Tekeekö kukaan enää voileipiä välipalaksi
itse tein nyt perheelle leipiä keitetyllä kananmunalla
lämminsavulohella
salaattia kurkkua ja tomaattia
Kommentit (11)
Ei tee. Se on kokonaan lopetettu maailmanlaajuisesti.
No sanotaan nyt näin, että jos lapsi on aamulla vetänyt jo muroja ja lounaalla koulussa makaronia ja päivällisellä on makaronia ja iltapalalla on, jos ei muuta keksi, leipää, niin kuka hitto enää välipalalla sitä leipää vetää?
Mä en muutenkaan ymmärrä sitä leivän funktiota. Huttua, jonka päälle saa mätettyä kaikkea epäterveellistä, voita, juustoa, makkaraa. Ja ei, se siivu salaattia ei sitä pelasta.
Yritän ohjata lapsenkin valitsemaan muuta, banaanin, avokadon, pähkinöitä. Banaaniletut on hyvä vaihtoehto jos on hetkikin enemmän aikaa tehdä.
Meillä tosin ei välipaloja kukaan muu syökkään, kuin lapsi.
Itse en voi leipää juurikaan syödä. Menee maha jumiin.
Syön välipalaksi yleensä hedelmän kahvitauolla töissä. Ei ole nälkä lounaan jälkeen. Kotona syön neljän - puoli viiden aikoihin. Voileivän teen iltapalaksi.
Meillä ei yleensä syödä välipaloja, ei myöskään aamu- tai iltapaloja. Eikä kauheasti leipääkään.
Mutta joskus voi olla esim. Lounaaksi leipiä pelkästään. Ja sitten kun sitä ostaa niin varsinkin on pakko tehdä tuommoinen leipälounas että saa syötyä pois ennen kuin menee pahaksi.
vieras1523465 kirjoitti:
No sanotaan nyt näin, että jos lapsi on aamulla vetänyt jo muroja ja lounaalla koulussa makaronia ja päivällisellä on makaronia ja iltapalalla on, jos ei muuta keksi, leipää, niin kuka hitto enää välipalalla sitä leipää vetää?
Mä en muutenkaan ymmärrä sitä leivän funktiota. Huttua, jonka päälle saa mätettyä kaikkea epäterveellistä, voita, juustoa, makkaraa. Ja ei, se siivu salaattia ei sitä pelasta.
Yritän ohjata lapsenkin valitsemaan muuta, banaanin, avokadon, pähkinöitä. Banaaniletut on hyvä vaihtoehto jos on hetkikin enemmän aikaa tehdä.
Meillä tosin ei välipaloja kukaan muu syökkään, kuin lapsi.
Itse en voi leipää juurikaan syödä. Menee maha jumiin.
Voi ja juusto ovat terveellisiä. Ei niitä vanhemmat lapsille anna. Margariinia ne niille syöttää.
Vierailija kirjoitti:
vieras1523465 kirjoitti:
No sanotaan nyt näin, että jos lapsi on aamulla vetänyt jo muroja ja lounaalla koulussa makaronia ja päivällisellä on makaronia ja iltapalalla on, jos ei muuta keksi, leipää, niin kuka hitto enää välipalalla sitä leipää vetää?
Mä en muutenkaan ymmärrä sitä leivän funktiota. Huttua, jonka päälle saa mätettyä kaikkea epäterveellistä, voita, juustoa, makkaraa. Ja ei, se siivu salaattia ei sitä pelasta.
Yritän ohjata lapsenkin valitsemaan muuta, banaanin, avokadon, pähkinöitä. Banaaniletut on hyvä vaihtoehto jos on hetkikin enemmän aikaa tehdä.
Meillä tosin ei välipaloja kukaan muu syökkään, kuin lapsi.
Itse en voi leipää juurikaan syödä. Menee maha jumiin.
Voi ja juusto ovat terveellisiä. Ei niitä vanhemmat lapsille anna. Margariinia ne niille syöttää.
Oivariinin rypsikin kun vaihtuis rapsiin, niin ei tarvis itse enää sekoitella.
Ei tee, kaupoissa myytävät leivät, leikkeleet ja levitteet ovat vain somisteita.
Vierailija kirjoitti:
Ei tee. Se on kokonaan lopetettu maailmanlaajuisesti.
Ei. Alankomaissa elää vielä varsin korkea leipäkulttuuri. Leipää syödään pääasiassa lounaaksi - päällysteinä kaikkea mahdollista suklaalevitteestä ja strösseleistä maapähkinälevitteisiin, hilloihin.. Joku paikallinen ihmetteli, etteikö suomalaiset ole hirveän lihavia, kun syövät kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Teki mieli sanoa ei, mutta sitten mietin tarkemmin... Eihän se tietenkään pelkästään (tai ollenkaan) lämpimästä lounaasta johdu, mutta ollaanhan me aika paksuja ja taipuvaisia lihomaan., kun nää leipää jatkuvasti puputtavat hollannikkaan harvemmin. Ne tosin pyöräilee ihan koko ajan, joten energiantarve on ihan erilainen.
Sitä en sitten tiedä millainen tilanne niiden sisäelinrasvan kanssa on. Ranskalaisetkin on todella hoikkia, mutta niillä on liikaa sisäelinten ympärillä rasvaa.
Kuka enää syö välipaloja?