Olen ammattikokki enkä koskaan osta tomaatteja puristelematta
Ihmettelen näitä kauhisteluita tomaattien puristelusta, koska en tunne ainuttakaan ammattilaista, joka hankkisi raaka-aineen pelkän näköaistin perusteella. Se olisi epäammattimaista.
Toivottavasti joku ammattilainen uskaltaa tulla myös mediassa esiin.
Kommentit (13)
Et varmasti tunnista tomaatin kypsyyttä silmällä, vaikka kuinka olisi kenen tytär. Sama koskee muitakin raaka-aineita. Ne vaativat sormituntuman ja nenän hyödyntämistä.
tunnustat siis tarjoavasi asiaakkaille tomaatteja, joita muut ovat ennen sinua puristelleet.
Vierailija kirjoitti:
Olen ammattikokki ja vihannesviljelijän tytär, tomaatin voi todeta sopivan kypsyiseksi puristelematta.
Värin näkee silmällä, jos haluan kypsiä oikein punaisia, käteen ottaessani totean onko tomaatti liian kypsä vai juuri syötävä, tomaattia ei tarvitse puristaa. Samoin, jos tomaatit syödään muutaman päivän kuluttua, ostan vaaleampia, kovempia tomaatteja, joskus vaaleatkin tomaatit ovat veteliä, ne jätän kauppaan.
Kun on 10-20vuotiaana myynyt torilla tomaattia, osaa kyllä ostaa niitä puristelematta.
Juurikin näin ja olen kokkina työskennellyt 32 vuotta.
Meille tulee tomaatit laatikoittain, että punaisemmat käyttöön samantien ja vaaleammat jätetään kypsymään pariksi päiväksi. Ilman puristelua, näin opetetaan myös harjottelijoille.
Vetelämmän tomaatin tuntee ilman puristelutekniikoita. Ihan vaan nostamalla vaikkapa kannasta, tuntuma on erilainen kuin kiinteessä.
En ole koskaan puristellut tomaattia.
Tarkistan ensin "navan", sitten värin ja sen näyttääkö tomaatti pinkeältä vai hieman pehmeältä (värikin on jo tummunut syvän punaiseksi)
Raakaa tomaattia en ole koskaan ostanut
No ei sitä tarvitse puristaa mutta ottaa käteen toki, jos on löysä niin ei ole pakko laittaa pussiin
Aina kokeilen käteen tomatit, sitrushedelmät ja mitä milloinkin. Omenia ei tarvi kuin katsoa, että on virheettomän näköinen.
En tiedä mitä tarkoitetaan tomaatin "puristelulla"
Ostan aina vähän vaaleampia tomaatteja, toki kokeilen varovasti, että ovat kovia.
En tajua miksi tomaattia pitäisi puristella? Liian kypsän huomaa puristelematta. Tomaatit menee pilalle puristelemalla. Sama avokadot. Nykyään ei voi ostaa kuin selkeästi raakoja, koska syöntikypsät on puristeltu pilalle.
Sitrushedelmiäkään ei tarvitse puristella, vaan nekin tuntee kädessä puristelematta.
Eikö teillä oikeasti ole sormissa toimivaa tuntoaistia? Minun ei tarvitse puristaa tomaattia littanaksi tietääkseni onko se kypsä tai ylikypsä, pelkkä kädessä pitely riittää ja silmin tarkastelu.
Ammattikokki tajuaa olla puristelematta tomaattia.
Vierailija kirjoitti:
Aina kokeilen käteen tomatit, sitrushedelmät ja mitä milloinkin. Omenia ei tarvi kuin katsoa, että on virheettomän näköinen.
En tiedä mitä tarkoitetaan tomaatin "puristelulla"
Sitä kun menet väijymään kaupan tomaattilaarin lähelle ja katselet tomaatinvalkkaajia niin hetken kuluttua siihen tulee joku, yleensä vanhemman keski-iän akka joka puristaa selkeästi kohtalaisen lujaa noin 20 tomaattia ennen kuin löytää yhden mieleisensä ja samaan tyyliin koko iso pussillinen tomaatteja eli yksi akka tuhoaa satakin tomaattia.
Vierailija kirjoitti:
Et varmasti tunnista tomaatin kypsyyttä silmällä, vaikka kuinka olisi kenen tytär. Sama koskee muitakin raaka-aineita. Ne vaativat sormituntuman ja nenän hyödyntämistä.
Kuulostat tapaukselta, joka ei osannut halata lapsena koiranpentuja satuttamatta niitä.
Olen ammattikokki ja vihannesviljelijän tytär, tomaatin voi todeta sopivan kypsyiseksi puristelematta.
Värin näkee silmällä, jos haluan kypsiä oikein punaisia, käteen ottaessani totean onko tomaatti liian kypsä vai juuri syötävä, tomaattia ei tarvitse puristaa. Samoin, jos tomaatit syödään muutaman päivän kuluttua, ostan vaaleampia, kovempia tomaatteja, joskus vaaleatkin tomaatit ovat veteliä, ne jätän kauppaan.
Kun on 10-20vuotiaana myynyt torilla tomaattia, osaa kyllä ostaa niitä puristelematta.