Suolasienet
Rouskuja hyvä läjä. Paljonko suolaa laitetaan ja miksi suositellaan nimen omaan karkeaa merisuolaa? Miksei hienoksi jauhettu merisuola käy?
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
No esim. et sä graavilohenkaan laita hienoa, vaan karkeaa merisuolaa.
Ja miksi ei? Mikä taika siinä on?
Eikö kukaan osaa selittää, vai onko tämä asioita jotka vaan tehdään kuten on aina tehty, vailla mitään järkevää syytä?
Oih, suolasieniä. Ehkä se liukenee hitaammin?
Laitan todella paljon suolaa; kerroksittain sienien kanssa purkkiin. Tarkoitushan on huuhdella ja liottaa ylimääräinen suola sitten pois kun sienet syödään.
sieniä ja sipulia ei kermaa. Naminami
Mä laitoin joskus hienoksi jauhettua merisuolaa kun ei muutakaan kaapissa ollut ja ihan sekin toimi. Tosin suola upposi sieniin vähän liiankin hyvin eli maistui aika tehokkaasti liottamisenkin jälkeen.
Ei kai sitä suolaa ole enää kiteinä siinä vaiheessa, kun sienet ottaa käyttöön? Ja onko 1 rkl karkeaa ja hienoa eri määrä?
No esim. et sä graavilohenkaan laita hienoa, vaan karkeaa merisuolaa.