Todellinen syy miksi valmisruokiin yms. lisätään sokeria?
Kommentit (25)
Se on halpa ja koukuttava täyteaine jonka avulla on helppo korostaa makuja ja vaikuttaa tuotteen säilyvyyteen.
Maistuu paremmalta. Tein itse juuri lämppäreitä joihin tuli tomaattimurskaa. Käytin sokeria.
Hyvä kysymys tuotespesialistille. Etenkin kun siitä saa maksaa itsensä kipeäksi, ettei sokeria lisätä mukaan.
Mä lisään itse moniin ruokiin pienen ripauksen sokeria. Tuo makuun oman juttunsa. Olen oppinut tän kummisedältäni, joka on keittiömestarina yhdessä nimekkäässä ravintolassa.
En näe asiassa ongelmaa. Ei ole "sokerikoukuttanut" jos se on se ongelma tässä?
Itse laitan esimerkiksi bologneseen tujauksen sokeria tai hunajaa.
Syventää makua, yksi näistä jipoista joilla saadaan ruokaan "se jokin".
Lienee kyse ihan siitä että evoluutio on opettanut meidät pitämään runsasenergiaisesta ruuasta.
Vierailija kirjoitti:
Se on halpa ja koukuttava täyteaine jonka avulla on helppo korostaa makuja ja vaikuttaa tuotteen säilyvyyteen.
Sokeria pitää oli 20 % että se vaikuttaa säilyvyyteen. Harvassa valmisruoassa on niin paljon.
Sokeri koukuttaa. Sitä lisätään nykyään jopa maustettuihin "vichyihin". Vichyn pitäisi olla nimisuojattu tuollaiselta saastalta.
Sokerissa ja rasvassa on paljon energiaa. Ihmisen perusravintoa.
Vierailija kirjoitti:
Mä lisään itse moniin ruokiin pienen ripauksen sokeria. Tuo makuun oman juttunsa. Olen oppinut tän kummisedältäni, joka on keittiömestarina yhdessä nimekkäässä ravintolassa.
En näe asiassa ongelmaa. Ei ole "sokerikoukuttanut" jos se on se ongelma tässä?
Niin muuten, minäkään en nykyisin syö makeita leivonnaisia, jälkkäreitä en ole syönyt koskaan, ja hyvin harvoin nykyään menee karkkiakaan, joten olenko koukussa kun lisään joihinkin ruokiin?
t.3
Vierailija kirjoitti:
Itse laitan esimerkiksi bologneseen tujauksen sokeria tai hunajaa.
Syventää makua, yksi näistä jipoista joilla saadaan ruokaan "se jokin".
Lienee kyse ihan siitä että evoluutio on opettanut meidät pitämään runsasenergiaisesta ruuasta.
Makunsa kullakin. Itse lisään usein hillityn tujauksen chilirouhetta. Pistää kalorikertymän sijaan vatsan toimimaan.
Vierailija kirjoitti:
Sokeri koukuttaa. Sitä lisätään nykyään jopa maustettuihin "vichyihin". Vichyn pitäisi olla nimisuojattu tuollaiselta saastalta.
Vichy onkin nimi ja nimisuojattu, tarkoitat varmaankin kivennäisvettä.
Vierailija kirjoitti:
Mä lisään itse moniin ruokiin pienen ripauksen sokeria. Tuo makuun oman juttunsa. Olen oppinut tän kummisedältäni, joka on keittiömestarina yhdessä nimekkäässä ravintolassa.
En näe asiassa ongelmaa. Ei ole "sokerikoukuttanut" jos se on se ongelma tässä?
Minäkin olen tehnyt näin jo hyvin pitkään. Opin niksin tutulta kokilta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse laitan esimerkiksi bologneseen tujauksen sokeria tai hunajaa.
Syventää makua, yksi näistä jipoista joilla saadaan ruokaan "se jokin".
Lienee kyse ihan siitä että evoluutio on opettanut meidät pitämään runsasenergiaisesta ruuasta.
Makunsa kullakin. Itse lisään usein hillityn tujauksen chilirouhetta. Pistää kalorikertymän sijaan vatsan toimimaan.
Jos pitäisi valita bologneeseen joko sokeri tai chilirouhe, minä valitsisin sokerin.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä kysymys tuotespesialistille. Etenkin kun siitä saa maksaa itsensä kipeäksi, ettei sokeria lisätä mukaan.
Itse tekemällä saa tehtyä halvalla ja ilman sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä lisään itse moniin ruokiin pienen ripauksen sokeria. Tuo makuun oman juttunsa. Olen oppinut tän kummisedältäni, joka on keittiömestarina yhdessä nimekkäässä ravintolassa.
En näe asiassa ongelmaa. Ei ole "sokerikoukuttanut" jos se on se ongelma tässä?
Niin muuten, minäkään en nykyisin syö makeita leivonnaisia, jälkkäreitä en ole syönyt koskaan, ja hyvin harvoin nykyään menee karkkiakaan, joten olenko koukussa kun lisään joihinkin ruokiin?
t.3
Samoin. Meillä ei esim. koskaan syödä jälkiruokaa. Ei edes juhlassa. Kukaan perheessä ei syö esim. täytekakkua, meillä ei siitä syystä ole koskaan äitienpäivän, isänpäivän tai lasten synttärikakkuja kun koko porukka inhotaan niitä. Jätskiä syödään välillä ja lapset jonkin verran karkkia. Ja ei siis olla koskaan rajoitettu, ollaan vaan kummajaisia. Kun ostan pussin sokeria niin se kestää suunnilleen puoli vuotta.
Mutta sokeri ruoassa tuo siihen tietynlaisen jujun ja se ei ole todellakaan makeus. Erityisesti tomaattikastikkeessa ihan must.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sokeri koukuttaa. Sitä lisätään nykyään jopa maustettuihin "vichyihin". Vichyn pitäisi olla nimisuojattu tuollaiselta saastalta.
Vichy onkin nimi ja nimisuojattu, tarkoitat varmaankin kivennäisvettä.
Niin onkin. Jostain syystä ne on aivoissa synonyymejä vaikka todellisuus ei olekaan ihan niin yksinkertainen. No siinä tapauksessa kivennäisvesi pitäisi olla suojattu sokereilta. Oksettavaa sellaisten lisääminen.
Myös ammattikeittiöissä, ravintolat, lounasravintolat ym lisätään sokeria todella moniin ruokiin. Esimerkiksi suurinpaan osaan kastikkeista ja varsinkin jos niissä on mukana tomaatti, etikkaa tai sitruunaa. Sokeri antaa ruoalle täyteläisyyttä ja taittaa monia karvaita makuja pyöristäen ruoan makua pehmeämmäksi. Ihmisellä on myös luontainen mieltymys makeaan, jolloin se saa ruoan maistumaan paremmalle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvä kysymys tuotespesialistille. Etenkin kun siitä saa maksaa itsensä kipeäksi, ettei sokeria lisätä mukaan.
Itse tekemällä saa tehtyä halvalla ja ilman sokeria.
Varsinaisen ruoan teenkin itse. Mutta aamupalan haluaisin syödä mahdollisimman nopeasti ilman, että pitää alkaa tuunaamaan kaikkea alusta asti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse laitan esimerkiksi bologneseen tujauksen sokeria tai hunajaa.
Syventää makua, yksi näistä jipoista joilla saadaan ruokaan "se jokin".
Lienee kyse ihan siitä että evoluutio on opettanut meidät pitämään runsasenergiaisesta ruuasta.
Makunsa kullakin. Itse lisään usein hillityn tujauksen chilirouhetta. Pistää kalorikertymän sijaan vatsan toimimaan.
Eihän nää sulje toisiaan pois! Kun asuimme Kiinassa kotiapulaisemme teki mieletöntä sichuanilaista ruokaa -sichuanin keittiö on tunnettu tulisuudestaan, voin kertoa että tiettyjen ruokien jälkeen vatsa todella toimi - mutaa AINA ruokaan tuli myös hiukan sokeria. Kuulemma aivan must kun opettelin häneltä kokkauksen saloja.
Chili yksinäänhän on melko tympeää, tarvitaan onnistunut combo.
Maku?