Mihin tarvitaan astianpesukoneen pidempiä ohjelmia? Pesen aina puolen tunnin 35 asteen ohjelmalla ja astiat tulee ihan puhtaiksi.
Kommentit (21)
Vierailija kirjoitti:
Bakteerit eivät kuole noin viileässä vedessä. Et varmaan haluaisi nähdä mikroskooppikuvaa astioidesi pinnasta.
Ha. Paljonkos vedenlämpö on käsin tiskatessa? Aika monta vuotta minäkin käsin tiskasin, eikä tullut kuppaa eikä ruttoa astioiden vuoksi...
Riippuu varmasti koneesta, mutta joissain tapauksissa pikaohjelma voi kuluttaa jopa enemmän vettä/energiaa kuin pidempi ohjelma. Lisäksi useimmille koneille on hyväksi käyttää välillä tehokkaampia kuin pikaohjelmaa, vaikka astiat siinä puhdistuisivatkin.
Mutta totta kyllä, meilläki 80 % kerroista käytetään pikaohjelmaa.
(Niin ja ei tuolla bakteerien kuolemisella astioista niin väliä ole jos normaalisti pesee astiat melko tuoreeltaan, mutta koneeseen kertyy kaikenlaista ja siksi ajoittain kuumempi ohjelma tekee hyvää)
t. 3
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bakteerit eivät kuole noin viileässä vedessä. Et varmaan haluaisi nähdä mikroskooppikuvaa astioidesi pinnasta.
Ha. Paljonkos vedenlämpö on käsin tiskatessa? Aika monta vuotta minäkin käsin tiskasin, eikä tullut kuppaa eikä ruttoa astioiden vuoksi...
Pesitkö astiat pelkästään huljuttelemalla niitä vedessä, ilman harjaa tai sientä? Käsin pestessä siinä on se mekaaninen puhdistus mitä ei konepesussa tule.
Kyllä ne bakteerit kuolee mutta ei vedenlämpötilan vuoksi vaan kemikaalien ansiosta jota on astianpesuaineessa.
Vierailija kirjoitti:
Bakteerit eivät kuole noin viileässä vedessä. Et varmaan haluaisi nähdä mikroskooppikuvaa astioidesi pinnasta.
Pesu ja desinfiointi ovat kaksi eri asiaa. Ei käsiäkään kiehuvalla vedellä huuhdota bakteerien tappamiseksi vaan ideana on pestä ne bakteerit viemäriin.
Vierailija kirjoitti:
Muut ohjelmat kestäisivät kaksi tuntia.
Olet joko trolli tai todella typerä ihminen.
En söisi luonasi mitään sinun astioistasi.
Pinnistäpä nyt oikein kovasti: joku toinen voi tarvita jotain sellaista, mitä sinä et tarvitse.
Pystytkö kuvittelemaan?
Pitkä ohjelma on taloudellisesti sähkön ja veden kulutuksen suhteen. Lyhytohjelmaa käytän vain jos on kiire.
Vierailija kirjoitti:
Pinnistäpä nyt oikein kovasti: joku toinen voi tarvita jotain sellaista, mitä sinä et tarvitse.
Pystytkö kuvittelemaan?
Entä pystytkö sinä oikein pinnistämällä ymmärtää, mitä aloituskirjoittaja kysyy? Hänhän näköjään kysyy "Mihin tarvitaan astianpesukoneen pidempiä ohjelmia?", eli haluaa tietää mitä hyötyä pitkistä ohjelmista on (kenellekään).
Meidän uudessa koneessa on tunnin kestävä 65˚C:een ohjelma. Parasta tässä koneessa. Ei tarvitse koko päivää odottaa astioiden peseytymistä.
Muuta ohjelmaa en käytäkään.
Kädenlämpöisessä vedessä rasvaiset astiat- omat ja vieraiden käyttämät. Yök. Pesen aina kuumimmilla ohjelmalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bakteerit eivät kuole noin viileässä vedessä. Et varmaan haluaisi nähdä mikroskooppikuvaa astioidesi pinnasta.
Ha. Paljonkos vedenlämpö on käsin tiskatessa? Aika monta vuotta minäkin käsin tiskasin, eikä tullut kuppaa eikä ruttoa astioiden vuoksi...
Käsin tiskatessa mukana on mekaaninen hankaus tiskiharjasta joka puhdistaa. Harjallista tiskikonetta en ole vielä nähnyt. Puhtaan tuloksen saavuttamiseksi vaaditaan siis pidempi aika ja korkeampi lämpötila.
Lopetin pannujen ja kattiloiden pesun koneessa. Käsin, siis harjalla tiskaan ne kuumalla vedellä ja pesuaineella max 10 minuutissa. Kone jyystää 2h 15min, +55C.
Kuumemmalla vedellä vielä kauemmin.
Riippunee koneesta miten kuluttaa vettä.
Käsittääkseni mun halpa tiskikone käyttää aina kuumaa vettä eli ottaa aina kuuman veden tiskiin. Lyhytohjelma kestää 30min ja kun avaan koneen, astiat ovat niin kuumia että juuri ja juuri voin nostaa käsin pois.
Eko ohjelma kestää n 70 minuuttia. Lyhyt ohjelmalla pesen pääsääntöisesti ja hyvää jälkeä on tullut. Kiitos hyvän tiskiaineen myös, Fairy ultra platinum. En usko että sähköä kuluu paljon, koska sähkölaskut pieniä ja kuluttavia laitteita on paljon.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu varmasti koneesta, mutta joissain tapauksissa pikaohjelma voi kuluttaa jopa enemmän vettä/energiaa kuin pidempi ohjelma. Lisäksi useimmille koneille on hyväksi käyttää välillä tehokkaampia kuin pikaohjelmaa, vaikka astiat siinä puhdistuisivatkin.
Mutta totta kyllä, meilläki 80 % kerroista käytetään pikaohjelmaa.
Olen tyhmä, mutta miten 30 min. ohjelma pystyy kuluttamaan enemmän kuin 2,5 tunnin ohjelma?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bakteerit eivät kuole noin viileässä vedessä. Et varmaan haluaisi nähdä mikroskooppikuvaa astioidesi pinnasta.
Ha. Paljonkos vedenlämpö on käsin tiskatessa? Aika monta vuotta minäkin käsin tiskasin, eikä tullut kuppaa eikä ruttoa astioiden vuoksi...
Mikäs se kuuman veden lämpö hanasta tullessa onkaan, 50 astetta? Lapsena mummolareissuilla lapset laitettiin tiskaamaan. Äiti tai täti tarkasti, että vesi on tarpeeksi kuumaa. Jos vesi ei polttanut kättä, se oli liian viileää ja vatiin lisättiin kuumaa vettä. Itkuiset silmät ja punaiseksi turvonneet kädet kertoivat, että tuli puhdasta. Tuskin sinäkään tiskaat alle kädenlämpöisellä vedellä eli 35 asteisella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riippuu varmasti koneesta, mutta joissain tapauksissa pikaohjelma voi kuluttaa jopa enemmän vettä/energiaa kuin pidempi ohjelma. Lisäksi useimmille koneille on hyväksi käyttää välillä tehokkaampia kuin pikaohjelmaa, vaikka astiat siinä puhdistuisivatkin.
Mutta totta kyllä, meilläki 80 % kerroista käytetään pikaohjelmaa.
Olen tyhmä, mutta miten 30 min. ohjelma pystyy kuluttamaan enemmän kuin 2,5 tunnin ohjelma?
Kyse on samasta, jos auto ajaa sata kilometriä täysillä vai sillä nopeudella, joka vie vähiten energiaa.
Bakteerit eivät kuole noin viileässä vedessä. Et varmaan haluaisi nähdä mikroskooppikuvaa astioidesi pinnasta.