Tein klo 16 kalakeittoa, unohdin sen pöydälle...
Voiko sen vielä laittaa jääkaappiin ja onko syötävää? On isossa kattilassa, ja kattila yhä pohjastaan hieman haalean lämmin. Teen harvoin kalasta mitään, koska 2 edellistä kertaa kun paistoin lohta pannulla ja jätin jäähtymään ja vasta sitten jääkaappiin loput niin molemmilla kerroilla sain rukoamyrkytyksen ja oksentelin kun seuraavana päivänä kalaa söin. Joku sanoi silloin että ei olisi saanut jättää pöydälle jäähtymään. Miten tuo kalakeitto? Uskaltaako sitä vielä syödä huomenna?
Kommentit (9)
Enemmän olisin huolissani muististasi, jos vastaavaa on jo useamman kerran sattunut.
Taidat olla vähän tunari sen kalasi kanssa.
Kun olet sitä lämpimässä pitänyt kuutisen tuntia, bakteerien itiöt on siinä lähteneet jylläämään. Kuinka pahasti, se nyt vähän riippuu. Ammattikeittiön kriteereillä sun keittosi olisi biojätettä. Hyvällä tuurilla siitä ei tule ruokamyrkytystä.
Vierailija kirjoitti:
Taidat olla vähän tunari sen kalasi kanssa.
Kun olet sitä lämpimässä pitänyt kuutisen tuntia, bakteerien itiöt on siinä lähteneet jylläämään. Kuinka pahasti, se nyt vähän riippuu. Ammattikeittiön kriteereillä sun keittosi olisi biojätettä. Hyvällä tuurilla siitä ei tule ruokamyrkytystä.
Voi saada syövän
Lähdin töihin, ei sitä nyt ihan kuumana voi jääkaappiinkaan laittaa... Töistä tullessa syötin lapset ja pistin nukkumaan ym perhesähellys, ei siinä ensimmäisenä ollut keitto mielessä.
ap
Vierailija kirjoitti:
Lähdin töihin, ei sitä nyt ihan kuumana voi jääkaappiinkaan laittaa... Töistä tullessa syötin lapset ja pistin nukkumaan ym perhesähellys, ei siinä ensimmäisenä ollut keitto mielessä.
ap
Syötit keittoa lapsille? Jos eivät sairastuneet, voit itsekin syödä :)
Ei se tuos ajas ole miksikään menny
Veikkaan että se kala on ollut jo alunperin pilaantunutta jos olet saanut siitä ruokamyrkytyksen. En ole koskaan laittanut kuumana jääkaappiin ja hyvin on voinut syödä parikin päivää.
Eiköhän se vähän riipu siitä, mitä siinä keitossa on. Jos on kermainen liemi, niin pilaantuu helpommin. Joku vesi keitto säilyy paremmin. Lisäksi tuollaiset epäilyttävät keitot pitää lämmittää kunnolla kiehuviksi, jotta kaikki bakteerit kuolevat. Melkein veikkaan, että olet niistä kaloistakin saanut sen myrkytyksen osin koska et ole lämmittänyt niitä riittävästi kun olet ne syönyt. Lapsille en syöttäisi, mutta itse luultavasti vetäisin keiton jos se haisee ja maistuu ihan normaalille.
Luota maku- ja hakuaistiin. En usko, että on pilaantunut, kun enää ei ole helteistäkään.