuuma .. siellä kuumat mimmit huutaa.
Tahtoisin selittää, mutta mimmit odottaaa .. maailma on totta!
Sinccis
Vierailija kirjoitti:
Itse lisään marinointikastikkeeseen aina laadukasta whiskiä.
Se antaa vähän potkua.
Sinccis
Laadukasta viskia. Mit helvettia
Sama etta tekisi makkaraa fileesta
En yleensä. Mutta saatan maustaa itse.
Sinccis