"Suomalaisen talvella kasvatetun tomaatin hiilijalanjälki on 5–7 kiloa tomaattikiloa kohden, kun taas Espanjasta kuljetetun tomaatin hiilijalanjälki on vain noin puoli kiloa tomaattikiloa kohden"
Siinä taas lisää faktoja mammoille. https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/hillinta/-/artikkeli/ab196e68…
Kommentit (6)
Niin, kuljetuksesta syntyvät päästöt ovat pieni osa ruuan ekologista jalanjälkeä. Tämä ei vaan mene perille palstan vegaaneja vihaajille, jotka inttävät että lähipossu on tuontiruokaa ekologisempaa.
Espanjalaiset tomaatit ovat kyllä paremman makuisiakin kuin suomalaiset.
Että orjatyöllä kasvatettuja pitäisi sitten suosia? Onko ne laskeneet pitkäaikaisvaikutuksia, kun Espanjassa menee kuulemma maaperä pilalle hiljalleen?
Vierailija kirjoitti:
Että orjatyöllä kasvatettuja pitäisi sitten suosia? Onko ne laskeneet pitkäaikaisvaikutuksia, kun Espanjassa menee kuulemma maaperä pilalle hiljalleen?
Ei kai niitä tomaatteja ole kenenkään ylipäätään pakko syödä. Kyllähän se niin on, että täällä pohjoisessa kannattaisi syödä sitä mitä täällä on aina syöty, eli juureksia. Kaikki vihannekset kannattaisi syödä kausittain. Talvella tomaatit ei kuitenkaan maistu edes miltään, joten ei niistä niin vaikea ole luopua.
Niin. Ei ole uusi tieto. Silti kannatan lähituotantoa. Työvaikutuksen vuoksi. Vähemmän talvella kasvihuonetuotteiden syöntiä. Ja käytän myös ulkomaalaisia tuotteita. Se että suosin lähituotantoa, ei tarkoita kaikkien muiden boikotointia.
Lähiruoka =/= automaattisesti ekologisempi. Ei ollut uutta tietoa.