Miten saatte possun sisäfileestä herkullista?
Kommentit (18)
Kalvot pois, pintaan suola ja pippuri, ruskistetaan pinnat ja kääritään folioon, muutama minuutti 150 asteisessa uunissa fileen paksuudesta riippuen. Voi laittaa myös valkosipulisilppua ja tuoretta timjamia päälle ennen uunia.
Maustamalla ja paistamalla uunissa matalalla lämmöllä useampi tunti. Tulee hyvää ja mureaa.
Paista kokonaisena isossa valurautapadassa kunnolla ruskeaksi. Sitten pataan suolaa, savustettuja chilejä, mustapippuria, ja 0,5 litraa CocaColaa. Kansi päälle ja anna muhia 1,5 tuntia hiljaisella tulella + kääntele lihaa. Lopuksi keitä liemi kasaan siirapiksi, jolla valelet lihan.
Vierailija kirjoitti:
Paista kokonaisena isossa valurautapadassa kunnolla ruskeaksi. Sitten pataan suolaa, savustettuja chilejä, mustapippuria, ja 0,5 litraa CocaColaa. Kansi päälle ja anna muhia 1,5 tuntia hiljaisella tulella + kääntele lihaa. Lopuksi keitä liemi kasaan siirapiksi, jolla valelet lihan.
Mistä saa savustettuja chilejä?
Eikö possun sisäfileestä tule ihan kuivaa ja ylikypsää, jos se on tuntikausia uunissa?
Leikkaan siitä 300g palan, lätkiin sen ja nautin kahviin kannssa.
Poista kalvot ja viipaloi. Ruskista kuumalla pannulla molemmin puolin. Lisää pannuun sipulia ja pippurikerma. Hauduta niin että liha on mureaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Itse laitan vielä sekaan kanttarelleja tai suppilovahveroita pakkasesta. Keitä perunoita lisukkeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Leikkaan siitä 300g palan, lätkiin sen ja nautin kahviin kannssa.
Siitä nauttiessa yleensä siinä miettii kun sitä tällää suuhuun etttä kukahan vtun sadisti tämänkin pistänyt kyylmäksi. Että ei o kaikki aakkoset jääny päähän.
Ylikypsennys on turhaa sisäfileelle, se on mureaa lihaa muutenkin. Klassisesti leikkaa parin sentin paksuisiksi pihveiksi ja paista pannulla, sekaan kermaa ja muutaman minuutin haudutus. Mausteet.
Uusin suosikkitapani on marinoida pötkö, sitten pyyhkiä marinadi pois ja paistaa kokonaisena pannulla huolella noin 10- 15min, ja sitten folioon puoleksi tunniksi lepäämään (kaada pannuun jäänyt rasva lihan päälle). Leikkaa ohuenohuiksi siivuiksi ja syö vaikka nuudelien kanssa.
Ei tosiaan tarvitse kypsentää liikaa, sisäfileestä tulee helposti kuivaa. Itse paistan filepötköt ensin kevysti pannulla, mausteeksi esim. mustapippuria, suolaa ja rakuunaa (ei ruskistamista, kesto noin viisi minuuttia). Sen jälkeen laitan fileet uunivuokaan ja päälle esim. tomaatti-, juusto- tai kermapohjaista kastiketta sen verran, että fileet peittyvät. Lopuksi kypsennys uunissa (n. 200 asteessa riittää 35 min tai hieman pidempään, jos asteita on vähemmän). Liha on tämän jälkeen kypsää, mutta ihanan mureaa. Todella helppo ruoka, joka toimii joka kerta ja maistuu myös vieraille.
Kuna juntti jättää porsaanlihan mediumiksi?
Vierailija kirjoitti:
Kuna juntti jättää porsaanlihan mediumiksi?
Kuka juntti pilaa sisäfileen paistamalla kuivaksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paista kokonaisena isossa valurautapadassa kunnolla ruskeaksi. Sitten pataan suolaa, savustettuja chilejä, mustapippuria, ja 0,5 litraa CocaColaa. Kansi päälle ja anna muhia 1,5 tuntia hiljaisella tulella + kääntele lihaa. Lopuksi keitä liemi kasaan siirapiksi, jolla valelet lihan.
Mistä saa savustettuja chilejä?
Ihan mistä vaaan ruokakaupasta.
Tyyliin jokaisesta salestakin löytyy texmex-romppeiden yhteydessä purkissa, kyljessä lukee chipotle..
Kalvot ja rasva pois, sitten kuutioiksi ja kuumaan pannuun. Joukkoon paljon mausteita maun mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Kalvot ja rasva pois, sitten kuutioiksi ja kuumaan pannuun. Joukkoon paljon mausteita maun mukaan.
Ja jos on aikaa, voi ensin marinoida jääkaapissa mausteliemessä. Eli mausteet ja öljy jo siinä vaiheessa.
Vierailija kirjoitti:
Kuna juntti jättää porsaanlihan mediumiksi?
Sama, joka jättää kanan rintafileet medium miinuksex ;).
poista kalvot ihan ensiksi. varsinkin valmiissa, vakuumipakatuissa fileissä on melkoisen paljon ylimääräistä roipetta mukana.
leikkaa sitten paksuiksi pihveiksi ja nuiji ohuehkoiksi, suussasulaa mureiksi pihveiksi.
marinadi päälle ja anna olla ainakin pari tuntia, mieluummin lähemmäs 6 tuntia maustumassa.
Grillaa ja nauti.