Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Todellinen syy miksi valmisruokiin yms. lisätään sokeria?

Vierailija
11.03.2019 |

Mikä se on?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maku?

Vierailija
2/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on halpa ja koukuttava täyteaine jonka avulla on helppo korostaa makuja ja vaikuttaa tuotteen säilyvyyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistuu paremmalta. Tein itse juuri lämppäreitä joihin tuli tomaattimurskaa. Käytin sokeria.

Vierailija
4/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä kysymys tuotespesialistille. Etenkin kun siitä saa maksaa itsensä kipeäksi, ettei sokeria lisätä mukaan.

Vierailija
5/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä lisään itse moniin ruokiin pienen ripauksen sokeria. Tuo makuun oman juttunsa. Olen oppinut tän kummisedältäni, joka on keittiömestarina yhdessä nimekkäässä ravintolassa.

En näe asiassa ongelmaa. Ei ole "sokerikoukuttanut" jos se on se ongelma tässä?

Vierailija
6/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan esimerkiksi bologneseen tujauksen sokeria tai hunajaa.

Syventää makua, yksi näistä jipoista joilla saadaan ruokaan "se jokin".

Lienee kyse ihan siitä että evoluutio on opettanut meidät pitämään runsasenergiaisesta ruuasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on halpa ja koukuttava täyteaine jonka avulla on helppo korostaa makuja ja vaikuttaa tuotteen säilyvyyteen.

Sokeria pitää oli 20 % että se vaikuttaa säilyvyyteen. Harvassa valmisruoassa on niin paljon.

Vierailija
8/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeri koukuttaa. Sitä lisätään nykyään jopa maustettuihin "vichyihin". Vichyn pitäisi olla nimisuojattu tuollaiselta saastalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokerissa ja rasvassa on paljon energiaa. Ihmisen perusravintoa.

Vierailija
10/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä lisään itse moniin ruokiin pienen ripauksen sokeria. Tuo makuun oman juttunsa. Olen oppinut tän kummisedältäni, joka on keittiömestarina yhdessä nimekkäässä ravintolassa.

En näe asiassa ongelmaa. Ei ole "sokerikoukuttanut" jos se on se ongelma tässä?

Niin muuten, minäkään en nykyisin syö makeita leivonnaisia, jälkkäreitä en ole syönyt koskaan, ja hyvin harvoin nykyään menee karkkiakaan, joten olenko koukussa kun lisään joihinkin ruokiin?

t.3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse laitan esimerkiksi bologneseen tujauksen sokeria tai hunajaa.

Syventää makua, yksi näistä jipoista joilla saadaan ruokaan "se jokin".

Lienee kyse ihan siitä että evoluutio on opettanut meidät pitämään runsasenergiaisesta ruuasta.

Makunsa kullakin. Itse lisään usein hillityn tujauksen chilirouhetta. Pistää kalorikertymän sijaan vatsan toimimaan.

Vierailija
12/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sokeri koukuttaa. Sitä lisätään nykyään jopa maustettuihin "vichyihin". Vichyn pitäisi olla nimisuojattu tuollaiselta saastalta.

Vichy onkin nimi ja nimisuojattu, tarkoitat varmaankin kivennäisvettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä lisään itse moniin ruokiin pienen ripauksen sokeria. Tuo makuun oman juttunsa. Olen oppinut tän kummisedältäni, joka on keittiömestarina yhdessä nimekkäässä ravintolassa.

En näe asiassa ongelmaa. Ei ole "sokerikoukuttanut" jos se on se ongelma tässä?

Minäkin olen tehnyt näin jo hyvin pitkään. Opin niksin tutulta kokilta.

Vierailija
14/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Itse laitan esimerkiksi bologneseen tujauksen sokeria tai hunajaa.

Syventää makua, yksi näistä jipoista joilla saadaan ruokaan "se jokin".

Lienee kyse ihan siitä että evoluutio on opettanut meidät pitämään runsasenergiaisesta ruuasta.

Makunsa kullakin. Itse lisään usein hillityn tujauksen chilirouhetta. Pistää kalorikertymän sijaan vatsan toimimaan.

Jos pitäisi valita bologneeseen joko sokeri tai chilirouhe, minä valitsisin sokerin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hyvä kysymys tuotespesialistille. Etenkin kun siitä saa maksaa itsensä kipeäksi, ettei sokeria lisätä mukaan.

Itse tekemällä saa tehtyä halvalla ja ilman sokeria.

Vierailija
16/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mä lisään itse moniin ruokiin pienen ripauksen sokeria. Tuo makuun oman juttunsa. Olen oppinut tän kummisedältäni, joka on keittiömestarina yhdessä nimekkäässä ravintolassa.

En näe asiassa ongelmaa. Ei ole "sokerikoukuttanut" jos se on se ongelma tässä?

Niin muuten, minäkään en nykyisin syö makeita leivonnaisia, jälkkäreitä en ole syönyt koskaan, ja hyvin harvoin nykyään menee karkkiakaan, joten olenko koukussa kun lisään joihinkin ruokiin?

t.3

Samoin. Meillä ei esim. koskaan syödä jälkiruokaa. Ei edes juhlassa. Kukaan perheessä ei syö esim. täytekakkua, meillä ei siitä syystä ole koskaan äitienpäivän, isänpäivän tai lasten synttärikakkuja kun koko porukka inhotaan niitä. Jätskiä syödään välillä ja lapset jonkin verran karkkia. Ja ei siis olla koskaan rajoitettu, ollaan vaan kummajaisia. Kun ostan pussin sokeria niin se kestää suunnilleen puoli vuotta.

Mutta sokeri ruoassa tuo siihen tietynlaisen jujun ja se ei ole todellakaan makeus. Erityisesti tomaattikastikkeessa ihan must.

Vierailija
17/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sokeri koukuttaa. Sitä lisätään nykyään jopa maustettuihin "vichyihin". Vichyn pitäisi olla nimisuojattu tuollaiselta saastalta.

Vichy onkin nimi ja nimisuojattu, tarkoitat varmaankin kivennäisvettä.

Niin onkin. Jostain syystä ne on aivoissa synonyymejä vaikka todellisuus ei olekaan ihan niin yksinkertainen. No siinä tapauksessa kivennäisvesi pitäisi olla suojattu sokereilta. Oksettavaa sellaisten lisääminen.

Vierailija
18/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myös ammattikeittiöissä, ravintolat, lounasravintolat ym lisätään sokeria todella moniin ruokiin. Esimerkiksi suurinpaan osaan kastikkeista ja varsinkin jos niissä on mukana tomaatti, etikkaa tai sitruunaa. Sokeri antaa ruoalle täyteläisyyttä ja taittaa monia karvaita makuja pyöristäen ruoan makua pehmeämmäksi. Ihmisellä on myös luontainen mieltymys makeaan, jolloin se saa ruoan maistumaan paremmalle.

Vierailija
19/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Hyvä kysymys tuotespesialistille. Etenkin kun siitä saa maksaa itsensä kipeäksi, ettei sokeria lisätä mukaan.

Itse tekemällä saa tehtyä halvalla ja ilman sokeria.

Varsinaisen ruoan teenkin itse. Mutta aamupalan haluaisin syödä mahdollisimman nopeasti ilman, että pitää alkaa tuunaamaan kaikkea alusta asti.

Vierailija
20/25 |
11.03.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Itse laitan esimerkiksi bologneseen tujauksen sokeria tai hunajaa.

Syventää makua, yksi näistä jipoista joilla saadaan ruokaan "se jokin".

Lienee kyse ihan siitä että evoluutio on opettanut meidät pitämään runsasenergiaisesta ruuasta.

Makunsa kullakin. Itse lisään usein hillityn tujauksen chilirouhetta. Pistää kalorikertymän sijaan vatsan toimimaan.

Eihän nää sulje toisiaan pois! Kun asuimme Kiinassa kotiapulaisemme teki mieletöntä sichuanilaista ruokaa -sichuanin keittiö on tunnettu tulisuudestaan, voin kertoa että tiettyjen ruokien jälkeen vatsa todella toimi - mutaa AINA ruokaan tuli myös hiukan sokeria. Kuulemma aivan must kun opettelin häneltä kokkauksen saloja.

Chili yksinäänhän on melko tympeää, tarvitaan onnistunut combo.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme neljä yhdeksän