Laihdutusta ajatellen onko parempi syödä yksi
lämmin ateria lounaalla ja illalla vain jotain salaattia + proteiinia vai toisinpäin?
Kommentit (7)
Ylipäätään ohje on se, että lounaalla kannattaa syödä enemmän proteiinia ja vähemmän hiilihydraattia ja iltaruualla sitten enemmän hiilihydraattia. Proteiini piristää, hiilihydraatti väsyttää.
Ei ole mitään väliä. Kummin nälkä pysyy paremmin loitolla ja mielihalut poissa. Älä takerru pikku asioihin - kokonaisuus ja energiansaanti ratkaisee. Voit laihtua vaikka pelkkää suklaata syömällä.
Monesti käsketään syömään päivällä tuhdimmin, koska tyypillisesti laihduttava nainen yrittää sinnitellä päivän liian vähällä ruualla ja illalla on niin nälkä, että syö enemmän kuin tarpeen ja sortuu herkkuihin. Toisaalta jos treenaat illalla, niin salaatti ei ole hyvä palauttava ateria.
Syö niin, että joudut käyttämään mahdollisimman vähän tahdonvoimaa, silloin kun et syö. Jos joudut kokoajana kamppailemaan nälkää vastaan repsahdat jossain vaiheessa väkisin. Eli syöt tarpeeksi usein, tarpeeksi paljon, mutta kuitenkin niin, että kalorit jää alle kulutuksen. Monesti se on nämä suuret repsahdukset, jotka pilaavat lopputuloksen.
Sitten lisäät kävelyä, koska se on suht hyvä liikuntamuoto sekä polttamaan rasvaa, eikä tee jälkikäteen kovaa nälkää.
Kuten sanottua, syö niin ettei tule mielitekoja. Älä varsinkaan säästele niin, että illalla on houkutus mässäilyyn. Mulle toimii se, että tietyn kellonajan jälkeen en saa enää syödä vaikka mikä olisi, jolloin kannattaa ajoittaa edellinen syöminen sopivasti ja syödä silloin tarpeeksi ruokaa, joka pitää nälän poissa nukkumaanmenoon asti.
Jos tuntuu että kestät syödä viimeisen lämpimän aterian lounaalla ja pärjäät illalla hyvin salaatin voimin, tee niin. Itse tekisin mieluummin toisin päin välttääkseni niitä iltamässäilyhaluja.
Vierailija kirjoitti:
lämmin ateria lounaalla ja illalla vain jotain salaattia + proteiinia vai toisinpäin?
Syöt tarpeeksi usein ja riittävästi rasvaa niin paino laskee.
Älä syö liian harvoin äläkä ainakaan liian vähän, muuten tulee säästöliekki.
Syö paljon rautaa, sinkkiä ja magnesiumia ja painota syömisissäsi eläinrasvoja.
Muista punnita ainakin salaatti. Sitä tulee helposti syötyä liikaa.
Ruoan lämpötila ei kerro sen energiasisällöstä mitään.