Teinkö kauhean ruoanlaitto mokan?
Liotin herneitä vedessä yönyli, tarkoitus oli - ja on edelleenkin- tehdä hernekeittoa. Kaadoin liotettujen herneiden vedet pois ja lisäsin uuden puhtaan veden. Tajusin sitten jälkeen päin, että se seissyt vesi olisi pitänyt säilyttää ja alustaa se keitto siihen... Nyt on tuossa vähän aikaa soppa porissut, mutta ne herneet ei liukene keitoksi. Ei helvata. Miten voisin pelastaa tämän keiton? Lapset tuskin tuollain sitä soppaa halua syödä, vaikka se hyvältä maistuisikin..
Kommentit (23)
Harmittaa kun tein viimeksi oikein hyvää keittoa, juuri niin kuin pitikin. Ihan ajatuksissani vaan kaadoin ne vedet pois. :( Eikö ole mitään keinoa, jolla pelastaa keitto?
Mitä hemmettiä? Säästää liotusvesi? Onko tämä porvoolainen perinne?
Siis kun se liotusvesihän pitää jättää? Siihen keitetään se soppa? Tarkistin asian vielä ja kyllä netistä löytyi reseptejä, joissa sanotaan, että se soppa tehdään liotusveteen. Lisäksi voi sitten tarpeen mukaan kaataa lisää vettä.
Ap
Mäkin yritin kerran tehdä kasvissosekeittoa, mutta porkkanat ja perunat ei vaan liuenneet vaikka kuinka keitin :( olisko niitäkin pitänyt ensin liottaa yön yli?
Vierailija kirjoitti:
Siis kun se liotusvesihän pitää jättää? Siihen keitetään se soppa? Tarkistin asian vielä ja kyllä netistä löytyi reseptejä, joissa sanotaan, että se soppa tehdään liotusveteen. Lisäksi voi sitten tarpeen mukaan kaataa lisää vettä.
Ap
Älä nyt enää jaksa, oli huono.
Kyllä ne siitä pehmenee, kun annat vaan porista edelleen.
Kyllä sen liotusveden voi korvata uudella vedellä. Ensin keitetään herneitä 1½ tuntia, lisätään jauheliha ja sitten vielä keitetään ½ tuntia.
Äh. En ikinä viitti sitä liotusvettä siivilöidä pois. Keitän rokan samaan veteen. Ihan hiton hyvää tulee.
Ja uuteen veteen keitettynäkin tulee ihan hyvää, jos keittää tarpeeksi kauan (2-3 tuntia) EIKA lisää suolaa. Suola estää herneiden/papujen soseutumisen.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä sen liotusveden voi korvata uudella vedellä. Ensin keitetään herneitä 1½ tuntia, lisätään jauheliha ja sitten vielä keitetään ½ tuntia.
Mikä ihmeen jauheliha? Ei hernekeittoon tule jauhelihaa.
Mun hernekeitto porisee aina 4-5 tuntia....ja vaihdan kyllä liotusveden.
Vierailija kirjoitti:
Mun hernekeitto porisee aina 4-5 tuntia....ja vaihdan kyllä liotusveden.
Aivan, tarvii ne lihatkin kypsyä.
No sori vaan provonhuutelijat, mutta tämä on ihan totisinta totta. Lisäsin uuteen veteen suolaa. En tuota tiennytkään, etteivät herneet soseudu muuten... Itse käytän myös vain jauhelihaa hernekeittoon. En tuosta possusta oikein välitä..
Ap
Vierailija kirjoitti:
No sori vaan provonhuutelijat, mutta tämä on ihan totisinta totta. Lisäsin uuteen veteen suolaa. En tuota tiennytkään, etteivät herneet soseudu muuten... Itse käytän myös vain jauhelihaa hernekeittoon. En tuosta possusta oikein välitä..
Ap
Possu ei voi olla jauhelihaa??
No minä tein kanakeittoa enkä millään saanut sitä kanaa liukenemaan sinne, vaikka kuinka keitin! Ymmärrän tuskasi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No sori vaan provonhuutelijat, mutta tämä on ihan totisinta totta. Lisäsin uuteen veteen suolaa. En tuota tiennytkään, etteivät herneet soseudu muuten... Itse käytän myös vain jauhelihaa hernekeittoon. En tuosta possusta oikein välitä..
ApPossu ei voi olla jauhelihaa??
Naudan jauhelihaa käytän.
Ap
Vierailija kirjoitti:
No sori vaan provonhuutelijat, mutta tämä on ihan totisinta totta. Lisäsin uuteen veteen suolaa. En tuota tiennytkään, etteivät herneet soseudu muuten... Itse käytän myös vain jauhelihaa hernekeittoon. En tuosta possusta oikein välitä..
Ap
Ok, sithän on ihan sama mitä sun keitosta tulee. Ei se hernekeittoa ole :D:D
Ei välttämättä ole suurta eroa maussa, arvelen. Mut parempaa kai jos keittää siihen liotusveteen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä sen liotusveden voi korvata uudella vedellä. Ensin keitetään herneitä 1½ tuntia, lisätään jauheliha ja sitten vielä keitetään ½ tuntia.
Mikä ihmeen jauheliha? Ei hernekeittoon tule jauhelihaa.
Niinpä! Jauhenlihaa sen olla pitää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No sori vaan provonhuutelijat, mutta tämä on ihan totisinta totta. Lisäsin uuteen veteen suolaa. En tuota tiennytkään, etteivät herneet soseudu muuten... Itse käytän myös vain jauhelihaa hernekeittoon. En tuosta possusta oikein välitä..
ApPossu ei voi olla jauhelihaa??
Naudan jauhelihaa käytän.
Ap
Hernekeittoon kuuluu sianliha. Eikä sekään jauhettuna, vaan luineen päivineen.
Ehkä parempi kun lopetat sen keiton teon. Ethän osannut alustaa sitä eikä herneet edes liukene.