Alkupalaideoita? Olen keksinyt vasta pekoniin käärityt taatelit.
Vielä pari lisää? Alkumaljojen kanssa olisi tarkoitus nauttia.
Kommentit (7)
Ykkönen, ap tietenkin paistaa ne, kukaan hullu nyt raakaa pekonia tarjoa.
Jos ap on tarkoitus juurikin tarjota sormisyötävää eli cocktailpaloja, niin osta kaupasta paria eria tyyppiä täytettäviä kuoria, ruissipsejä tai suolakeksejä ja tee tahnoja. Tapenadea, hummusta, juustotahnaa. Juutotahnan voi tehdä vaikkapa poro-tuorejuustosta, hienoksi hakatusta purjosta ja poronlihamurusta (myydään pussissa).
Jos joukossa on vegaaneja, hummus ja tapenade käyvät hyvin heillekin. Guacamole on myös vegaanille ok.
Koristeeksi yrttejä, pieniä siivuja kirsikkatomaatista.
Hedelmiä voi siivuttaa ja pujotella cocktailtikkuihin, niitä voi napsia noiden suolaisten välissä. Ananaskirsikat, päärynänlohkot, hunajamelonin palat yms. käyvät hyvin.
Miten ihmeessä tuosta ekasta viestistä joku onnistuu lukemaan, että luullaan tarjottavan raakaa pekonia? Raakaa pekonia?! Kyllä se pekoni on aika kökkö valinta kypsänäkin ettei sen puoleen.
Ilmakuivattu kinkku ei kyllä toimi taatelien kanssa kuten pekoni :D
Itse jättäisin nuo väliin koska ovat niin rasvaisia, tahmaisia ja tuhteja. Täällä on kivoja ideoita: https://fi.pinterest.com/ruokafi/appetizersalkupalat/
Vierailija kirjoitti:
Ykkönen, ap tietenkin paistaa ne, kukaan hullu nyt raakaa pekonia tarjoa.
Jos ap on tarkoitus juurikin tarjota sormisyötävää eli cocktailpaloja, niin osta kaupasta paria eria tyyppiä täytettäviä kuoria, ruissipsejä tai suolakeksejä ja tee tahnoja. Tapenadea, hummusta, juustotahnaa. Juutotahnan voi tehdä vaikkapa poro-tuorejuustosta, hienoksi hakatusta purjosta ja poronlihamurusta (myydään pussissa).
Jos joukossa on vegaaneja, hummus ja tapenade käyvät hyvin heillekin. Guacamole on myös vegaanille ok.
Koristeeksi yrttejä, pieniä siivuja kirsikkatomaatista.
Hedelmiä voi siivuttaa ja pujotella cocktailtikkuihin, niitä voi napsia noiden suolaisten välissä. Ananaskirsikat, päärynänlohkot, hunajamelonin palat yms. käyvät hyvin.
Tuo poronlihamuru on todella hyvää. Söin juuri kaksi kasvispaahtista, välissä majoneesia ja noita muruja, oli hyvää. Täytyy kokeilla tuorejuuston kanssa.
Punainen tapenade vaikka ruissipsillä noukittuna
Minipiparit ja st agur juustotahnaa tippa
Minikokoisia tähtitorttuja suolaisella täytteellä, esim. smetana+mäti ja hippu tuoretta tilliä.
Pekoniin? Eikö joku ilmakuivattu kinkku tms. olisi vähän elegantimpaa?