Subway gluteeniton patonki
Tarjoatteko gluteenittomia vaihtoehtoja?
Tällä hetkellä valikoimaamme ei kuulu gluteenitonta leipävaihtoehtoa. Koska haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme herkullisia ja tuoreita makuja, suosittelemme salaattejamme asiakkaille, joilla on gluteeniherkkyys.
Operatiivisista toimintatavoistamme johtuen emme kuitenkaan voi taata, etteikö Subi®-leivistä saattaisi päätyä leivänmuruja salaatteihin kasvisten mukana.
Onko noi ihan vajakkeja, luuleeko ne että joku syö gluteenitonta huvikseen??
Kommentit (34)
Pointti oli siinä, että niillä oli gluteeniton patonki, mutta kun ei yhtä hyvän makuinen kuin tavallinen, niin ottivat pois myynnistä. Pohjois amerikassa ja UK löytyy
Et taida olla kovin vaikeasti keliaakikko/muuten gluteeniton, pikaruokapaikoissa ei ole samanlaista steriiliyttä kuin kunnon ravintoloissa. Ajatuksen tasolla tietysti hyvä, mutta vaikka kuinka varoisi niin kyllä siihen gluteenittomaan päätyy gluteiinia.
Vierailija kirjoitti:
Tarjoatteko gluteenittomia vaihtoehtoja?
Tällä hetkellä valikoimaamme ei kuulu gluteenitonta leipävaihtoehtoa. Koska haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme herkullisia ja tuoreita makuja, suosittelemme salaattejamme asiakkaille, joilla on gluteeniherkkyys.
Operatiivisista toimintatavoistamme johtuen emme kuitenkaan voi taata, etteikö Subi®-leivistä saattaisi päätyä leivänmuruja salaatteihin kasvisten mukana.
Onko noi ihan vajakkeja, luuleeko ne että joku syö gluteenitonta huvikseen??
Miten toi on kirjoitettu noin saakelin vaikeasti? :D Olen lukenut tuon viestin varmaan viisi kertaa, mutta en ymmärrä mitä siitä tarkoitetaan.
*Subwaylla ei ole gluteenitonta leipää
*Haluavat suositella salaatteja gluteenittomille henkilöille
*Salaateissa saattaa silti olla gluteenia
Ymmärsinkö oikein? Jos tekisi tästä Mäkkäri-vertauksen, niin Subwaylla ei ole gluteenitonta sämpylää, joten syökää pelkkä pihvi. Paitsi että siinä pihvissäkin saattaa olla gluteenia.
Burger Kingillä oli myös ainakin aluksi joku "gluteeniton" sämpylä, joka ei sitten kuitenkaan ollut välttämättä gluteeniton. Taisivat myöhemmin siirtyä oikeasti gluteenittomaan, mutta enpä ole viitsinyt tästä epäselvyydestä johtuen vieläkään asioida BK:ssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tarjoatteko gluteenittomia vaihtoehtoja?
Tällä hetkellä valikoimaamme ei kuulu gluteenitonta leipävaihtoehtoa. Koska haluamme tarjota kaikille asiakkaillemme herkullisia ja tuoreita makuja, suosittelemme salaattejamme asiakkaille, joilla on gluteeniherkkyys.
Operatiivisista toimintatavoistamme johtuen emme kuitenkaan voi taata, etteikö Subi®-leivistä saattaisi päätyä leivänmuruja salaatteihin kasvisten mukana.
Onko noi ihan vajakkeja, luuleeko ne että joku syö gluteenitonta huvikseen??
Miten toi on kirjoitettu noin saakelin vaikeasti? :D Olen lukenut tuon viestin varmaan viisi kertaa, mutta en ymmärrä mitä siitä tarkoitetaan.
*Subwaylla ei ole gluteenitonta leipää
*Haluavat suositella salaatteja gluteenittomille henkilöille
*Salaateissa saattaa silti olla gluteenia
Ymmärsinkö oikein? Jos tekisi tästä Mäkkäri-vertauksen, niin Subwaylla ei ole gluteenitonta sämpylää, joten syökää pelkkä pihvi. Paitsi että siinä pihvissäkin saattaa olla gluteenia.
Burger Kingillä oli myös ainakin aluksi joku "gluteeniton" sämpylä, joka ei sitten kuitenkaan ollut välttämättä gluteeniton. Taisivat myöhemmin siirtyä oikeasti gluteenittomaan, mutta enpä ole viitsinyt tästä epäselvyydestä johtuen vieläkään asioida BK:ssa.
Jep, salaateissa voi olla gluteiinia, ei siltä voi välttyä kun samoilla hanskoilla käsitellään leipiä ja salaatteja. Gluteenittomuus on hyvin tarkkaa hommaa, siksi ei kannata mennä pikaruokapaikkoihin jos on lääketieteellisesti gluteeniton.
Ymmärsin että tarjolla siis gluteenitonta patua.
Mistä se sämpylä on sitten tehty? Maan tomusta?
Vierailija kirjoitti:
Et taida olla kovin vaikeasti keliaakikko/muuten gluteeniton, pikaruokapaikoissa ei ole samanlaista steriiliyttä kuin kunnon ravintoloissa. Ajatuksen tasolla tietysti hyvä, mutta vaikka kuinka varoisi niin kyllä siihen gluteenittomaan päätyy gluteiinia.
Ei missään voi olla varma, aina niille käy källejä ja kun samoissa keittiöissä touhutaan jauhojen kanssa oli ihan mikä paikka tahansa
Vierailija kirjoitti:
Mistä se sämpylä on sitten tehty? Maan tomusta?
Viljalajeja, suunnilleen vuosituotannon järjestyksessä:
vehnä eli leipävehnä (Triticum aestivum), lauhkean ilmaston päävilja
riisi (Oryza sativa), trooppisen ilmaston päävilja
maissi (Zea mays), Pohjois- ja Etelä-Amerikan sekä Afrikan käytetyin vilja; paljon myös karjan rehuna
ohra eli pelto-ohra (Hordeum vulgare), myös mallasohrana käytetty
durra (Sorghum bicolor), Afrikassa
ruis (Secale cereale), kylmässä ilmastossa
kaura eli peltokaura (Avena sativa), viileässä viljastossa ja paljon myös karjan rehuna
tefheinä (Eragrostis tef), yleinen Etiopiassa, mutta viljellään harvoin muualla
intiaaniriisi (Zizania aquatica)
spelttivehnä (Triticum spelta), vehnän läheinen sukulainen
durumvehnä (Triticum durum), vehnän läheinen sukulainen, jota viljellään etupäässä Välimeren maissa ja käytetään varsinkin pastojen valmistukseen
viljahirssi eli hirssi (Panicum miliaceum)
italianpantaheinä eli tähkähirssi (Setaria italica)
helmihirssi eli neekerinhirssi (Pennisetum glaucum)
sulkahirssi (Pennisetum sp.), Afrikassa ja Aasiassa
Olen lääketieteellisesti gluteeniton. Saan viljoista erittäin voimakkaan allergisen reaktion, eli aina on sairaalareissu tiedossa vahingon tultua. Sen vuoksi ei hirveästi kiinnosta nämä "gluteenittomat", jotka sitten eivät voi lopulta taata sopivaa ruokaa. Ymmärrän sen, että kaikki tähän eivät kykene ja se on ihan okei jos sanovat ei. Mutta eniten ärsyttää nämä jotka mainostavat gluteenittomuuttaan, mutta sitten kuitenkin viime metreillä sanotaankin ettei nämä oikeasti ole gluteenittomia.
Esim. Kotipizzassa kävi kerran näin. Ensin mainostettiin kovaan ääneen gluteenittoman pizzan saapumista. Sitten kerran kun päätin käydä kokeilemassa, kassalla alettiin pelottelemaan hirveästi. "Meillä on jauhopölyä vaatteissa, ilmassa, uunissa, hiuksissa ja kaikkialla, ei voida taata täyttä gluteenittomuutta." En syönyt kyseisessä paikassa lopulta ollenkaan.
Mäkkärille muuten pisteet gluteenittomien huolehtimisesta. Euron juustohampurilaisen saa gluteenittomana myös euron hintaan, vaikka gluteenittomat hampurilaiset maksavat Prisman pakastealtaassa varmaan 2e/kpl :D. Saan siis Mäkkäristä lämmitetyn hampurilaisen täytteillä halvemmalla kuin kaupasta. Myös Hesburger on ihan ok, mutta valitettavan kallis verrattuna Mäkkäriin. Gluteenittomat ateriat erikseen (+3e hintaa aterialle) eikä näihin aterioihin tule ikinä mitään tarjouksia, kun taas normaalit ateriat saa jatkuvasti kupongeilla tyyliin kaksi yhden hinnalla.
Vierailija kirjoitti:
Olen lääketieteellisesti gluteeniton. Saan viljoista erittäin voimakkaan allergisen reaktion, eli aina on sairaalareissu tiedossa vahingon tultua. Sen vuoksi ei hirveästi kiinnosta nämä "gluteenittomat", jotka sitten eivät voi lopulta taata sopivaa ruokaa. Ymmärrän sen, että kaikki tähän eivät kykene ja se on ihan okei jos sanovat ei. Mutta eniten ärsyttää nämä jotka mainostavat gluteenittomuuttaan, mutta sitten kuitenkin viime metreillä sanotaankin ettei nämä oikeasti ole gluteenittomia.
Esim. Kotipizzassa kävi kerran näin. Ensin mainostettiin kovaan ääneen gluteenittoman pizzan saapumista. Sitten kerran kun päätin käydä kokeilemassa, kassalla alettiin pelottelemaan hirveästi. "Meillä on jauhopölyä vaatteissa, ilmassa, uunissa, hiuksissa ja kaikkialla, ei voida taata täyttä gluteenittomuutta." En syönyt kyseisessä paikassa lopulta ollenkaan.
Mäkkärille muuten pisteet gluteenittomien huolehtimisesta. Euron juustohampurilaisen saa gluteenittomana myös euron hintaan, vaikka gluteenittomat hampurilaiset maksavat Prisman pakastealtaassa varmaan 2e/kpl :D. Saan siis Mäkkäristä lämmitetyn hampurilaisen täytteillä halvemmalla kuin kaupasta. Myös Hesburger on ihan ok, mutta valitettavan kallis verrattuna Mäkkäriin. Gluteenittomat ateriat erikseen (+3e hintaa aterialle) eikä näihin aterioihin tule ikinä mitään tarjouksia, kun taas normaalit ateriat saa jatkuvasti kupongeilla tyyliin kaksi yhden hinnalla.
Itse en enää viitsi syödä mcn tai BKn gluteennittomia burgereita, kun ne leivät on vain niin huonoja, olen mielummin ilman, jostakin syystä hesellä on hyvä leipä, mutta kaikki muu sitten peestä.
Vierailija kirjoitti:
Olen lääketieteellisesti gluteeniton. Saan viljoista erittäin voimakkaan allergisen reaktion, eli aina on sairaalareissu tiedossa vahingon tultua. Sen vuoksi ei hirveästi kiinnosta nämä "gluteenittomat", jotka sitten eivät voi lopulta taata sopivaa ruokaa. Ymmärrän sen, että kaikki tähän eivät kykene ja se on ihan okei jos sanovat ei. Mutta eniten ärsyttää nämä jotka mainostavat gluteenittomuuttaan, mutta sitten kuitenkin viime metreillä sanotaankin ettei nämä oikeasti ole gluteenittomia.
Esim. Kotipizzassa kävi kerran näin. Ensin mainostettiin kovaan ääneen gluteenittoman pizzan saapumista. Sitten kerran kun päätin käydä kokeilemassa, kassalla alettiin pelottelemaan hirveästi. "Meillä on jauhopölyä vaatteissa, ilmassa, uunissa, hiuksissa ja kaikkialla, ei voida taata täyttä gluteenittomuutta." En syönyt kyseisessä paikassa lopulta ollenkaan.
Mäkkärille muuten pisteet gluteenittomien huolehtimisesta. Euron juustohampurilaisen saa gluteenittomana myös euron hintaan, vaikka gluteenittomat hampurilaiset maksavat Prisman pakastealtaassa varmaan 2e/kpl :D. Saan siis Mäkkäristä lämmitetyn hampurilaisen täytteillä halvemmalla kuin kaupasta. Myös Hesburger on ihan ok, mutta valitettavan kallis verrattuna Mäkkäriin. Gluteenittomat ateriat erikseen (+3e hintaa aterialle) eikä näihin aterioihin tule ikinä mitään tarjouksia, kun taas normaalit ateriat saa jatkuvasti kupongeilla tyyliin kaksi yhden hinnalla.
Kumpi sinä nyt sitten olet, allerginen viljoille vai keliakiaa sairastava?
Vierailija kirjoitti:
Olen lääketieteellisesti gluteeniton. Saan viljoista erittäin voimakkaan allergisen reaktion, eli aina on sairaalareissu tiedossa vahingon tultua. Sen vuoksi ei hirveästi kiinnosta nämä "gluteenittomat", jotka sitten eivät voi lopulta taata sopivaa ruokaa. Ymmärrän sen, että kaikki tähän eivät kykene ja se on ihan okei jos sanovat ei. Mutta eniten ärsyttää nämä jotka mainostavat gluteenittomuuttaan, mutta sitten kuitenkin viime metreillä sanotaankin ettei nämä oikeasti ole gluteenittomia.
Esim. Kotipizzassa kävi kerran näin. Ensin mainostettiin kovaan ääneen gluteenittoman pizzan saapumista. Sitten kerran kun päätin käydä kokeilemassa, kassalla alettiin pelottelemaan hirveästi. "Meillä on jauhopölyä vaatteissa, ilmassa, uunissa, hiuksissa ja kaikkialla, ei voida taata täyttä gluteenittomuutta." En syönyt kyseisessä paikassa lopulta ollenkaan.
Mäkkärille muuten pisteet gluteenittomien huolehtimisesta. Euron juustohampurilaisen saa gluteenittomana myös euron hintaan, vaikka gluteenittomat hampurilaiset maksavat Prisman pakastealtaassa varmaan 2e/kpl :D. Saan siis Mäkkäristä lämmitetyn hampurilaisen täytteillä halvemmalla kuin kaupasta. Myös Hesburger on ihan ok, mutta valitettavan kallis verrattuna Mäkkäriin. Gluteenittomat ateriat erikseen (+3e hintaa aterialle) eikä näihin aterioihin tule ikinä mitään tarjouksia, kun taas normaalit ateriat saa jatkuvasti kupongeilla tyyliin kaksi yhden hinnalla.
Sulla on vilja_allergia, ei keliakia. Ne ovat aivan kaksi ERI asiaa!!
Niin ovat eri asioita, tiedän kyllä. Väitinkö jossain olevani keliaakikko? En mielestäni.
Vierailija kirjoitti:
Niin ovat eri asioita, tiedän kyllä. Väitinkö jossain olevani keliaakikko? En mielestäni.
Et väittänyt olevasi. Jos olet allerginen viljoille, niin gluteenittomuus ei siinä auta.
Vierailija kirjoitti:
Niin ovat eri asioita, tiedän kyllä. Väitinkö jossain olevani keliaakikko? En mielestäni.
Näin vilja-allergikkona aika pelottava lukea, että syöt gluteenittomia tuotteita, joissa usein on ulkomaisia viljoja tai esim. viljatärkkelystä, jossa ei ole gluteenia, mutta joka allergiselle tuottaa kyllä reaktion.
Vierailija kirjoitti:
Olen lääketieteellisesti gluteeniton. Saan viljoista erittäin voimakkaan allergisen reaktion, eli aina on sairaalareissu tiedossa vahingon tultua. Sen vuoksi ei hirveästi kiinnosta nämä "gluteenittomat", jotka sitten eivät voi lopulta taata sopivaa ruokaa. Ymmärrän sen, että kaikki tähän eivät kykene ja se on ihan okei jos sanovat ei. Mutta eniten ärsyttää nämä jotka mainostavat gluteenittomuuttaan, mutta sitten kuitenkin viime metreillä sanotaankin ettei nämä oikeasti ole gluteenittomia.
Esim. Kotipizzassa kävi kerran näin. Ensin mainostettiin kovaan ääneen gluteenittoman pizzan saapumista. Sitten kerran kun päätin käydä kokeilemassa, kassalla alettiin pelottelemaan hirveästi. "Meillä on jauhopölyä vaatteissa, ilmassa, uunissa, hiuksissa ja kaikkialla, ei voida taata täyttä gluteenittomuutta." En syönyt kyseisessä paikassa lopulta ollenkaan.
Mäkkärille muuten pisteet gluteenittomien huolehtimisesta. Euron juustohampurilaisen saa gluteenittomana myös euron hintaan, vaikka gluteenittomat hampurilaiset maksavat Prisman pakastealtaassa varmaan 2e/kpl :D. Saan siis Mäkkäristä lämmitetyn hampurilaisen täytteillä halvemmalla kuin kaupasta. Myös Hesburger on ihan ok, mutta valitettavan kallis verrattuna Mäkkäriin. Gluteenittomat ateriat erikseen (+3e hintaa aterialle) eikä näihin aterioihin tule ikinä mitään tarjouksia, kun taas normaalit ateriat saa jatkuvasti kupongeilla tyyliin kaksi yhden hinnalla.
Ymmärrät kai, että sama viljapöly siellä Mäkissä pöllyää? Yksikään Mäkkäri ei voi taata että heidän tuotteensa ovat TÄYSIN gluteenittomia, eikä Hese, eikä Kotipitsa jne. Sitä viljapölyä on siellä jo ilmassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen lääketieteellisesti gluteeniton. Saan viljoista erittäin voimakkaan allergisen reaktion, eli aina on sairaalareissu tiedossa vahingon tultua. Sen vuoksi ei hirveästi kiinnosta nämä "gluteenittomat", jotka sitten eivät voi lopulta taata sopivaa ruokaa. Ymmärrän sen, että kaikki tähän eivät kykene ja se on ihan okei jos sanovat ei. Mutta eniten ärsyttää nämä jotka mainostavat gluteenittomuuttaan, mutta sitten kuitenkin viime metreillä sanotaankin ettei nämä oikeasti ole gluteenittomia.
Esim. Kotipizzassa kävi kerran näin. Ensin mainostettiin kovaan ääneen gluteenittoman pizzan saapumista. Sitten kerran kun päätin käydä kokeilemassa, kassalla alettiin pelottelemaan hirveästi. "Meillä on jauhopölyä vaatteissa, ilmassa, uunissa, hiuksissa ja kaikkialla, ei voida taata täyttä gluteenittomuutta." En syönyt kyseisessä paikassa lopulta ollenkaan.
Mäkkärille muuten pisteet gluteenittomien huolehtimisesta. Euron juustohampurilaisen saa gluteenittomana myös euron hintaan, vaikka gluteenittomat hampurilaiset maksavat Prisman pakastealtaassa varmaan 2e/kpl :D. Saan siis Mäkkäristä lämmitetyn hampurilaisen täytteillä halvemmalla kuin kaupasta. Myös Hesburger on ihan ok, mutta valitettavan kallis verrattuna Mäkkäriin. Gluteenittomat ateriat erikseen (+3e hintaa aterialle) eikä näihin aterioihin tule ikinä mitään tarjouksia, kun taas normaalit ateriat saa jatkuvasti kupongeilla tyyliin kaksi yhden hinnalla.
Ymmärrät kai, että sama viljapöly siellä Mäkissä pöllyää? Yksikään Mäkkäri ei voi taata että heidän tuotteensa ovat TÄYSIN gluteenittomia, eikä Hese, eikä Kotipitsa jne. Sitä viljapölyä on siellä jo ilmassa.
Ei ne valmissämpylät niin paljon pölyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Niin ovat eri asioita, tiedän kyllä. Väitinkö jossain olevani keliaakikko? En mielestäni.
Näin vilja-allergikkona aika pelottava lukea, että syöt gluteenittomia tuotteita, joissa usein on ulkomaisia viljoja tai esim. viljatärkkelystä, jossa ei ole gluteenia, mutta joka allergiselle tuottaa kyllä reaktion.
Vehnäallergikkona valitsen aina gluteenittoman vaihtoehdon ja lähden niistä sitten tutkimaan tarkemmin mikä käy ja mikä ei. Ravintolassa tietysti paljon vaikeampaa kuin kaupassa.
Tuollaisessa tilanteessa pitää sanoa, ettei ole gluteenitonta tarjolla. Todennäköisesti gluteeniton ei ole riittävän gluteeniton lääketieteellisestä syystä gluteenia välttävälle.