Perkele! Mä en ala! Kuivakakku kysymys?
Eka; Läsähti ja jäi kiinni vuokaan.
Toka; Parempi, uunissa näytti hyvältä, ei hytään liian tumma. Mutta kun kippasin niin on palanut, liian tumma.
Eli kysymys; Misää asteessa ja kuinka kauan paistatte kuivakakkuja ja millä tasolla ja onko uuni alalämmöllä vai millä?
Please?
Kommentit (6)
Sitten paista se 175 noin tunnin. Tai kunnes se irtoaa reunoistaan. Eli kutistuu. Sitten kumoat sen aika äkkiä. Millanen ohje sul oikeen on?
Mulla oli 175 mutta alataso ja alalämpö. T:ap
Entäpä suositteko kiertoilmaa? Sellainenkin on mutta nää oli tasalämmössä? t:ap
kakkuja paistettaessa käytetään aina sitä normaalilämpöä.
Ylälämpöä vain kuorrutettaessa jotain tuotteita ja en keksi yhtään mihin pelkkää alalämpöä tarvitsee käyttää.
Kahvikakut = kansankielessä kuivakakut
paistetaan 160-170 asteessa ritilä alimmaisilla kannattimilla ja paistoaika riippuu vuoan koosta ja massan rakenteesta.
Nyrkkisääntö on 50-55 minuuttia, raskaissa massoissa 60-80 minuuttia.
Voit koetella kypsyyden tikulla coktail tai tulitikku (ei rikkipäällä) jos tikkuun ei tartu keskikohdalta koeteltuna massaa kakku on kypsä.
Vuoan voitelu täytyy suorittaa huolella joka kohdasta ja sitten vuoka korppujauhotetaan kauttaaltaan tai vaihtoehtoisesti voi käyttää pähkinärouhetta tai jauhetta vaihtoehtoisesti mantelirouhetta tai lastuja.
Mä käytän yleensä kiertoilmaa. Silloin vähän alempi lämpötila, esim. 160. Tasona toiseksi alin, neljästä mahdollisesta.
Kakku tosiaan lätsähtää, jos sen kumoaa heti. Voitele ja korppujauhota vuoka huolellisesti.
Paistan ne 175asteessa n. tunnin keskitasolla.