Miten keksitte joka päivälle ruuan?
Varsinkin arkena on hankalaa miettiä. Meillä ei maistu kalakeitto, eikä kiusaukset, ei kaaliruuat, ei makkara. Tällä viikolla on syöty: jauheliha-makaronipata, perunat ja stroganoff ja perunt ja suikalelihakastike. Mitäs tänään? Mitä laitatte?
Kommentit (49)
Hyvä ihminen, maailmassa on miljoonia ruokia! Netti laulamaan vaan. Meillä on viime aikoina tehty paljon intialaista ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Syön joka päivä samaa ruokaa. Mulla on ehkä neljä eri ruokaa mitä syön, syön kuukauden-pari samaa kunnes kyllästyn ja väännän taas kuukauden jotain toista.
Minkä ihmeen takia?
Vierailija kirjoitti:
Syön joka päivä samaa ruokaa. Mulla on ehkä neljä eri ruokaa mitä syön, syön kuukauden-pari samaa kunnes kyllästyn ja väännän taas kuukauden jotain toista.
Mikä maistuu noin pitkään, kerro edes ne lajit?
Katon jääkaappiin ja kuiva-ainekaappiin, ja mietin, mitä niistä aineksista saa aikaiseksi. Ei se ruuan keksiminen mulle aina ihan helppoa ole.
En keksikään, syön 3-4 päivää samaa ruokaa. Sitten teen jotain muuta. Ei joka päiväksi jaksa miettiä eri ruokaa, puhumattakaan jatkuvasta kokkaamisesta (ja ylettömästä tiskaamisesta!).
Vierailija kirjoitti:
Hyvä ihminen, maailmassa on miljoonia ruokia! Netti laulamaan vaan. Meillä on viime aikoina tehty paljon intialaista ruokaa.
Sepä se kun niitä on. Mutta pitäisi olla vähintään herkullisen makuista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvä ihminen, maailmassa on miljoonia ruokia! Netti laulamaan vaan. Meillä on viime aikoina tehty paljon intialaista ruokaa.
Sepä se kun niitä on. Mutta pitäisi olla vähintään herkullisen makuista.
No lopputulos riippuu kokista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyvä ihminen, maailmassa on miljoonia ruokia! Netti laulamaan vaan. Meillä on viime aikoina tehty paljon intialaista ruokaa.
Sepä se kun niitä on. Mutta pitäisi olla vähintään herkullisen makuista.
Suurin osa on.
Ei oo helppoa, ei. Tuntuu, että koko ajan pyörii vain ne samat ruuat. Kai sitä muuten keksisi, mutta pitää yrittää sitäkin ajatella, että kelpaisi jokaiselle.
Katon youtubesta englanniks vegan recipes ja sit katon vegeblogeja läpi,sit instagramissa seuraan ruokatilejä että tulee inspiraatiota.
Meillä menee näitä usein arkiruokana
Tofukiusaus, soijarouhelinssilasagne, pinaattikeitto, kvinoalinssipyörykät, kukkakaalimuusi, täysjyvänuudeliwokki, sosekeitot, linssibolognese, täysjyväpastaa ja kastikkeita, linssimuhennosta ja tummaa riisiä.
Lisukkeina pöydällä vaihtelevasti kasvisgratiinia, ite leivottuja juuresleipiä, salaatteja.
En ole lähtenyt varomaan mielnsäpahoittajia. Yksi ei pidä tonnikalasta, toinen kalakeitosta, kolmas perunamuusista. Teen silti noita kaikkia muiden ruokien lisäksi.
Yhtenä arkipäivänä viikossa on kalaa, yhtenä päivänä syödään keittoa. Kalakeitonvihaaja syö sitten vähän enemmän leipää, muusin kanssa närppijä vaikka leipää ja porkkanaraastetta ja lihapullat tms. mitä muusin kanssa on. Tai sitten en vain soseuta muutamaa perunaa, syököön paloina. Kiusaukset paistan tosi pehmeiksi. Kelpaavat paremmin.
Vierailija kirjoitti:
Ei oo helppoa, ei. Tuntuu, että koko ajan pyörii vain ne samat ruuat. Kai sitä muuten keksisi, mutta pitää yrittää sitäkin ajatella, että kelpaisi jokaiselle.
Mitäs jos vaan päättäisit vaikka kaksi kertaa viikossa kokeilla jotain mitä et ole ennen tehnyt. Kelpasi tai ei, mistä sä sen etukäteen voit tietää. Ja hyvä olisi niiden nirppanokkienkin opetella uusia ruokalajeja.
Netistä löytänyt reseptit. Pistänyt hyvät talteen. Niitä kierrätän. Joskus jos jotain on kaapissa, tyyliin vaikka kanaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja ja mietin mitä niistä tehdä niin googlaan vaikkapa "kana aurinkokuivattu tomaatti" ja käyn kaupassa hakemassa jos aineksia puuttuu. Joskus kun energiaa enemmän niin kokeilen uusia reseptejä innokkaammin. Reseptien soveltamisessa en ole kovin hyvä, tarvin jonkun tarkan reseptin.
12 lisää, että suunnittelen viikon ruoat niin, ettei kenenkään inhokkeja osuisi monelle perättäiselle päivälle. Ja että esimerkiksi välipala maistuu varmasti sille, jonka tiedän syövän lounaalla vain vähän. Syöjiä on kerralla 4-8, niin on sula mahdottomuus laatia monipuolinen ruokavalio, joka maistuisi aina kaikille.
Teen aina kerralla esim 4-5 litran kattilan lihakeittoa ,broilerin tai naudan jauhelihaa heitän sinne ja rusaasti juureksia. Samoin teen suuren uunipellisen mureketta,jossa siemeniä,linssejä sipulia ,porkkanaraastetta ym .Siis nuo kaksi ruokaa teen esim yhtä aikaa.
Lohta ostan tarjouksesta ja pakastan annospalina folioon paljon kerralla.
Syömme esim näitä.pakkasesta .Korkeintaan 2x samaa ruokaa viikossa.
Mä oon ottanu tavaksi kirjata joka päivä kalenteriin, mitä ollaan sinä päivänä syöty. Sieltä sitten selailen jos joku päivä ei meinaa keksiä mitään. Muuten en esim. muistaisi mitä ollaan pari viikkoa sitten syöty.
Kalenterista sen näkee näpsäkästi ja voin laittaa vaikka sitä ruokaa, mitä ollaan pari viikkoa sitten syöty.
Perusruokiin saa vaihtelua pienellä. Peruslasagnen sijaan joskus kasvis- tai tonnikalalasagne. Jauheliha-riisivuokaan naudanlihan sijaan broilerin jauhelihaa. Jauhelihakastikkeen ja spagetin voi sekoittaa vuoassa, lisätä juystoa ja lykätä uuniin. Muusiin voi keittää sekaan porkkanaa. Arkiruoan kylkeen itseleivottua leipää herkkupalaksi. Lihapulliin joku kiva täyte... Perunat välillä kermaperunoina. Tai tilalle uunijuurekset, kun perunaa tulee jo korvistakin.
Vinkki: googlaa muutaman lounaspaikan viikon lista. Teen näin, kun ajatus ei juokse.
Jo eri keittiöitäkin on enemmän kuin ruokia mitä tiedät. Itse en kyllä söisi mitään sinun laittamaasi. En ole niin jauheliha broileri tai lihasuikale fani että söisin niitä.
Valitse keittiö(maa/tyyli), mieti mitä sinulla on jääkaapissa käytettävää. Yhdistä mielessäsi tai etsimällä netistä, jääkaapin ainekset sen keittiön reseptiin ja hae loput raaka-aineista kaupasta. Avot, ruoka on päätetty hankittu ja sitä aletaan tekemään.
Itse en juurikaan käytä reseptejä ja on varmaan 200 ruokaa joita teen säännöllisesti. Enimmäkseen kala ja kasviruokia.
Syön joka päivä samaa ruokaa. Mulla on ehkä neljä eri ruokaa mitä syön, syön kuukauden-pari samaa kunnes kyllästyn ja väännän taas kuukauden jotain toista.