Onko vehnäjauhoissa eroa?
Jos niillä tekee esimerkiksi jonkun leivän niin erottaako mausta jos on ostanut jauhot Lidlistä tai jos ne on ihan Sunnuntaita?
Kommentit (11)
Kokeilin Lidlin sämpyläjauhoja kerran. Ei kiitos, yksi koeleivonta riitti.
Hyi! Kuka voi käyttää noita molempia. Mä käytän Chanel merkkisiä jauhoja.
On olemassa erilaisia karkeuksia, mutta tässä oli kai kyse vaan hinnasta ja laadusta. Karkeammat on tarkoitettu eri tarkoitukseen kuin hienommat. Annihelenaa kakkuihin, sunnuntaita pullaan, esimerkiksi.
Minulle suurin pettymys oli hiivaleipäjauho ( Myllyn paras?), jossa oli jotain karkeampaa ainesta niin että ei vastannut minun käsitystäni hienoista hiivaleipäjauhoista, joita voi käyttää vaikka pullaan tai kakkuun vehnäjauhon sijasta.
Todella suuria eroja. Mikäli haet jauhot suoraan tilalta jolla on oma mylly, maistuvat ne ihan toiselta kuin mikään kaupan entsyymeillä blendattu jauho. Pahimmat ja halvimmat jauhot tulevat Tsernobylin alueelta ja niitä käytetään halvoissa leivissä.
Mitä etelämpänä vehnä kasvaa, sitä parempi sitko siinä on. Kannattaa ostaa vaikka virolaista tai saksalaista vehnäjauhoa, jos haluaa kuohkeaa pullaa.
Vierailija kirjoitti:
En minä mausta tiedä, mutta leipoessa huomaa selvän eron. Halvoista jauhoista - ja on ihan sama, minkä kaupan halpajauhoja ne ovat - on huononpi leipoa, ei tule yhtä hyvää sitkoa eikä leivonnaiset onnistu yhtä hyvin. Sunnuntai on muuten myös halpajauhoa siinä missä Lidlin jauhot.
Parempia ovat vain pienempien myllyjen tuoreet ja muutenkin laadukkaammat jauhot. Siksi ostan aina niitä, olipa kauppa mikä tahansa. Sitä en tiedä, onko niissä muuta erityistä kuin tuoreus ja se, että on otettu jauhatuksessa huomioon paikalliset leivontatavat. Esimerkiksi leivissä jauhon karkeus vaikuttaa paljon lopputulokseen.
Tätä testattiin jossain Kuningaskuluttajassa tms. joskus. Marttojen mukaan mitä enemmän jauhossa on gluteenia, sitä paremmin siihen tulee sitko ja testattaessa meni juuri näin. Eli ei muuta kuin lukemaan pakkausselosteet ennen ostamista.
En ole huomannut mitään eroa, olen käyttänyt kumpiakin Sunnuntaita ja Lidlin jauhoja ja jotain muita myös. Tosiaan karkeudessa on eroja, mutta muuten vehnäjauho on vehnäjauho.
En minä mausta tiedä, mutta leipoessa huomaa selvän eron. Halvoista jauhoista - ja on ihan sama, minkä kaupan halpajauhoja ne ovat - on huononpi leipoa, ei tule yhtä hyvää sitkoa eikä leivonnaiset onnistu yhtä hyvin. Sunnuntai on muuten myös halpajauhoa siinä missä Lidlin jauhot.
Parempia ovat vain pienempien myllyjen tuoreet ja muutenkin laadukkaammat jauhot. Siksi ostan aina niitä, olipa kauppa mikä tahansa. Sitä en tiedä, onko niissä muuta erityistä kuin tuoreus ja se, että on otettu jauhatuksessa huomioon paikalliset leivontatavat. Esimerkiksi leivissä jauhon karkeus vaikuttaa paljon lopputulokseen.