Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Viljojen terveellisyys

Vierailija
21.08.2018 |

Miksi jotkut sanovat, että viljat ovat epäterveellisiä. Mihin tämä väite perustuu?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
21.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niissä, erityisesti täysjyväviljoissa on lektiinejä. Lektiinejä on paljon mm. pavuissa ja siksi niiden liottaminen on tärkeää. Lektiinien takia ihmisiä joutu myrkytysoireiden takia sairaalahoitoon Suomessakin (lähinnä pavuista).

Lisäksi viljojen gluteenit voivat olla haitallisia joillekin vaikkei olisikaan keliakiaa. Myöskin viljoissa olevat glukoosimäärät ovat suuria ja voivat olla haitallisia jos on jo merkkejä aineenvaihduntahäiriöistä.

Vierailija
2/9 |
21.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
21.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viljat ovat erittäin tärkeä hyvien hiilihydraattien, kuidun, proteiinin ja hyvälaatuisen rasvan lähde. Viljojen demonisointi on trendihölynpölyä johon ei kannata kiinnittää mitään huomiota.

Vierailija
4/9 |
21.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niissä, erityisesti täysjyväviljoissa on lektiinejä. Lektiinejä on paljon mm. pavuissa ja siksi niiden liottaminen on tärkeää. Lektiinien takia ihmisiä joutu myrkytysoireiden takia sairaalahoitoon Suomessakin (lähinnä pavuista).

Lisäksi viljojen gluteenit voivat olla haitallisia joillekin vaikkei olisikaan keliakiaa. Myöskin viljoissa olevat glukoosimäärät ovat suuria ja voivat olla haitallisia jos on jo merkkejä aineenvaihduntahäiriöistä.

Viljoissa on gluteenin lisäksi muitakin proteiineja, joihin voi reagoida, jos on vilja-allerginen.

Lisäksi harva tietää että vehnä on suurin yksittäinen ruoka-aine, jotka aiheuttaa ärtyneen suolen oireita. Miksi? Vehnässä kuten muissakin kotimaisissa viljoissa on ns. fodmapeja eli suolistossa fermentoituvia hiilihydraatteja.

Vierailija
5/9 |
21.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valkoinen, pölyksi jauhettu vehnä ei sisällä juuri mitään järkevää, vaikeuttaa vain suolinukan toimintaa.

Vierailija
6/9 |
21.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lektiinejä on viljoissa niin kuin kaikkialla luonnossa, niiden välttäminen on mahdotonta. Myrkytyksen voi saada jos yrittää syödä papuja käsittelemättä, mutta ei myrkytystä viljoista saa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
21.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valkoinen, pölyksi jauhettu vehnä ei sisällä juuri mitään järkevää, vaikeuttaa vain suolinukan toimintaa.

Sinulleko sana vilja tarkoittaa vain ja ainoastaan vehnäjauhoa?

Vierailija
8/9 |
21.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Niissä, erityisesti täysjyväviljoissa on lektiinejä. Lektiinejä on paljon mm. pavuissa ja siksi niiden liottaminen on tärkeää. Lektiinien takia ihmisiä joutu myrkytysoireiden takia sairaalahoitoon Suomessakin (lähinnä pavuista).

Lisäksi viljojen gluteenit voivat olla haitallisia joillekin vaikkei olisikaan keliakiaa. Myöskin viljoissa olevat glukoosimäärät ovat suuria ja voivat olla haitallisia jos on jo merkkejä aineenvaihduntahäiriöistä.

Viljoissa on gluteenin lisäksi muitakin proteiineja, joihin voi reagoida, jos on vilja-allerginen.

Lisäksi harva tietää että vehnä on suurin yksittäinen ruoka-aine, jotka aiheuttaa ärtyneen suolen oireita. Miksi? Vehnässä kuten muissakin kotimaisissa viljoissa on ns. fodmapeja eli suolistossa fermentoituvia hiilihydraatteja.

Tervesuolisella ihmisellä ei ole mitään syytä välttää viljoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
22.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Niissä, erityisesti täysjyväviljoissa on lektiinejä. Lektiinejä on paljon mm. pavuissa ja siksi niiden liottaminen on tärkeää. Lektiinien takia ihmisiä joutu myrkytysoireiden takia sairaalahoitoon Suomessakin (lähinnä pavuista).

Lisäksi viljojen gluteenit voivat olla haitallisia joillekin vaikkei olisikaan keliakiaa. Myöskin viljoissa olevat glukoosimäärät ovat suuria ja voivat olla haitallisia jos on jo merkkejä aineenvaihduntahäiriöistä.

Viljoissa on gluteenin lisäksi muitakin proteiineja, joihin voi reagoida, jos on vilja-allerginen.

Lisäksi harva tietää että vehnä on suurin yksittäinen ruoka-aine, jotka aiheuttaa ärtyneen suolen oireita. Miksi? Vehnässä kuten muissakin kotimaisissa viljoissa on ns. fodmapeja eli suolistossa fermentoituvia hiilihydraatteja.

Tervesuolisella ihmisellä ei ole mitään syytä välttää viljoja.

Saattaa joillakin olla syynsä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi kolme