Olenko aina keittänyt nakkini väärin?
Vietimme mieheni kanssa uudenvuodenaattoa ystävän luona. Hän tarjoili keitettyjä nakkeja. Kattila oli silmiinpistävän kookas, arviolta ainakin 5 litraa. Useamman litran vesimäärän pinta ei läheskään täyttynyt siellä kelluvista nakeista. Arviolta nakkeja oli siellä 8. Jäimme pohtimaan miten keittoveden määrä vaikuttaa makuun ja olemmeko itse aina keittäneet nakit liian vähässä vedessä. Mistä löytyy apu tähän pulmaan?
Kommentit (12)
Minä en tiedä, minulla oli uutenavuotena nakit silmillä, ei kattilassa.
Nakit on parasta höyryttää eikä keittää.
Olet kenties myös aina kuorinut kananmunat väärin, keittänyt kananmunat väärin, säilyttänyt kananmunat väärin jne. Siihen verrattuna väljä nakkivesi kuulostaa aika vähäiseltä vialta, paitsi että kasvihuoneilmiö leviää.
Jo tuo "keittää"-sana menee väärin.
Niin vähällä vedellä kuin mahdollista, eikä mitään minuuttien keittelyä tarvita.
Muista pakastaa keitinvesi. Voit käyttää sitä lihaliemenä myöhemmin
Ei nakkeja keitetä vaan ne laitetaan uuniin.
Riippuu siitä, miten likaisessa vedessä keittää.
Vierailija kirjoitti:
Ei nakkeja keitetä vaan ne laitetaan uuniin.
Nakit syödään kylmänä suoraan paketista.
Jätä se sika - ansaitset parempaa!