Kanammunien keitto ohje?
Miten itse keitätte kanammunat? Laitatteko ensin veden vai munat. En ole aiemmin joutunut itse keittämään. Kuuluuko veden kiehua vai laitetaanko kanammunat viileään veteen? Entä suola tai muut mausteet? Tarvitseeko munat pestä ennen keittoa?
Järkeviä vastauksia kiitos ei tarvitse tulla pelleilemään :)
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Heh, ei pelleillä. Kananmunat laitetaan samanlämpöiseen veteen kuin ne kananmunat. Siis jääkaappikylmät kylmään veteen, huoneenlämpöiset huoneenlämpöiseen. Kuumennetaan vettä siihen asti, että se poreilee reilusti. Jos ei ole kiire, laitetaan virta pois kattilan alta, kansi päälle ja annetaan olla 20 min. Jos on kiire, keitetän miedosti poreilevassa vedessä toivotun kypsyysasteen mukaan.
Kiitos vinkistä! :) Entä, tarvitseeko munia maustaa jotenkin, yleensä olen keittäessä laittanut karri-maustetta ripauksen veteen mutta se ei ole kuitenkaan hirveästi maistunut. Miten saa maun pysymään munasa? TAarvitseeko kuoreen tehdä pieni reikä tai viilto?
-ap
Tärkeää on laittaa munat heti kylmään veteen kun on valmiita niin kuoret irtoaa helposti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Heh, ei pelleillä. Kananmunat laitetaan samanlämpöiseen veteen kuin ne kananmunat. Siis jääkaappikylmät kylmään veteen, huoneenlämpöiset huoneenlämpöiseen. Kuumennetaan vettä siihen asti, että se poreilee reilusti. Jos ei ole kiire, laitetaan virta pois kattilan alta, kansi päälle ja annetaan olla 20 min. Jos on kiire, keitetän miedosti poreilevassa vedessä toivotun kypsyysasteen mukaan.
Kiitos vinkistä! :) Entä, tarvitseeko munia maustaa jotenkin, yleensä olen keittäessä laittanut karri-maustetta ripauksen veteen mutta se ei ole kuitenkaan hirveästi maistunut. Miten saa maun pysymään munasa? TAarvitseeko kuoreen tehdä pieni reikä tai viilto?
-ap
Uusavuttomuus. Ei tarvi.
En pelleile mutta miksi ne pitäisi pestä? Kai sä ymmärrät että ne kuoritaan ennen syömistä?
- Voit laittaa munat kuumaan tai kylmään veteen, mutta jos laitat ne vasta kiehuvaan veteen niin tee se lusikan avulla hitaasti, jotta kuori ei hajoa.
- Kun vesi alkaa kiehua, pienennä lämpöä niin ettei se kiehu yli
- Keitä 8 minuuttia jos haluat kovia munia, 3-5 minuuttia jos haluat pehmeän, lusikalla syötävän munan
- veteen ei kannata laittaa mausteita
- nosta munat kiehuvasta vedestä suoraan kylmään veteen, mieluiten kylmävesihanan alle joksikin aikaa, tämä helpottaa kuoren irtoamista
- lisää haluamasi mausteet siinä vaiheessa, kun syöt munan
Vierailija kirjoitti:
- Voit laittaa munat kuumaan tai kylmään veteen, mutta jos laitat ne vasta kiehuvaan veteen niin tee se lusikan avulla hitaasti, jotta kuori ei hajoa.
- Kun vesi alkaa kiehua, pienennä lämpöä niin ettei se kiehu yli
- Keitä 8 minuuttia jos haluat kovia munia, 3-5 minuuttia jos haluat pehmeän, lusikalla syötävän munan
- veteen ei kannata laittaa mausteita
- nosta munat kiehuvasta vedestä suoraan kylmään veteen, mieluiten kylmävesihanan alle joksikin aikaa, tämä helpottaa kuoren irtoamista
- lisää haluamasi mausteet siinä vaiheessa, kun syöt munan
Kiitos taas! Mitä jos haluaa niin kovan munan että keltuainen on harmaa pinnalta? Kauanko munaa pitää piyää vedessä silloin? Mitä munienkeittovedelle pitää lopuksi tehdä, voiko sen käyttää esim. kananmunakastikkeen suurustamiseen? En haluaisi heittää mitään pois.
-ap
Lopeta jo, ap. "Vitsin" pitkittäminen tekee siitä vain nolon.
Olix tää mulle? Kyllä Mää tiedän miten munat keitetään. Omissa liemissä. Keitetään kunnes pehmenee sisus. Ei keitetä liika kauaa ettei muna musta. Siis munat. Voi mennä kuolioon. Tulee surumuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
- Voit laittaa munat kuumaan tai kylmään veteen, mutta jos laitat ne vasta kiehuvaan veteen niin tee se lusikan avulla hitaasti, jotta kuori ei hajoa.
- Kun vesi alkaa kiehua, pienennä lämpöä niin ettei se kiehu yli
- Keitä 8 minuuttia jos haluat kovia munia, 3-5 minuuttia jos haluat pehmeän, lusikalla syötävän munan
- veteen ei kannata laittaa mausteita
- nosta munat kiehuvasta vedestä suoraan kylmään veteen, mieluiten kylmävesihanan alle joksikin aikaa, tämä helpottaa kuoren irtoamista
- lisää haluamasi mausteet siinä vaiheessa, kun syöt munan
Kiitos taas! Mitä jos haluaa niin kovan munan että keltuainen on harmaa pinnalta? Kauanko munaa pitää piyää vedessä silloin? Mitä munienkeittovedelle pitää lopuksi tehdä, voiko sen käyttää esim. kananmunakastikkeen suurustamiseen? En haluaisi heittää mitään pois.
-ap
TUOSSA LUKEE, ETTÄ 8 MINUUTTIA KOVAAN MUNAAN. SILLOIN SISUSKIN ON KOVA. VOI LUOJA.
Vierailija kirjoitti:
Lopeta jo, ap. "Vitsin" pitkittäminen tekee siitä vain nolon.
Jos ap olisi ymmärtänyt lopettaa ajoissa, niin olisi tullut hyvä ketju vaan nyt heti paljastui provoilijaksi
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
- Voit laittaa munat kuumaan tai kylmään veteen, mutta jos laitat ne vasta kiehuvaan veteen niin tee se lusikan avulla hitaasti, jotta kuori ei hajoa.
- Kun vesi alkaa kiehua, pienennä lämpöä niin ettei se kiehu yli
- Keitä 8 minuuttia jos haluat kovia munia, 3-5 minuuttia jos haluat pehmeän, lusikalla syötävän munan
- veteen ei kannata laittaa mausteita
- nosta munat kiehuvasta vedestä suoraan kylmään veteen, mieluiten kylmävesihanan alle joksikin aikaa, tämä helpottaa kuoren irtoamista
- lisää haluamasi mausteet siinä vaiheessa, kun syöt munan
Kiitos taas! Mitä jos haluaa niin kovan munan että keltuainen on harmaa pinnalta? Kauanko munaa pitää piyää vedessä silloin? Mitä munienkeittovedelle pitää lopuksi tehdä, voiko sen käyttää esim. kananmunakastikkeen suurustamiseen? En haluaisi heittää mitään pois.
-ap
TUOSSA LUKEE, ETTÄ 8 MINUUTTIA KOVAAN MUNAAN. SILLOIN SISUSKIN ON KOVA. VOI LUOJA.
Et sitten ymmärtää että ap kusettaa sinua
Nämä jotka kommentoi täällä että hahha ei ole hauska vitsi Provo!! Antavat itsestäään vaan tyhmän ja huumorintajuttoman kuvan😂 olettepa nyt nerokkaita!
Heh, ei pelleillä. Kananmunat laitetaan samanlämpöiseen veteen kuin ne kananmunat. Siis jääkaappikylmät kylmään veteen, huoneenlämpöiset huoneenlämpöiseen. Kuumennetaan vettä siihen asti, että se poreilee reilusti. Jos ei ole kiire, laitetaan virta pois kattilan alta, kansi päälle ja annetaan olla 20 min. Jos on kiire, keitetän miedosti poreilevassa vedessä toivotun kypsyysasteen mukaan.