Olihan se niin että parsakaalista syödään vaan varret
Ja kukinto-osa roskiin? Leikkasin kukinnot pois ja heitin roskiin. Teinkö oikein?
Kommentit (17)
Vierailija kirjoitti:
Tämä lienee provo, mutta itse asiassa ne molemmat voi syödä. Useimmat syö pelkäsätän ne kukinnot, mutta jos sen varren pilkkoo vaikka tikuiksi niin kypsentyy siinä samassa ajassa kuin kukinnotkin ja on ihan yhtä hyvää.
Taidat itse olla provo. Kukinnoissa on syötävää korkeintaan yhdelle pienelle lintuselle. Parsa on kallista ja sairasta. Ei maistu millekään ja seuraavana aamuna kusi haisee kuoleelle ihmiselle.
Parsa ja parsakaali ovat eri kasvit...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tämä lienee provo, mutta itse asiassa ne molemmat voi syödä. Useimmat syö pelkäsätän ne kukinnot, mutta jos sen varren pilkkoo vaikka tikuiksi niin kypsentyy siinä samassa ajassa kuin kukinnotkin ja on ihan yhtä hyvää.
Taidat itse olla provo. Kukinnoissa on syötävää korkeintaan yhdelle pienelle lintuselle. Parsa on kallista ja sairasta. Ei maistu millekään ja seuraavana aamuna kusi haisee kuoleelle ihmiselle.
Sinä puhut parsasta, mutta tässä kysyttiin parsakaalista, joka on täysin eri kasvis. Siinä on tukeva, lyhyehkö varsi ja laaja kukinto-osa.
Väärin teit. Parsakaali syödään kokonaan.
Vierailija kirjoitti:
Parsa ja parsakaali ovat eri kasvit...
Niin mitä sitten, kyllä mä vihannekset erotan. ap
No aloittajalla mennyt parsa ja parsakaali sekaisin, tai sitten luulee kyse olevan sama
Vierailija kirjoitti:
Tämä lienee provo, mutta itse asiassa ne molemmat voi syödä. Useimmat syö pelkäsätän ne kukinnot, mutta jos sen varren pilkkoo vaikka tikuiksi niin kypsentyy siinä samassa ajassa kuin kukinnotkin ja on ihan yhtä hyvää.
Minä leikkaan aina varren palasiksi ja laitan kattilaan kokonaan veden alle, ne kukinto-osat saavat olla vedenpinnan yläpuolellakin kun kypsyvät niin helposti höyryssäkin.
Jahas,taitaa jollakin nyt mennä parsa ja parsakaali sekaisin .Parsaon se pitkulainen ,josta syödään ainakin ne varret ja parsakaali se pörhäkkä ,jossa pääasia on ne kukinnot,mytta varsiosankin voi syödä sopivasti keitettynä. Googlailkaa!
Vierailija kirjoitti:
No aloittajalla mennyt parsa ja parsakaali sekaisin, tai sitten luulee kyse olevan sama
Eikä ole, en ole tuo 2. vastaaja. ap
THL:n nykyohjeen mukaan siitä on terveellisintä syödä vain juuret.
Vierailija kirjoitti:
Jahas,taitaa jollakin nyt mennä parsa ja parsakaali sekaisin .Parsaon se pitkulainen ,josta syödään ainakin ne varret ja parsakaali se pörhäkkä ,jossa pääasia on ne kukinnot,mytta varsiosankin voi syödä sopivasti keitettynä. Googlailkaa!
Apua, älä rääkkää meitä!
t: välimerkit
Juu, ja porkkanastakin syödään vain se vihreä naattiosa. Ne oranssit kovat osat menevät meillä biojätteeseen. Vai onko joku keksinyt jonkun nerokkaan reseptin niiden hyödyntämiseen? Tuskin ovat minkään makuisia.
Maissista kannattaa heittää pois ne keltaiset pallukat ja syödä se makoisa keskiosa. Parsakaalin kukat voi laittaa maljakkoon ja varret grillata pikaisesti.
Vierailija kirjoitti:
Juu, ja porkkanastakin syödään vain se vihreä naattiosa. Ne oranssit kovat osat menevät meillä biojätteeseen. Vai onko joku keksinyt jonkun nerokkaan reseptin niiden hyödyntämiseen? Tuskin ovat minkään makuisia.
:-)
Naateista voi tehdä oikeastikin vaikka mitä. Esim. porkkanan naateista saa tosi hyvää pestoa. Täällä lisää ohjeita naattien hyödyntämiseen:
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000000950622.html
Parsakaali on todettu hyvin epäterveelliseksi, mutta menettelee paksun pihvin eräänä seuralaisena, viini on tietenkin must.
Vierailija kirjoitti:
Parsakaali on todettu hyvin epäterveelliseksi, mutta menettelee paksun pihvin eräänä seuralaisena, viini on tietenkin must.
Viini on vaarallista maksalle ja terveydelle. Pihvi ei tarvitse seuralaisekseen menkkaverta.
Tämä lienee provo, mutta itse asiassa ne molemmat voi syödä. Useimmat syö pelkäsätän ne kukinnot, mutta jos sen varren pilkkoo vaikka tikuiksi niin kypsentyy siinä samassa ajassa kuin kukinnotkin ja on ihan yhtä hyvää.