Mistä te teette ruokaa kun kauppojen lihat on huonoja ja kalliita?
Kommentit (24)
Käydään ostamassa parempaa ja halvempaa Suomesta.
Tuota, teurastetaan tuolta omasta navetasta ja siitä sitten pakkaseen, pataan ja pannuun. Mikä tässä sitten oli vaikeaa? Samaa lihaa siellä on kaupan tiskissäkin, mutta valmiiksi pakattuna ja paloteltuna, sekä teurastettuna.
Inhoan pakattua lihaa mutta mahdotonta ostaa ilmankaan. Ostan lihaa aina ison köntin (viimeksi 3kg vasikkaa) ja pilkon sopiviin satseihin pakkaseen ja käyttöön. Ne tiskillä olevat lihat tulee kauppaan myös vakuumipakkauksissa vaikka tuoreena myydäänkin.
Pakatuissa lihoissa (esim paistipala) suututtaa eniten se että paksut kalvot on jätetty lihapalaan ja jemmattu alapuolelle ettei niitä näkisi. Kilon lihapalasta voi 300g mennä suoraan roskiin...
Paljon mausteita, yrttejä ja kasviksia ja pitkä haudutusaika niin halvemmastakin lihasta saa hyvää ruokaa. Ei viitsi enää paljoa paisteja ostella kun lavasta ja niskasta saa ihan yhtä hyvää mutta halvemmalla.
Vierailija kirjoitti:
Inhoan pakattua lihaa mutta mahdotonta ostaa ilmankaan. Ostan lihaa aina ison köntin (viimeksi 3kg vasikkaa) ja pilkon sopiviin satseihin pakkaseen ja käyttöön. Ne tiskillä olevat lihat tulee kauppaan myös vakuumipakkauksissa vaikka tuoreena myydäänkin.
Pakatuissa lihoissa (esim paistipala) suututtaa eniten se että paksut kalvot on jätetty lihapalaan ja jemmattu alapuolelle ettei niitä näkisi. Kilon lihapalasta voi 300g mennä suoraan roskiin...
Paljon mausteita, yrttejä ja kasviksia ja pitkä haudutusaika niin halvemmastakin lihasta saa hyvää ruokaa. Ei viitsi enää paljoa paisteja ostella kun lavasta ja niskasta saa ihan yhtä hyvää mutta halvemmalla.
Ne halvat lihat onkin sitä parempaa lihaa. Niin maultaan kuin ravinnoltaan.
Meillä ei ole navettaa täynnä lehmiä eli mikä tässä nyt on niin vaikeaa ymmärtää?
En osta lihaa, liian kallista. Syömme papuja, linssejä ja soijarouhetta.
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei ole navettaa täynnä lehmiä eli mikä tässä nyt on niin vaikeaa ymmärtää?
En osta lihaa, liian kallista. Syömme papuja, linssejä ja soijarouhetta.
No huhhuh :D:D
On se sellaista kengänpohjaa kyllä aina kun koittaa lihaa saada kypsäksi. Jos kaksi päivää hauduttaisi, niin sitten ehkä.
Otan pakkasesta hirvenlihaa tai kanalintuja.
Vierailija kirjoitti:
On se sellaista kengänpohjaa kyllä aina kun koittaa lihaa saada kypsäksi. Jos kaksi päivää hauduttaisi, niin sitten ehkä.
"Takuumurea kotimainen liha" - ihan naurettavin väite mitä ikinä olen kuullut. Jopa ulkofile on sitkeää vaikka kaikkien taiteen sääntöjen mukaan pihviksi yrittäisi tehdä! Liha pitäisi riiputtaa useita päiviä, jopa viikkoja että se mureutuisi oikeasti, ei vakuumimureutus ole ikinä sama asia. Vain padassa hauduttamalla voi lihasta saada mureaa.
Tällähetkellä naurattaa se mainos jossa kiinalainen kokki "ostaa vain parasta suomalaista possua". Näkeehän sen siitä lihasta jo ettei se ole suomalaista:D Suomalainen possu ei ole noin marmoroitua vaan täysin rasvatonta. V-tuttaa toi valehtelu, onneksi ei ole pakko syödä kotimaista lihaa
Hirvenliha syödään omasta pakkasesta.
Lihaa pitää osata valmistaa.
Possua en osta kuin jouluna kinkun.
Meillä ei tykätä.
Sieltä kaupasta pääasiassa lihat ostan. Marinoimatonta kokolihaa. Kanaa ei useinkaan löydy mutta broisku on ok kun maustaa ja täyttää hyvin ja hauduttaa padassa. Possun kassleri on myös hyvää leivän päälistä kun maustaa palan hyvin ja hauduttaa kalvot pois. Nautaa tulee harvemmin ostettua kun se on hintavaa eikä makukaan ole mieleinen. Sen tilalla syödään hirveä (siis silloin kun sitä saa, sukulainen metsästää ja antaa silloin tällöin isompiakin eriä).
Kaupan lihoista en silti huonoksi moittisi muita kuin marinadissa uitettuja rustosuikaleita ja "-pihvejä". Siellä oranssin liemen alla ne huonot lihat piileskelee.
Tietenkään en osta lihaa, kun parempaa, halvempaa ja terveellisempää ruokaa on saatavilla!
Vierailija kirjoitti:
Vieläkö joku oikeasti syö lihaa?
Kaikki muut paitsi sinä ja sun kaksi kaveria.
Ei vaineskaan, mutta olisi ihan mukava jos "vegaanit" tällä palstalla lopettaisivat oikeiden vegaanien maineen mustaamisen näillä lapsellisilla kommenteillaan.
Menen paikalliseen lähiruokamyymiöön ja ostan sieltä.
Mä ostan tukuista kotiin lihat samalla kun töihin haen.
Lihoista suosin Viljaporsaan suikale, karjalanpaisti (valmis pakkaus), kananpojan paistileike ja nautajauheliha.
Myös näistä teen ruokaa silakkafileet, maksaviipaleet, jauhettu maksa, broilerisuikaleet, kirjolohi, tonnikala (tuore tai purkkissa), katkaravut, pekoni, nakit, makkara.
Kasvispäiviä kaksi viikossa. Kasviskastiketta, kasviskeitto, kasvispihvejä, uunikasviksia.
Ei ongelmaa perheen ruokalistojen suunnitelussa.
En ole kokenut tarpeelliseksi ostaa tilalta heidän tarjoamiin yli sadan euron lihapakkauksia. Olen kuullut, että jopa jauheliha on parempaa. Osta niitä, jos haet laatua.
Mä käyn yleensä, jos lihaa ostan, halal-lihakaupoista. Hinta-laatusuhde kohdallaan, rohkeasti vaan!
Kerro, millä tavalla ne on huonoja ja kalliita.