12 euron Ikean kokkiveitsi loisti Kuluttaja-lehden testissä – suomalainen designveitsi sai karun tuomion
Fiskarsin veitsi oli huonoin. Jossain testissä Hackmannin pannut oli supersurkeita. Tässäkö on suomalainen laatu? Vai tehdäänkö nää jossain Kiinassa?
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/691122-12-euron-ikean-kokkive…
Kommentit (22)
Noista itsekäyttänyt Victorinoxia, Zwilling Miyabi, ja Fiskars Functional Form +
Ja noista on kyllä paras ollut Victorinox. ja Fiskars paskin
Fiskarssit kyllä umpisurkeita verrattuna esim ikean tai victorinoxin veitsiin.
Meillä on ollut pian 10 vuotta Victorinoxin veitsisetti. On tosi hyvä.
Oon samaa mieltä Hackmannin pannusta. Uudet on surkeita.
Itsellä on sekä Ikean että Victorinoxin kokkiveitsi ja mitään eroa niissä ei ole.
Miksi ihmeessä tuossa on aivan järjetön painoarvo sillä että veitset on heti uutena teräviä. Muutenkin testiryhmä on kait valkattu tavisnäkökulmasta kun ammattikokeilla tai aktiiviharrastajilla on omat mieltymyksensä veitsien muotoilusta.
Hinnalla saa parempaa terästä (tai keraamia) joka pysyy pidempään terävänä. Muuten käyttömukavuudessa on kyse lähinnä veitsen muotoiluun liittyvistä asioista.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä tuossa on aivan järjetön painoarvo sillä että veitset on heti uutena teräviä. Muutenkin testiryhmä on kait valkattu tavisnäkökulmasta kun ammattikokeilla tai aktiiviharrastajilla on omat mieltymyksensä veitsien muotoilusta.
Hinnalla saa parempaa terästä (tai keraamia) joka pysyy pidempään terävänä. Muuten käyttömukavuudessa on kyse lähinnä veitsen muotoiluun liittyvistä asioista.
Terävänä pysyminenkin on vähän kaksiteräinen asia. Kova terä pysyy pidempään terävänä, mutta sekin tylsyy ja on hiton paljon hankalampi terottaa uudestaan. Hieman pehmeämmän veitsen voi pykäistä teräväksi aina kun tarvii terävää veitseä. Itse suosin jälkimmäistä.
Hackmannien pinta ei kestä. Tefal on parempi. Itse asiassa meidän kodin paras pannu on lidlistä ostettu (ei aavistustakaan kenen valmistajan). Pinta ei ole mennyt miksikään vaikka on kovassa käytössä.
Fiskarsit ei ole mitään erityisen hyvää laatua. Kun olin ravintolakoulussa 90-luvulla, meitä kehotettiin välttämään ko valmistajan veitsiä.
Victorinoxeja saatiin joululahjaksi ja ne ovat super.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä tuossa on aivan järjetön painoarvo sillä että veitset on heti uutena teräviä. Muutenkin testiryhmä on kait valkattu tavisnäkökulmasta kun ammattikokeilla tai aktiiviharrastajilla on omat mieltymyksensä veitsien muotoilusta.
Hinnalla saa parempaa terästä (tai keraamia) joka pysyy pidempään terävänä. Muuten käyttömukavuudessa on kyse lähinnä veitsen muotoiluun liittyvistä asioista.
Muotoiluun vaikuttaa myös tuotteen valmistusmenetelmät. Usein halvat tuotteet on suunniteltu sellaisiksi, että niitä on nopea ja helppo valmistaa massatuotantona. Kallis tuote voidaan suunnitella käyttäjän ehdoilla vaikka siitä aiheutuisi hankalia työvaiheita valmistukseen. Jokainen ylimääräinen työvaihe valmistuksessa lisää kustannuksia.
Tuo Lidlin pannu on jo legenda. Totta vieköön, se on paras paistinpannu, mitä mulla on ollut aikakausiin. Moni muukin on tästä puhunut, joten piti ostaa ja kokeilla. Nyt ollut käytössä jo kauan ja aina yhtä hyvä.
Fiskarsin veitset tylsyy jo pienen käytön jälkeen. Jostain pitäis saada parempia, mutta täällä meidän peräkulmilla ei missään kaupassa myydä muuta kuin fiskarsseja. Täytyy pistää mieleen tuo Victorinox, kiitos!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä tuossa on aivan järjetön painoarvo sillä että veitset on heti uutena teräviä. Muutenkin testiryhmä on kait valkattu tavisnäkökulmasta kun ammattikokeilla tai aktiiviharrastajilla on omat mieltymyksensä veitsien muotoilusta.
Hinnalla saa parempaa terästä (tai keraamia) joka pysyy pidempään terävänä. Muuten käyttömukavuudessa on kyse lähinnä veitsen muotoiluun liittyvistä asioista.
Muotoiluun vaikuttaa myös tuotteen valmistusmenetelmät. Usein halvat tuotteet on suunniteltu sellaisiksi, että niitä on nopea ja helppo valmistaa massatuotantona. Kallis tuote voidaan suunnitella käyttäjän ehdoilla vaikka siitä aiheutuisi hankalia työvaiheita valmistukseen. Jokainen ylimääräinen työvaihe valmistuksessa lisää kustannuksia.
Tjoo, ehkä muotoilu ei ollut ihan täydellinen sana, tarkoitan veitsen varsinaisen muodon lisäksi myös mm. materiaalivalinnoista johtuvia ominaisuuksia eli terän jäykkyyttä ja kahvan painoa ja veitsen yleistä painotusta ja tuntumaa.
Onko Hackamanien valmistus nykyään Kiinassa mutta hinta on suomalainen
Tyhmiä tällaiset vertailut. Jos veitsi on terävä se leikkaa, eli tekee tehtävänsä. Toiset tietysti tylsyvät nopeammin mutta kaikki pitää kuitenkin jossain vaiheessa terottaa. Muotoilu on taas aivan makuasia ja myös käyttötarkoituksesta riippuva joten ei voi oikein vertailla paremmuudesta.
rautaristi kirjoitti:
Onko Hackamanien valmistus nykyään Kiinassa mutta hinta on suomalainen
Eihän toi halvempi maksanut juuri sen enempää kuin muutkaan testin halpaveitset, eikä kalliimpikaan ollut likimainkaan testin kallein veitsi.
Otsikossa muuten on (helsingin uutisissa) eli ikean veitsi on 20€ eikä 12€ testilistan mukaan. Fiskars on 25€.
Lidlistä saa satunnaisesti keittiöveitsiä noin 7€ kappalehintaan. Ovat huipputeräviä ja sellaista terässeosta, että ne saa teräviksi timanttiviilan pyyhkäisyllä kerta toisensa jälkeen, toisin kuin 100€ kokkiveitset ja Swibon kalliimmat fileerausveitset.
Hackmanin laatu on kyllä heikkoa, eikä niitä tule enää ostettua.
Melkein kaikki kotimainen design on nykyään Kaukoidän hikipajoissa valmistettua kuraa. Hinnat on kyllä pelkkää kusetusta ja firmat käärii sievoiset voitot kun mummot ja mammat vieläkin ostaa Marimekkoa, Iittala Arabiaa, Fiskarsia, Hackmania jne jne ja luulee suosivansa kotimaista laatua.
Victorinox on laadukas ja edullinen merkki. Siinä ei tarvitse juurikaan maksaa brändistä. Helppo teroittaa, sopivan kova terä.
Olen hankkinut myös pari MAC Superior -veistä. Ovat hieman terävämpiä kuin Victorinoxit ja kovempi terä myös pysyy pidempään terävänä. Käsiteltävyydessä ei mainittavia eroja ole. Onko tuo pieni paremmuus sitten tuplahinnan arvoinen onkin jo toinen kysymys...
Ikean veitsi on kyllä loistavan terävä, mutta teräosa tuntuu vähän kevyeltä. Tosin lienee tottumiskysymys se.
Vierailija kirjoitti:
Lidlistä saa satunnaisesti keittiöveitsiä noin 7€ kappalehintaan. Ovat huipputeräviä ja sellaista terässeosta, että ne saa teräviksi timanttiviilan pyyhkäisyllä kerta toisensa jälkeen, toisin kuin 100€ kokkiveitset ja Swibon kalliimmat fileerausveitset.
Hackmanin laatu on kyllä heikkoa, eikä niitä tule enää ostettua.
Timanttiviila ei ole mikään teroitusväline, vaan teräksen karkeamuokkaukseen tehty työkalu. En yhtään ihmettele että ei meinaa sujua jos sellaisella olet kaikki laatuveitsesi pilannut.
Vierailija kirjoitti:
Melkein kaikki kotimainen design on nykyään Kaukoidän hikipajoissa valmistettua kuraa. Hinnat on kyllä pelkkää kusetusta ja firmat käärii sievoiset voitot kun mummot ja mammat vieläkin ostaa Marimekkoa, Iittala Arabiaa, Fiskarsia, Hackmania jne jne ja luulee suosivansa kotimaista laatua.
No niin tämä. Sain joululahjaksi kaksi Marimekon musta-valkokuviollista keittiöpyyhettä (ihan siis pyytämättä). Koska niissä oli päällä joku kivikova vaha, pesin ne (pesuohjeen mukaan) 60 asteessa. Ja seuraava koneellinen olikin sitten valkoista puuvilla.. joka on nyt täynnä mustaa nukkaa niistä edellisen koneellisen pyyhkeistä. Kiva.
Ikea kokkiveitsi on ihan hyvä, kunhan sen pitää terävänä (koskee tietenkin kaikkia veitsiä).