Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Syödäänkö USA:ssa ollenkaan voileipiä, joissa ei ole "kantta"?

Vierailija
21.08.2018 |

Tai muuallakaan maailmassa? Siis sandwichejä, joissa on vähintään kaksi leipäpalaa ja täytteet keskellä. Onko "kanneton" voileipä vain suomalaisten ja ruotsalaisten juttu? Eli leipäpala, levite, päälliset.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Open face sandwich? Ei todellakaan ole vain suomalaisten juttu.

Vierailija
2/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Open face sandwich? Ei todellakaan ole vain suomalaisten juttu.

Vihdoin tälle asialle on englanninkielinen nimi! Asia on häirinnyt jo pitkään, joskaan ei niin paljoa että olisi alkanut sitä selvittämään. Kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mies on britti ja hän tekee aina niin, että taittaa tuollaisen open face sandwichin puoliksi niin että siitä tulee ikään kuin normaali sandwich. Tai sitten toinen vaihtoehto on että leikkaa sen leivän pienemmiksi paloiksi että se on helpompi syödä. Ei ole tottunut syömään tällaisia suomalaistyyppisiä voileipiä joissa ei ole toista viipaletta päällä. 

Vierailija
4/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italialaiset ainakin syövät bruschettoja eli vaaleaa leipää jonka päällä erilaisia päällysteitä, ilman kantta.

Vierailija
5/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

joo.nMutta sitten voina on maapähkinälevite.

Vierailija
6/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mun mies on britti ja hän tekee aina niin, että taittaa tuollaisen open face sandwichin puoliksi niin että siitä tulee ikään kuin normaali sandwich. Tai sitten toinen vaihtoehto on että leikkaa sen leivän pienemmiksi paloiksi että se on helpompi syödä. Ei ole tottunut syömään tällaisia suomalaistyyppisiä voileipiä joissa ei ole toista viipaletta päällä. 

Tuo on vähän hassua, "ei ole tottunut". Ei sillä että pitäisikään tottua, mutta eikö se nyt ole vain leivän haukkaamista? Vai ottaako joku suomalainen sitten Englannissa sen sarnien kannen pois, kun "ei ole tottunut" sellaista syömään? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mun mies on britti ja hän tekee aina niin, että taittaa tuollaisen open face sandwichin puoliksi niin että siitä tulee ikään kuin normaali sandwich. Tai sitten toinen vaihtoehto on että leikkaa sen leivän pienemmiksi paloiksi että se on helpompi syödä. Ei ole tottunut syömään tällaisia suomalaistyyppisiä voileipiä joissa ei ole toista viipaletta päällä. 

Tuo on vähän hassua, "ei ole tottunut". Ei sillä että pitäisikään tottua, mutta eikö se nyt ole vain leivän haukkaamista? Vai ottaako joku suomalainen sitten Englannissa sen sarnien kannen pois, kun "ei ole tottunut" sellaista syömään? 

Mä muuten otan aina kannellisista voileivistä kannen pois. Minusta nimittäin silloin leipä maistuu liikaa suhteessa täytteisiin ja kokonaisuus on kuivikas. Hampurilaisetkin teen kotona ilman kantta samasta syystä. Pikaruokapaikassa pakko tietty syödä kansineen kun ei ole haarukkaa ja veistä millä syödä.

Vierailija
8/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä kai, mutta niistäkin näkyvät leikkaavan reunat pois, ainakin elokuvissa ja tv-ohjelmissa.

Omituista porukkaa. Parastahan leivässä on kuori.. mutta eipä siellä taideta kunnon leipää edes syödä, pelkkää paahtoleipää vain, jossa ei edes kunnon kuorta ole, mutta sekin leikataan pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mun mies on britti ja hän tekee aina niin, että taittaa tuollaisen open face sandwichin puoliksi niin että siitä tulee ikään kuin normaali sandwich. Tai sitten toinen vaihtoehto on että leikkaa sen leivän pienemmiksi paloiksi että se on helpompi syödä. Ei ole tottunut syömään tällaisia suomalaistyyppisiä voileipiä joissa ei ole toista viipaletta päällä. 

Tuo on vähän hassua, "ei ole tottunut". Ei sillä että pitäisikään tottua, mutta eikö se nyt ole vain leivän haukkaamista? Vai ottaako joku suomalainen sitten Englannissa sen sarnien kannen pois, kun "ei ole tottunut" sellaista syömään? 

Kai se on vähän sama juttu kuin jotkut suomalaiset syövät kiinalaisessa ravintolassa haarukalla ja veitsellä. Kyllä se puikoilla syöminenkin varmasti jotenkin onnistuisi, mutta omalla tutulla tavalla syöminen on helpompaa. 

Vierailija
10/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin tykkään syödä leivät mielummin ilman toista viipaletta päällä. Silloin leivän maku ei ole liian hallitseva ja kuiva. Toki silloin syön mielelläni kahden viipaleen leipiä, jos täytteitä on erittäin runsaasti ja sisällä jotain mehevyyttä lisäävää (dressing, majoneesi). Yleensä mulle kuitenkin riittää ohut leipäviipale (mielellään ruisleipä tai paahdettu vaaleampi leipä), jonka päällä on vain pari päällistä (leikkele/juusto/kananmuna/kurkku/tomaatti/salaatinlehti). Ne amerikkalaiset sandwichit, joissa saattaa olla kolme-neljäkin leipää päällekäin, on hankalia haukata :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saksassa ollessani, töissä siis, syötiin aina ilman kantta. Levitteet ja päälliset kuten meillä.

Sämpylöissä se ero, että valmiiksi myytävissä ei välttämättä ollut aina voita vaan esim. lihaviipaleen lisäksi väliin laitettiin vain sinappia.

Vierailija
12/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jenkit on hankalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä kai, mutta niistäkin näkyvät leikkaavan reunat pois, ainakin elokuvissa ja tv-ohjelmissa.

Omituista porukkaa. Parastahan leivässä on kuori.. mutta eipä siellä taideta kunnon leipää edes syödä, pelkkää paahtoleipää vain, jossa ei edes kunnon kuorta ole, mutta sekin leikataan pois.

Mä en leikkaa kuoria pois, mutta syön ne aina ekana, koska se kuoreton keskusta on paras osa :D

Vierailija
14/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa ns. kolmioleivät eli ne kannelliset tehdään ihan liian paksuista ja karkeista siivuista. Leivän osuus suhteessa täytteesen on liian suuri. Englannissa leipä on usein paljon pehmeämpää ja siivut ohuempia. Aika vähän maailmalla näkee avoimia leipiä. Hotellien aamiaisella tunnistaa suomalaiset, jotka kasaavat erilaisia päällysteitä leivän päälle ja haukkaavat leivästä suoraan, muunmaalaiset usein syövät leikkeleet ja juustot ym. haarukalla ja veitsellä ja leivän erikseen. Kaikenlaisia tapoja kyllä näkee kun paljon liikkuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai syödään ollenkaan. Mutta siinä on tiettyä yhteiskunnallista jakautumista. Mitä hienompi tilaisuus ja korkeampi status, sitä todennäköisemmin tarjotaan avoimia leipiä/cocktailpaloja.

Vierailija
16/16 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mun mies on britti ja hän tekee aina niin, että taittaa tuollaisen open face sandwichin puoliksi niin että siitä tulee ikään kuin normaali sandwich. Tai sitten toinen vaihtoehto on että leikkaa sen leivän pienemmiksi paloiksi että se on helpompi syödä. Ei ole tottunut syömään tällaisia suomalaistyyppisiä voileipiä joissa ei ole toista viipaletta päällä. 

Tuo on vähän hassua, "ei ole tottunut". Ei sillä että pitäisikään tottua, mutta eikö se nyt ole vain leivän haukkaamista? Vai ottaako joku suomalainen sitten Englannissa sen sarnien kannen pois, kun "ei ole tottunut" sellaista syömään? 

Mä muuten otan aina kannellisista voileivistä kannen pois. Minusta nimittäin silloin leipä maistuu liikaa suhteessa täytteisiin ja kokonaisuus on kuivikas. Hampurilaisetkin teen kotona ilman kantta samasta syystä. Pikaruokapaikassa pakko tietty syödä kansineen kun ei ole haarukkaa ja veistä millä syödä.

sama