Mihin perustuu kiinalaisen ruuan suuri suosio Suomessa?
Pelkkää tavallista kanakastiketta, jossa ui suhteettoman paljon kaalinpalasia. Sekä paakkuista, paperimössömäistä riisiä, joka ei oikeastaan maistu yhtään miltään.
Kommentit (13)
Ei vain Suomessa, kyllä se aika monessa länsimaassa on suosittua.
Itse rakastan nimenomaan sitä riisiä kiinalaisissa ravintoloissa. Eikä mun kokemus kyllä ole "tavallista kanakastiketta" - yleensä se on hyvin ja mielenkiintoisesti maustettua se kastike. Ja se että on kaalia ja muita vihanneksia on vain hyvä asia, tuleepa syötyä niitäkin.
Itse tosin tykkään vain aika laadukkaista kiinalaispaikoista ja niilläkin syön lähinnä a la carte annoksia. Lounasajan pöperöt on useimmiten aivan järkyttävää töhnää, samoin lähiöissä olevissa epämääräisissä paikoissa voi olla todella tympeät mätöt.
Paljon rasvaa, suolaa, suolaa, sokeria ja hiilareita, ihminen himoitsee niitä luonnostaan.
Se, mitä Suomessa kiinalaisena ruokana tarjotaan, on useimmiten varsin kaukana kiinalaisesta ruoasta. Yhtä kaukana kuin "äitien tekemä" kuraläppäpitsa oikeasta napolilaisesta.
Natriumglutamaattia käytetään monessa kiinalaisessa ruoassa. Maistuu tehokkaammin.
Suomessa tarjottava kiinalainen ruoka ei ole aasialaista keittiötä nähnytkään. Siitä on tehty liian salonkikelpoista. Samat raaka-aineet kuin jossain koulun ruokalassa, mutta hieman eri esillepano. Suomessa kiinalaisissa ravintoloissa jopa soijakastike on teollisesti valmistettua. Samoja pulloja on K-kaupan hyllyllä.
Vierailija kirjoitti:
Natriumglutamaattia käytetään monessa kiinalaisessa ruoassa. Maistuu tehokkaammin.
Entä sitten?
Vierailija kirjoitti:
Pelkkää tavallista kanakastiketta, jossa ui suhteettoman paljon kaalinpalasia. Sekä paakkuista, paperimössömäistä riisiä, joka ei oikeastaan maistu yhtään miltään.
Mikä sinusta on tavallinen kanakastike? Entä paperimössömäinen riisi? Itse tykkään koska kiinalaisessa ruuassa on paljon kasviksia ja vähän lihaa. Riisi voi olla kiinteää (saa helpommin syötyä puikoilla) tai paistettuna irtonaisempaa. Ihan vaan hyvän maun takia.
Minulle tavallinen kanakastike olisi kanaviillokkimainen limainen lieju ja setä Benin irtonaista valkoista riisiä suomalaisittain erikseen tarjoiltuna.
Käypä ap joskus vähän tasokkaammassa kiinalaisessa ravintolassa.
Vierailija kirjoitti:
Se, mitä Suomessa kiinalaisena ruokana tarjotaan, on useimmiten varsin kaukana kiinalaisesta ruoasta. Yhtä kaukana kuin "äitien tekemä" kuraläppäpitsa oikeasta napolilaisesta.
Kiinassa on lukemattomia ruokakulttuureja. Tämä yleisesti maailmalle levinnyt sapuska on lähinnä Kantonin (Guangzhou) ruokaperinnettä. Se, kuinka kaukana se on alkuperäisestä, riippuu ihan ravintolasta ja kokista. Yleensäkin pätevä ravintoloitsija katsoo, mistä asiakkaat pitävät, ja säätää makumaailmaa siihen suuntaan.
Se on sitä oikeaa kulttuuria toisinkuin mitä suomeen nykyisin tuodaan.
Ollaan varmaan syöty eri ruokaa, on meinaan älyttömän hyvää! Paistettu riisi on vaan niin parasta. Ja hyvä, että ruoassa on paljon kasviksia!