Miten toffee pitäisi tehdä, ettei siitä tulisi rakeista?
Miten kotitekoisesta toffeesta saa pehmeää ja sitkeää?
1rkl voita
2dl sokeria
2dl voita.
Tolla reseptillä tein just ja kovaksi ja rakeiseksi meni. Keitinkö liian kauan?
Kommentit (7)
En ole mikään ekspertti, mutta minulla ainakin tuli rakeista toffeeta liikakeittämisen takia. Ensin näytti liian litkulta, sitten parissa sekunnissa menikin rakeiseksi.
Liian pitkä keittoaika, jos siihen massaan pääsee vettä, jos sekoitussuhteet tai jäähdytyslämpötila ei oo kunnossa, jos kuu on vääräsä asennossa, jos naapurin kissa pieraisee väärällä hetkellä, jos, jos jos....
Oman kokemuksen mukaan miltei mikä tahansa voi pilata valmiin karamellimassan. Äärimmäistä huolellisuutta ja mielellään siihen karamellimassan lämpötilan mittaamiseen soveltuvaa lämpömittaria olisi hyvä käyttää niin onnistumisprosentti nousee huomattavasti.
Siihen tulee kermaakin ei pelkkää voita ja sokeria.
Voita ja voita? Jos tarkoitit että 1 rkl voita ja 2 dl maitoa niin sulla on liian vähän rasvaa ja liikaa proteiinia joka keittäessä koaguloituu. Lisää voita ja osan maidosta korvaaminen vedellä?
Joo, viimeisen kohdan reseptissä piti olla kermaa.
Eli keitin varmaan liian kauan. Mikä ois se lämpötila, joka on maksimi?? Miten jäähdytys pitäisi tehdä?
Ap
Joo, rakeista tuli toffeesta.
Lämpömittaria ei ole. Jos tekisi vesihauteessa seuraavan kerran.
Hei apua...