Miksi hyla-maito saa vatsan kipeäksi?
Minulla ei ole laktoosi-intoleranssia, vaan voin juoda tavallista maitoa huoletta. Myös laktoositon käy. Mutta välillä kahvimaitona on hylaa ja se aiheuttaa kipua ja ilmavaivoja. Olen käsittänyt, että hyla olisi kuitenkin vai vähälaktoosista, joten mikä siinä voi aiheuttaa vatsavaivat?
Kommentit (18)
Vierailija kirjoitti:
Homogenointi aiheuttaa aika monelle hankaluuksia. Kaupasta löytyy homogenoimatontakin maitoa, kokeile sellaista seuraavaksi.
Olen luullut, että kaikki suomalainen maito homogenoidaan?
Hyla-maito on paljon käsitellympää kuin nuo muut
Sun elimistö ei vain kestä sitä. Jätä juomatta.
Vierailija kirjoitti:
Sun elimistö ei vain kestä sitä. Jätä juomatta.
Joo, en siis juo sitä tarkoituksella. Välillä sitä on erinäisissä paikoissa kahvimaitona ja tajuan asian vasta, kun vatsa tulee kipeäksi. Kunhan ihmettelen syytä. Ap
Hylamaito on iso vitsi. Kaamean makuista makeaa litkua, jonka luullaan sopivan laktoosi-intolerantikoille, koska siinä on laktoosia vain vähän. Miksi ette juo kokonaan laktoositonta, paljon paremman makuista maitojuomaa? Kaikki hylatuotteet voisi samantien lakkauttaa, koska löytyy valtavasti parempia ja kokonaan laktoosittomia tuotteita.
Mikä hyla-maito?
Eihän sitä edes myydä enää.
Vierailija kirjoitti:
Homogenointi aiheuttaa aika monelle hankaluuksia. Kaupasta löytyy homogenoimatontakin maitoa, kokeile sellaista seuraavaksi.
Tälle pisteet, eräs sukulaiseni saa oireita kaikista muista maidoista paitsi homogenoimattomasta luomumaidosta.
Vierailija kirjoitti:
Homogenointi aiheuttaa aika monelle hankaluuksia. Kaupasta löytyy homogenoimatontakin maitoa, kokeile sellaista seuraavaksi.
Jep!Meidänkin lähikauppaan on ilmestynyt homogenoimatonta luomu täysmaitoa. Uteliaisuuttani ostin ja join pari lasillista. Jäin odottelemaan tuntemuksia. Kas kummaa, vatsani ei reagoinut millään lailla!
Mihin aikuinen ihminen tarvitsee maitoa? Eikö paras ruokajuoma ole vesi?
Jep. Homogenoimaton luomumaito on parasta. Niistäkin vielä se täysmaito. Kaikista vähiten käsitellyintä. Siinähän lehmät 'määrää' rasvan määrän.
Veikeä uutuus on se yhden tilan luomu täysmaito.
Tietämätön urpo kirjoitti:
Mikä hyla-maito?
Eihän sitä edes myydä enää.
HYLA on Valion rekisteröimä tuotemerkki, vastaavia on paljon muillakin mutta moni muu tuottaja vain sanoo tuotteensa olevan "vähälaktoosinen"
HYLAssa ja vastaavissa maidoissa (maituotuotteissa) maitoon on lisätty laktaasientsyymiä, joka pilkkoo maidon maitosokerin eli laktoosin lyhyemmiksi sokereiksi, pääasiassa sakkaroosiksi ja rypälesokeriksi.
Paitsi että tämä vaikuttaa epäsuotuisasti maidon makuun ( lopputulos on ihnaa imelää litkua), muuttuu maito myös monin tavoin epäterveellisemmäksi ko käsittelyn myötä. Lyhyet sokerit ovat varsin "nopeita" eli maitolasillisen juominen vaikuttaa kuin nakkaisi suuhunsa hyppysellisen irtokarkkeja - verensokeri pomppaa ylös ja tipahtaa hetikohta takaisin alas.
Vatsavaivoja tässä voi aiheuttaa sekä suuri sokerin määrä ja isompia määriä latkiessa ihan se lisätty laktaasi-entsyymi jo sinällään.
Mieluummin maito ihan maitona tai sitten kokonaan laktoosittomana ("maitojuomana", maidoksihan sitä ei enää saa kutsua kun maitosokeri on poistettu).
Maiton tai minkään muunkaan ravinnon "käsittely" ei sinänsä ole yksiselitteisesti huono (eikä hyvä) asia, se on paljon siitä kiinni miten ruoka käsitellään.
Esimerkiksi se maidon homogenointi, ihan turhaa pelkoa ja luulotautisten homeopaattien hysteriaa sitä pelätä - käytännön toimenpiteenä kyse on siitä että maidon rasva joka luontaisesti tuppaa nousemaan maidon pinnalle, on vatkattu sen verran pienemmäksi ettei se enää erotu siihen pinnalle.
Ja toisaalta, järkevästi käyttäytyvän kuluttajan ei muutenkaan tarvitse siitä huolehtia, kun juotavaksi tarkoitettu maito on mielekkäintä ostaa rasvattomana.
Vierailija kirjoitti:
Jep. Homogenoimaton luomumaito on parasta. Niistäkin vielä se täysmaito. Kaikista vähiten käsitellyintä. Siinähän lehmät 'määrää' rasvan määrän.
Veikeä uutuus on se yhden tilan luomu täysmaito.
Kai syöt muunkin ruuan mahdollisimman käsittelemättämänä?
Keittäminen esimerkiksi tuhoaa lähes kaiken perunoiden sisältämän c-vitamiinin, raakana massuun vaan.
Myös porkkanoinen peseminen ja kuoriminen on ihan turhaa käsittelyä ja pihvin paistaminen se vasta kauheaa onkin. Luonnossa ruoka syödään kuin se on, käsitteleminen on myrkkyä.
Sitäpaitsi teollinen käsittely tuottaa ilmakehään suurin pitoisuuksin homokaasua!
Vierailija kirjoitti:
Homogenointi aiheuttaa aika monelle hankaluuksia. Kaupasta löytyy homogenoimatontakin maitoa, kokeile sellaista seuraavaksi.
Jos vähän löysää sitä foliopipoa ja ottaa selvää mitä homogenointi on, niin välttyy kummasti hyperventiloinnilta.
Sähkö, jeesuksen sanat ja täysikuu aiheuttavat nekin aika monelle hankaluuksia.
Apteekista löytyy litiumia, kokeile sellaista seuraavaksi.
Vierailija kirjoitti:
Hylamaito on iso vitsi. Kaamean makuista makeaa litkua, jonka luullaan sopivan laktoosi-intolerantikoille, koska siinä on laktoosia vain vähän. Miksi ette juo kokonaan laktoositonta, paljon paremman makuista maitojuomaa? Kaikki hylatuotteet voisi samantien lakkauttaa, koska löytyy valtavasti parempia ja kokonaan laktoosittomia tuotteita.
Hyla maito on ihanaa, parempaa kuin kaakao. Yleensä ostetaan tavallista maitoa mutta joskus kun tekee mieli herkutella ostan itselleni purkin hylamaitoa. Juuri sopivan makeeta tyydyttämään makeanhimon :)
Vierailija kirjoitti:
Mihin aikuinen ihminen tarvitsee maitoa? Eikö paras ruokajuoma ole vesi?
Kokeilepa joskus laittaa vettä kahvin joukkoon. On siinä tietty vivahde-ero.
Vierailija kirjoitti:
Mihin aikuinen ihminen tarvitsee maitoa? Eikö paras ruokajuoma ole vesi?
No vaikka siihen kahviin! En muutenkaan ymmärrä maidon juonnin dissaamista, kun sitten nämä samat ihmiset vetää juustoa, suklaata, jäätelöä, rahkaa... Mutta maito on pahaa ja epäterveellistä!
Homogenointi aiheuttaa aika monelle hankaluuksia. Kaupasta löytyy homogenoimatontakin maitoa, kokeile sellaista seuraavaksi.