Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Teinkö kauhean ruoanlaitto mokan?

Vierailija
23.10.2018 |

Liotin herneitä vedessä yönyli, tarkoitus oli - ja on edelleenkin- tehdä hernekeittoa. Kaadoin liotettujen herneiden vedet pois ja lisäsin uuden puhtaan veden. Tajusin sitten jälkeen päin, että se seissyt vesi olisi pitänyt säilyttää ja alustaa se keitto siihen... Nyt on tuossa vähän aikaa soppa porissut, mutta ne herneet ei liukene keitoksi. Ei helvata. Miten voisin pelastaa tämän keiton? Lapset tuskin tuollain sitä soppaa halua syödä, vaikka se hyvältä maistuisikin..

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä parempi kun lopetat sen keiton teon. Ethän osannut alustaa sitä eikä herneet edes liukene.

Vierailija
2/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harmittaa kun tein viimeksi oikein hyvää keittoa, juuri niin kuin pitikin. Ihan ajatuksissani vaan kaadoin ne vedet pois. :( Eikö ole mitään keinoa, jolla pelastaa keitto?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä hemmettiä? Säästää liotusvesi? Onko tämä porvoolainen perinne? 

Vierailija
4/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis kun se liotusvesihän pitää jättää? Siihen keitetään se soppa? Tarkistin asian vielä ja kyllä netistä löytyi reseptejä, joissa sanotaan, että se soppa tehdään liotusveteen. Lisäksi voi sitten tarpeen mukaan kaataa lisää vettä.

Ap

Vierailija
5/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mäkin yritin kerran tehdä kasvissosekeittoa, mutta porkkanat ja perunat ei vaan liuenneet vaikka kuinka keitin :( olisko niitäkin pitänyt ensin liottaa yön yli?

Vierailija
6/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siis kun se liotusvesihän pitää jättää? Siihen keitetään se soppa? Tarkistin asian vielä ja kyllä netistä löytyi reseptejä, joissa sanotaan, että se soppa tehdään liotusveteen. Lisäksi voi sitten tarpeen mukaan kaataa lisää vettä.

Ap

Älä nyt enää jaksa, oli huono.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä ne siitä pehmenee, kun annat vaan porista edelleen.

Vierailija
8/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sen liotusveden voi korvata uudella vedellä. Ensin keitetään herneitä 1½ tuntia, lisätään jauheliha ja sitten vielä keitetään ½ tuntia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äh. En ikinä viitti sitä liotusvettä siivilöidä pois. Keitän rokan samaan veteen. Ihan hiton hyvää tulee.

Ja uuteen veteen keitettynäkin tulee ihan hyvää, jos keittää tarpeeksi kauan (2-3 tuntia) EIKA lisää suolaa. Suola estää herneiden/papujen soseutumisen.

Vierailija
10/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä sen liotusveden voi korvata uudella vedellä. Ensin keitetään herneitä 1½ tuntia, lisätään jauheliha ja sitten vielä keitetään ½ tuntia. 

Mikä ihmeen jauheliha? Ei hernekeittoon tule jauhelihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun hernekeitto porisee aina 4-5 tuntia....ja vaihdan kyllä liotusveden.

Vierailija
12/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mun hernekeitto porisee aina 4-5 tuntia....ja vaihdan kyllä liotusveden.

Aivan, tarvii ne lihatkin kypsyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No sori vaan provonhuutelijat, mutta tämä on ihan totisinta totta. Lisäsin uuteen veteen suolaa. En tuota tiennytkään, etteivät herneet soseudu muuten... Itse käytän myös vain jauhelihaa hernekeittoon. En tuosta possusta oikein välitä..

Ap

Vierailija
14/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No sori vaan provonhuutelijat, mutta tämä on ihan totisinta totta. Lisäsin uuteen veteen suolaa. En tuota tiennytkään, etteivät herneet soseudu muuten... Itse käytän myös vain jauhelihaa hernekeittoon. En tuosta possusta oikein välitä..

Ap

Possu ei voi olla jauhelihaa??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

No minä tein kanakeittoa enkä millään saanut sitä kanaa liukenemaan sinne, vaikka kuinka keitin! Ymmärrän tuskasi.

Vierailija
16/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No sori vaan provonhuutelijat, mutta tämä on ihan totisinta totta. Lisäsin uuteen veteen suolaa. En tuota tiennytkään, etteivät herneet soseudu muuten... Itse käytän myös vain jauhelihaa hernekeittoon. En tuosta possusta oikein välitä..

Ap

Possu ei voi olla jauhelihaa??

Naudan jauhelihaa käytän.

Ap

Vierailija
17/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No sori vaan provonhuutelijat, mutta tämä on ihan totisinta totta. Lisäsin uuteen veteen suolaa. En tuota tiennytkään, etteivät herneet soseudu muuten... Itse käytän myös vain jauhelihaa hernekeittoon. En tuosta possusta oikein välitä..

Ap

Ok, sithän on ihan sama mitä sun keitosta tulee. Ei se hernekeittoa ole :D:D

Vierailija
18/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei välttämättä ole suurta eroa maussa, arvelen. Mut parempaa kai jos keittää siihen liotusveteen.

Vierailija
19/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kyllä sen liotusveden voi korvata uudella vedellä. Ensin keitetään herneitä 1½ tuntia, lisätään jauheliha ja sitten vielä keitetään ½ tuntia. 

Mikä ihmeen jauheliha? Ei hernekeittoon tule jauhelihaa.

Niinpä! Jauhenlihaa sen olla pitää.

Vierailija
20/23 |
23.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No sori vaan provonhuutelijat, mutta tämä on ihan totisinta totta. Lisäsin uuteen veteen suolaa. En tuota tiennytkään, etteivät herneet soseudu muuten... Itse käytän myös vain jauhelihaa hernekeittoon. En tuosta possusta oikein välitä..

Ap

Possu ei voi olla jauhelihaa??

Naudan jauhelihaa käytän.

Ap

Hernekeittoon kuuluu sianliha. Eikä sekään jauhettuna, vaan luineen päivineen.