Miksi ihmiset pitää Fazerin sinistä jotenkin "suomalaisena"?
Norjassa on ihan samalla tavalla Freia-suklaa meeminä "aidosta norjalaisuudesta".
Suklaa on suklaata.
Kommentit (24)
Fazer sininen valmistetaan suomalaisesta maidosta,Suomessa Vantaan tehtaalla.
Vierailija kirjoitti:
Fazer sininen valmistetaan suomalaisesta maidosta,Suomessa Vantaan tehtaalla.
Ja kaakao on suomalaista?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Fazer sininen valmistetaan suomalaisesta maidosta,Suomessa Vantaan tehtaalla.
Ja kaakao on suomalaista?
Kaakao ja suklaa ovat eri asioita.
Pitäähän monet Kalevala-korujakin suomalaisina.
Miksi suomalaiset pitävät kieltään jotenkin "suomalaisena"? Norjassa on ihan samalla tavalla norjan kieli meeminä "aidosta norjalaisuudesta".
Kieli kuin kieli.
No niin. Nyt rupes tekemään mieli Fazerin suklaata.
No mikä sun kriteeri suomalaiselle tuotteelle sit on?
Onhan se suomalainen merkki, kai se Suomessa valmistetaankin. On kai jokaišlle selvää, että kaakao ei kasva Suomessa.
Varmaan useimmat ostavat, kun ovat tottuneet sen maksuun ja se maistuu siksi parhaalta.
Kaakao on vain raaka-aine. Siitä voi tehdö suklaata lukemattomin eri tavoin ja eri resepteillä. Fazerin sininen on Suomessa kehitetty resepti.
Seuraavaksi ap voikin sitten hämmästellä perinteistä riisipiirakkaa.
Vierailija kirjoitti:
Seuraavaksi ap voikin sitten hämmästellä perinteistä riisipiirakkaa.
Tai peukuttaa lihapiirakkaansa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Fazer sininen valmistetaan suomalaisesta maidosta,Suomessa Vantaan tehtaalla.
Ja kaakao on suomalaista?
Kaakao ja suklaa ovat eri asioita.
Pitäähän monet Kalevala-korujakin suomalaisina.
Niinpä. Eikö nekin tehdä nykyään Kiinassa, ja Muumi-mukit Thaimaassa.
Ei Suomessa kukaan tee mitään. Kaikki vain vauva.fi:ssä sössöttämässä.
Vierailija kirjoitti:
Marabou on parempaa.
Äklömakeaa. Jos näistä kaupallisista pitäis valita niin lindtin 70-90 % tummat suklaat ovat parhaimpia. Ylipäätään en miellä suklaaksi mitään missä on palmuöljyä, maitorasvaa tai maitoa. @rahvaat
tetewtr kirjoitti:
Kaakao on vain raaka-aine. Siitä voi tehdö suklaata lukemattomin eri tavoin ja eri resepteillä. Fazerin sininen on Suomessa kehitetty resepti.
Muistelisin Fazerin esittelyvideosta, että sinisen resepti saatiin joltain ulkomaalaiselta. Olisiko ollut sveitsiläinen? Ruotsalainen?
Vierailija kirjoitti:
Fazer on sveitsiläinen suku
Mutta Oy Karl Fazer Ab suomalainen yritys.
Vierailija kirjoitti:
Kaakaoviljelmien takia tuohotaan sademetsiä. NAM NAM NAM!
Aika moni suomalaisvalmisteinen paperitehdas jauhaa sademetsiä selluksi. Onko se jotenkin kauniimpi ajatus?
Vierailija kirjoitti:
Marabou on parempaa.
T. WT
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Fazer sininen valmistetaan suomalaisesta maidosta,Suomessa Vantaan tehtaalla.
Ja kaakao on suomalaista?
Kaakao ja suklaa ovat eri asioita.
Pitäähän monet Kalevala-korujakin suomalaisina.
Niinpä. Eikö nekin tehdä nykyään Kiinassa, ja Muumi-mukit Thaimaassa.
Ei Suomessa kukaan tee mitään. Kaikki vain vauva.fi:ssä sössöttämässä.
Kalevalakorut kyllä tehdään Suomessa kuten Fazerin sininenkin, mutta kaikki raaka-aineet eivät ole Suomesta peräisin.
Resepti on sveitsiläinen. Google kertoo.
Kaakaoviljelmien takia tuohotaan sademetsiä. NAM NAM NAM!