Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

"Suomalaisen talvella kasvatetun tomaatin hiilijalanjälki on 5–7 kiloa tomaattikiloa kohden, kun taas Espanjasta kuljetetun tomaatin hiilijalanjälki on vain noin puoli kiloa tomaattikiloa kohden"

Vierailija
19.10.2018 |

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
19.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähiruoka =/= automaattisesti ekologisempi. Ei ollut uutta tietoa.

Vierailija
2/6 |
19.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, kuljetuksesta syntyvät päästöt ovat pieni osa ruuan ekologista jalanjälkeä. Tämä ei vaan mene perille palstan vegaaneja vihaajille, jotka inttävät että lähipossu on tuontiruokaa ekologisempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
19.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Espanjalaiset tomaatit ovat kyllä paremman makuisiakin kuin suomalaiset.

Vierailija
4/6 |
19.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Että orjatyöllä kasvatettuja pitäisi sitten suosia? Onko ne laskeneet pitkäaikaisvaikutuksia, kun Espanjassa menee kuulemma maaperä pilalle hiljalleen?

Vierailija
5/6 |
19.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Että orjatyöllä kasvatettuja pitäisi sitten suosia? Onko ne laskeneet pitkäaikaisvaikutuksia, kun Espanjassa menee kuulemma maaperä pilalle hiljalleen?

Ei kai niitä tomaatteja ole kenenkään ylipäätään pakko syödä. Kyllähän se niin on, että täällä pohjoisessa kannattaisi syödä sitä mitä täällä on aina syöty, eli juureksia. Kaikki vihannekset kannattaisi syödä kausittain. Talvella tomaatit ei kuitenkaan maistu edes miltään, joten ei niistä niin vaikea ole luopua.

Vierailija
6/6 |
19.10.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin. Ei ole uusi tieto. Silti kannatan lähituotantoa. Työvaikutuksen vuoksi. Vähemmän talvella kasvihuonetuotteiden syöntiä. Ja käytän myös ulkomaalaisia tuotteita. Se että suosin lähituotantoa, ei tarkoita kaikkien muiden boikotointia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan viisi kaksi