Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Perkele! Mä en ala! Kuivakakku kysymys?

Vierailija
30.11.2007 |

Eka; Läsähti ja jäi kiinni vuokaan.

Toka; Parempi, uunissa näytti hyvältä, ei hytään liian tumma. Mutta kun kippasin niin on palanut, liian tumma.



Eli kysymys; Misää asteessa ja kuinka kauan paistatte kuivakakkuja ja millä tasolla ja onko uuni alalämmöllä vai millä?



Please?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
30.11.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistan ne 175asteessa n. tunnin keskitasolla.

Vierailija
2/6 |
30.11.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitten paista se 175 noin tunnin. Tai kunnes se irtoaa reunoistaan. Eli kutistuu. Sitten kumoat sen aika äkkiä. Millanen ohje sul oikeen on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
30.11.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla oli 175 mutta alataso ja alalämpö. T:ap

Vierailija
4/6 |
30.11.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entäpä suositteko kiertoilmaa? Sellainenkin on mutta nää oli tasalämmössä? t:ap

Vierailija
5/6 |
30.11.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

kakkuja paistettaessa käytetään aina sitä normaalilämpöä.



Ylälämpöä vain kuorrutettaessa jotain tuotteita ja en keksi yhtään mihin pelkkää alalämpöä tarvitsee käyttää.



Kahvikakut = kansankielessä kuivakakut



paistetaan 160-170 asteessa ritilä alimmaisilla kannattimilla ja paistoaika riippuu vuoan koosta ja massan rakenteesta.



Nyrkkisääntö on 50-55 minuuttia, raskaissa massoissa 60-80 minuuttia.



Voit koetella kypsyyden tikulla coktail tai tulitikku (ei rikkipäällä) jos tikkuun ei tartu keskikohdalta koeteltuna massaa kakku on kypsä.



Vuoan voitelu täytyy suorittaa huolella joka kohdasta ja sitten vuoka korppujauhotetaan kauttaaltaan tai vaihtoehtoisesti voi käyttää pähkinärouhetta tai jauhetta vaihtoehtoisesti mantelirouhetta tai lastuja.



Vierailija
6/6 |
30.11.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä käytän yleensä kiertoilmaa. Silloin vähän alempi lämpötila, esim. 160. Tasona toiseksi alin, neljästä mahdollisesta.



Kakku tosiaan lätsähtää, jos sen kumoaa heti. Voitele ja korppujauhota vuoka huolellisesti.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi kolme