Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Paljastakaa hyvä makkara-kalakeitto-ohje

Vierailija
27.11.2018 |

Tänään herkutellaan!

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarjousnakkeja, kalapuikkoja, makarylliä ja liemeksi ES:ää. (Lisää kalapuikot jäisinä kiehuvaan keittoon!)

Vierailija
2/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enpä oo koskaan kuullut, että joku laittaisi samaan keittoon makkaraa ja kalaa.

Vai tarkoititko, että kertokaa kahden eri keiton reseptit?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Enpä oo koskaan kuullut, että joku laittaisi samaan keittoon makkaraa ja kalaa.

Vai tarkoititko, että kertokaa kahden eri keiton reseptit?

En tarkoittanut. Haluan jonkun tuoreen reseptin lähiömme perinneruokaan, makkara-kalakeittoon.

Ap

Vierailija
4/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makkara jätetään keitosta pois.

Vierailija
5/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuhaa ja juusto-wilhelmiä. Perunoiden lisäksi hernemaissipaprikaa ja keitinveteen loppuvaiheessa purkki kolmen juuston ruokakermaa. Pipppuria ja suolaa. Nam.

Vierailija
6/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Makkara jätetään keitosta pois.

tuota olin itsekin sanomassa, kai sinnen voi nyt laittaa jotain muuta lihaa tai kalaa, mutta ei makkaraa sentään, hyi, kikkelikeittoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menkää juntit muualle, jos ei makkara-kalakeitto maistu.

Ap

Vierailija
8/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä paras kalakeitto tehdään savulohesta. Lidilissä oli viimeviikolla siika savustettuna 6,90kg. Perunoita joko kuorineen tai kuorittuna paloiksi veteen kiehumaan, jossa on kalaliemikuutio. Lisää kokonaisia valko tai maustepippureita jokunen. Perunoiden olessa vielä raaanpuoleisia lisää peratut kalapalat ja hienonnettua sipulia. Perunoitten kypsyttyä lisää kuohukermaa ja tilliä. Liemen suolan tarkistus. Liemi on yleensä hyvää, joten laitan reilusti. Kukin makunsa mukaan vielä voi maustaa soppaa lisää.

Makkarakeitto on ihan joka kodin emännän oma luomus. Itse laitan

Perunoita, porkkanoita, sipulia, sellerinvarsia, persiljaa, lehtikaalia tai muuta kaalia, mitä kotoa sattuu löytymään. Joskus myös punajuurta, Makkarna lenkkiä, tai maustettuja makkaroita. Olen tehnyt myös keittoa leikkelemakkaroista. Aivan maukasta niistäkin tulee. Mausteeksi pippuria, paprikaa, tomaattia pyrettä, currya,chiliä. Laitan hiukan keittoa lautaselle ja maistelen ja kokeilen mikä siihen sopisi milloinkin. Upotan keittoon myös nuukahtaneen salaatinlehdet, ja basilika sekä korianteriruukun loput. Varret kyllä pehmenee hienonnettuna syötäväksi, kun kypsyvät. Voi ne laittaa kokonaisinakin ja poistaa sitten myöhemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Menkää juntit muualle, jos ei makkara-kalakeitto maistu.

Just niin. Meiän iskä on aina duunanu kala-makkarasoppaa. Sinistälenkkiä ja seitä. Olen ihan otettu jos sitä saan syödä. Se vaan opittu juttu jo pienenä. Nam, nam.

Vierailija
10/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä paras kalakeitto tehdään savulohesta. Lidilissä oli viimeviikolla siika savustettuna 6,90kg. Perunoita joko kuorineen tai kuorittuna paloiksi veteen kiehumaan, jossa on kalaliemikuutio. Lisää kokonaisia valko tai maustepippureita jokunen. Perunoiden olessa vielä raaanpuoleisia lisää peratut kalapalat ja hienonnettua sipulia. Perunoitten kypsyttyä lisää kuohukermaa ja tilliä. Liemen suolan tarkistus. Liemi on yleensä hyvää, joten laitan reilusti. Kukin makunsa mukaan vielä voi maustaa soppaa lisää.

Makkarakeitto on ihan joka kodin emännän oma luomus. Itse laitan

Perunoita, porkkanoita, sipulia, sellerinvarsia, persiljaa, lehtikaalia tai muuta kaalia, mitä kotoa sattuu löytymään. Joskus myös punajuurta, Makkarna lenkkiä, tai maustettuja makkaroita. Olen tehnyt myös keittoa leikkelemakkaroista. Aivan maukasta niistäkin tulee. Mausteeksi pippuria, paprikaa, tomaattia pyrettä, currya,chiliä. Laitan hiukan keittoa lautaselle ja maistelen ja kokeilen mikä siihen sopisi milloinkin. Upotan keittoon myös nuukahtaneen salaatinlehdet, ja basilika sekä korianteriruukun loput. Varret kyllä pehmenee hienonnettuna syötäväksi, kun kypsyvät. Voi ne laittaa kokonaisinakin ja poistaa sitten myöhemmin.

Voi olla, että minulta meni vain ohi, mutta sisälsikö pitkä ja paljon vaivannäköä vaatinut kommenttisi MAKKARA-KALAKEITTO-OHJEEN?

Johan tässä menee kohta ruokahalu, kun tuputetaan jotain ihan muuta kuin on pyydetty.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Meillä paras kalakeitto tehdään savulohesta. Lidilissä oli viimeviikolla siika savustettuna 6,90kg. Perunoita joko kuorineen tai kuorittuna paloiksi veteen kiehumaan, jossa on kalaliemikuutio. Lisää kokonaisia valko tai maustepippureita jokunen. Perunoiden olessa vielä raaanpuoleisia lisää peratut kalapalat ja hienonnettua sipulia. Perunoitten kypsyttyä lisää kuohukermaa ja tilliä. Liemen suolan tarkistus. Liemi on yleensä hyvää, joten laitan reilusti. Kukin makunsa mukaan vielä voi maustaa soppaa lisää.

Makkarakeitto on ihan joka kodin emännän oma luomus. Itse laitan

Perunoita, porkkanoita, sipulia, sellerinvarsia, persiljaa, lehtikaalia tai muuta kaalia, mitä kotoa sattuu löytymään. Joskus myös punajuurta, Makkarna lenkkiä, tai maustettuja makkaroita. Olen tehnyt myös keittoa leikkelemakkaroista. Aivan maukasta niistäkin tulee. Mausteeksi pippuria, paprikaa, tomaattia pyrettä, currya,chiliä. Laitan hiukan keittoa lautaselle ja maistelen ja kokeilen mikä siihen sopisi milloinkin. Upotan keittoon myös nuukahtaneen salaatinlehdet, ja basilika sekä korianteriruukun loput. Varret kyllä pehmenee hienonnettuna syötäväksi, kun kypsyvät. Voi ne laittaa kokonaisinakin ja poistaa sitten myöhemmin.

Voi olla, että minulta meni vain ohi, mutta sisälsikö pitkä ja paljon vaivannäköä vaatinut kommenttisi MAKKARA-KALAKEITTO-OHJEEN?

Johan tässä menee kohta ruokahalu, kun tuputetaan jotain ihan muuta kuin on pyydetty.

Ap

Senkun vaan teet nuo molemmat ja sekotat keskenään!

Vierailija
12/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Seljanka on hyvä keitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Meillä paras kalakeitto tehdään savulohesta. Lidilissä oli viimeviikolla siika savustettuna 6,90kg. Perunoita joko kuorineen tai kuorittuna paloiksi veteen kiehumaan, jossa on kalaliemikuutio. Lisää kokonaisia valko tai maustepippureita jokunen. Perunoiden olessa vielä raaanpuoleisia lisää peratut kalapalat ja hienonnettua sipulia. Perunoitten kypsyttyä lisää kuohukermaa ja tilliä. Liemen suolan tarkistus. Liemi on yleensä hyvää, joten laitan reilusti. Kukin makunsa mukaan vielä voi maustaa soppaa lisää.

Makkarakeitto on ihan joka kodin emännän oma luomus. Itse laitan

Perunoita, porkkanoita, sipulia, sellerinvarsia, persiljaa, lehtikaalia tai muuta kaalia, mitä kotoa sattuu löytymään. Joskus myös punajuurta, Makkarna lenkkiä, tai maustettuja makkaroita. Olen tehnyt myös keittoa leikkelemakkaroista. Aivan maukasta niistäkin tulee. Mausteeksi pippuria, paprikaa, tomaattia pyrettä, currya,chiliä. Laitan hiukan keittoa lautaselle ja maistelen ja kokeilen mikä siihen sopisi milloinkin. Upotan keittoon myös nuukahtaneen salaatinlehdet, ja basilika sekä korianteriruukun loput. Varret kyllä pehmenee hienonnettuna syötäväksi, kun kypsyvät. Voi ne laittaa kokonaisinakin ja poistaa sitten myöhemmin.

Voi olla, että minulta meni vain ohi, mutta sisälsikö pitkä ja paljon vaivannäköä vaatinut kommenttisi MAKKARA-KALAKEITTO-OHJEEN?

Johan tässä menee kohta ruokahalu, kun tuputetaan jotain ihan muuta kuin on pyydetty.

Ap

Senkun vaan teet nuo molemmat ja sekotat keskenään!

No johan vitsin murjaisit. Kyllä jokaisen pitäisi tietää, että makkarat ja kalat pitää käsitellä yhdessä alusta alkaen, jotta kala imee lihasta ja liha kalasta riittävästi makuja. Lihasta pitää saada kalanmakuista ja kalasta lihanmakuista. Uusavuttomat tekee makkara-kalakeittokorviketta jälkisekoittaen makkara- ja kalakeiton. Ei näin.

Vierailija
14/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyseisen gourmet-ruokalajin tiimoiltahan on tehty myös Leo Lastumäen tähdittämä elokuvaspektaakkeli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä jos olis jotain kalapötkylettä makkaran nimellä, mutte ei kyllä ikinä lenkkiä ja ahventa samaan soppaan....

Vierailija
16/16 |
27.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensin pitää hakea makkara-kaloja jostain, kauppahallissa on parhaat!

Perunoita meillä ei syödä, joten keittoon menee porkkanoita, lanttua, palsternakkaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kaksi kolme