Avatun punkun juominen
Punkku siis jääkaapissa säilytetty ja ns.nuori "halppis" 10 e pullo. Jos haluan juoda sen, toki lämmittää huoneenlämpössä ennen sitä, niin avaanko putelin samalla kun otan lämpiimään vai vasta kun juon?
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
Punaviiniä ei juoda huoneenlämpöisenä. Ohje on ajalta jolloin huoneenlämmöt olivat merkittävästi alempana. Punaviinin tarjoilulämpötila riippuu hiukan viinistä. Tuoreet punaviinit tarjoillaan 14-16 asteisena. Ja avaatko putelin vai et ei ole mitään merkitystä tässä tapauksessa. Toisaalta ei hirveen paljon väliä tuolla tarjoilulämpötilallakaan.
Siis lämmitän joka tapauksessa hieman jääkaappilämpötilasta. Lähinnä vaan pelkään etikoitumista, jos on liian kauan avattuna.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Punaviiniä ei juoda huoneenlämpöisenä. Ohje on ajalta jolloin huoneenlämmöt olivat merkittävästi alempana. Punaviinin tarjoilulämpötila riippuu hiukan viinistä. Tuoreet punaviinit tarjoillaan 14-16 asteisena. Ja avaatko putelin vai et ei ole mitään merkitystä tässä tapauksessa. Toisaalta ei hirveen paljon väliä tuolla tarjoilulämpötilallakaan.
Siis lämmitän joka tapauksessa hieman jääkaappilämpötilasta. Lähinnä vaan pelkään etikoitumista, jos on liian kauan avattuna.
Ap
Hih, ei se nyt siinä välissä etikoidu. :)
Kannattaa avata viimeistään siinä vaiheessa, kun juot. Viini on huomattavasti helpompaa juoda avatusta pullosta, kuin imeä korkin läpi.
no joo. jos etikoitumista pelkäät, niin ei sitä kannata pöydälle nostaa lämpenemään ja avata viikkoja ennen juomista.
Punaviiniä ei juoda huoneenlämpöisenä. Ohje on ajalta jolloin huoneenlämmöt olivat merkittävästi alempana. Punaviinin tarjoilulämpötila riippuu hiukan viinistä. Tuoreet punaviinit tarjoillaan 14-16 asteisena. Ja avaatko putelin vai et ei ole mitään merkitystä tässä tapauksessa. Toisaalta ei hirveen paljon väliä tuolla tarjoilulämpötilallakaan.